reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Ja też jeszcze nie śpie, bo mnie tak kaszel męczy że już ledwo żyję. Dzisiaj aż zwymiotowałam, tak mnie dusiło. W ogóle nie mogę leżeć. Idę jutro do lekarza, niech mi coś konkretnego przepisze, bo domowe metody nie działają. Inaczej chyba urodzę. Aż mnie brzuch od tego kaszlu boli. No i mam mocno skróconą szyjke - to po dzisiajszej wizycie u gin mam takie nowości. Jeszcze przez 3 tygodnie mam brac cordafen. Ale brzuch mi mocno opadł i ja to nie wiem czy jeszcze te 2 tygodnie pociągnę:no:. Winę zrzucam na ten kaszel, bo mi naprawdę mocno w kość daje :-(
Będzie dobrze,zobaczysz;-):tak: Wtrzymiesz przynajmniej do 36tc.
Ja mam skróconą o połowe szyjkę macicy i rozwarcie na palec i się nie daje wytrzymie jeszcze 2tyg:cool2:

reklama
ccaroline - ja to bym bez M się nie wyspała, przewalam się po nim, ale muszę czuć, że jest obok i przytulic się;-)

Na początku też się wkurzałam, że sobie poszedł :-p nie miałam do kogo się przytulić :-D Ale teraz tak mi wygodniej jest, czasem przyjdzie do nas do łóżka, to strasznie ciasno się robi :-)

nadia25 - no ja mam nadzieję;-), ale przez ten kaszel, to marnie to widzę. Co kaszlnięcie to sie cały brzuch napina. Pewnie dlatego ta szyjka sie skróciła (nie dość że i tak krótką miałam bo 2 cm). Musze kogoś po antybiotyk wysłać, bo sam sie nie doczłapie do apteki :sorry2:

Hej dziewczynki:-D U mnie nocka do bani:wściekła/y:spałam może z półtorej godziny sumując:wściekła/y: ( ta zgaga mnie wykończy)a z rana musiałam sie zerwać bo rodzinka wpadnie o 10.00:baffled: normalnie oczy same mi się zamykają.Na 15 mam gina to wybłagam go rzeby mi coś mocniejszego przepisał na tą zgage bo nie wyrobię do porodu:szok::baffled:ciekawa jestem jak tam moja szyjka...:cool2: i ile znowu przytyłam:cool2:
No i pożałowałaś mi pyz na kolacje...bo mnie też zgaga paliła:baffled:;-)Wzięłam jakieś paskudztwo i niby pomogło ale jak się położyłam to znowu mnie wzięło:dry:

nadia25 - no ja mam nadzieję;-), ale przez ten kaszel, to marnie to widzę. Co kaszlnięcie to sie cały brzuch napina. Pewnie dlatego ta szyjka sie skróciła (nie dość że i tak krótką miałam bo 2 cm). Musze kogoś po antybiotyk wysłać, bo sam sie nie doczłapie do apteki :sorry2:
Powiedz o tym lekarzowi ja wczoraj powiedziałam,że mi się napina jak wstaje czy leże brzuch:-( i przepisal mi fenoterol+isoptin na zahamowanie czynności skurczowej...bo podobno od tych twardnień tak mi się porobiło mimo ciągłego leżenia :confused: Ja jestem pozytywnie nastawiona nie jedna już dała radę z takimi problemami więc czemu nie my:cool2:

mcgosia - dziwne te ukłucia, tak jakby mnie kopał pod pęcherzem? w szyjkę? nie potrafię umiejscowić

no coś w tym stylu...Ja to miałam wrażenie że mi Mikołaj w nocy nóżką w szyjke wchodził :sorry2:

MCgosia należy wprowadzić kciuk do pochwy i masowaś lekkko uciskając ścianki pochwy i przesuwać rytmicznie wg wskazówek zegara od 3 do 9.

Oczywiście najpierw dać na palec olejek.

dzięki aasica na pewno się pomasuję :-)

miałam coś pisać i zapomniałam :huh:
wiecie...zauważyłam że ostatnio mam skleroze, zapominam czasami nawet słów....mam nadzieje ze po porodzie to przejdzie....póki co przez te zaniki pamieci i to chodzenie nieudolne czuję się jak babcia 90letnia :no:

dasz radę:sorry2:
wiem, jaki to ból z tym kaszlem :dry:
jak byłam chora (tez brałam duomox) przy każdym kaszlnięciu czułam napinanie brzucha, normalnie aż się za niego trzymałam, bo bałam się, że coś się stanie

i kaszlałam tak, że M nie mógł sie wyspać - jak gruźlik jakiś, non stop

a robiłas sobie inhalacje?
może by trochę pomogły

trzymaj się

Wogóle witam Was dziewczynki z rana:-)
aniaskrzat wsółczuje problemów z spaniem bo ja ich nie mam:szok:
Mi trudno się obudzić o 24,3,6 na leki więc ja naszczęście takiego problemu nie mam:-)
Ja też oglądalam dzisiaj na tvn o czworaczkach...Ja się przyznam,że nie dałabym rady z czwórką małych dzieci:szok: Dużo czasu potrzebuje jedno dziecko a co dopiero czwórka...

reklama
dziendoberek
nie wiem co jest ale ja caly czas jestem zmeczona, nawet wczoraj nie mialam sil zeby cokolwiek napisac oj,
a prawie nic nie robie, to co najbardziej meczacego wczoraj zrobilam to odsniezenie auta i wycieczka do sklepu, na dodatek osiedlowego,
i wlasnie mialam sie zapytac co do tego masazu, bo czego jak czego ale naciecia chcialabym uniknac, jaki to mialby byc olejek?? bo wczoraj chcialam kupic ale sie skolowalam...

nadia25 wspolczuje szczegolnie ze tak uwazalas, co to jest ze tak sie wszytsko kielbasi... mam nadzieje ze dzis juz lepiej sie czujesz psychicznie i wierze ze dasz rade :-)

i pozdrowienia dla wszystkich innych dziewczyn ktore musza na siebie uwazac, czarnuszka za dzisiejsza wizyte, i mrozik_j zeby przeszlo po tym antybiotyku bo rzeczywiscie choroba w ciazy to fatalna sprawa , juz dwa razy przechodzilam...

Do góry