reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
dziewczyny co wam za ludowe madrosci tam na tych szkolach rodzenia prawia ?:-D

jak tylko bralam syna do piersi to mleko samo wrecz tryskalo, czasami az sie krztusil
a co do masowania brodawek...hmmmm...mi lekarz radzil masowac po skonczonym 38tc zeby rozkrecic porod i zeby przyzwyczaic brodawki do karmienia, no ale nigdy wczesniej...

dziewczyny, nie martwcie się praniem i prasowaniem ;-) te malutkie rzeczy schną szybko i prasują się szybko ;-)

echhh, wagary się skończyły, trzeba jutro wracać do pracy... :dry:

aaaa i dostałam list w sprawie zasiłku macierzyńskiego. razem z formularzem (od groma stron) dołączyłam kopie aktu ślubu (polskiego i przetłumaczonego przez przysięgłego tłumacza) bo wymagali.
no i teraz okazało się, że muszę jeden i drugi świstek UWIARYGODNIĆ :baffled:
tego już w formularzu nie napisali :dry:
więc muszę iść na policję, oni mają to sprawdzić i postawić pieczątkę, jesli wg nich to nie podróba :dry:
tym sposobem kasy w terminie nie dostanę na pewno :baffled:

Witam się i ja :p Jak mówiłam tak jestem :-) Nadal leże w szpitalu, po DZM miałam 376 mg/l, a nasiusiałam 2,3l. Czyli wychodzi ok 1 g białka. Ordynator mi dzisiaj na obchodzie powiedział, że monitorujemy dZidziusia, bo białko w końcu jemu najbardziej może zaszkodzić, i co 2 dni prawdopodobnie będę miała stan płodu :szok::szok: Leżę do porodu, nawet nie ma mowy o przepustce :no::no: szkoda wielka, bo mam już dość szpitala :wściekła/y:

Niedobrze, ale leż grzecznie. Bobas najważniejszy:tak::tak::tak:, wytrzymasz:tak::tak:

oj nadia25 niedobrze, mam nadzieję, że leki pomogą:tak::tak::tak:
Reszty chyba nie dam rady nadrobić....jutro odpiszę;-)

nie nadrabiam bo nie wyrobie - jestescie bezlitosne z tym pisaniem :-D

tylko wiolonczlei odpisze - mialam monitor oddechu i byl to chyba najglupszy zakup :-D W naszym przypadku oczywiscie... Szybko sie go pozbylam
Dobre jest dla wczesniakow i dzieci z problemami zwiazanymi z oddychaniem. No lae Bogu dzieki Jas takich nei mial a jak ten monitor wlaczasz to on dziala wiec jak wyjmiesz dzieck oto tak jakby dziecko nei oddychalo wiec on piszczy wiec musisz wylaczyc. Potem dziekco odkladasz i musisz pamietac o tym zeby wlaczyc itd... :baffled:
Jasne ze jest to kwestia zapamietania i wprawienia sie, ale u nas byl niepotrzebny :no:

Ide spac!!!!! Przynajmniej dzis wczesnie :tak:

Witam mam do odsprzedania mleko enfamil premium 2 cztery puszki (cena 22 zł za puszkę).moje dziecko piło enfamil od urodzenia (bardzo dobre mleko) ale teraz wyszła nam skaza białkowa i musimy męczyc sie z nutramigenem

reklama
Dziewczyny witam się prawie wieczorną porą;-) Zaszalałam właśnie i to nieźle hehe jestem sama w domku bo M w pracy a ja sobie kupiłam Lecha Free i zrobiłam sobie grzańca hihi miałam jeszcze przyprawe piernikową i mmm delektuje się tym smakiem:-) do tego chipsy i imprezka jak nic hehehe ide was nadrabiać;-)

Lecha Free? to taki bez alkoholu?? :-) ja tam mam smaka na Redsa jabłkowego mniaaaaaaaaaam:-D

Hej kochane :)

Za chwile Was poczytam, tylko napisze co tam u mnie słychać po wizycie.. A zbyt dobrze nie jest.. W prawej nerce mam zastój i kamienie.. I musze leżeć i leżeć bo twardnieje mi brzuszek.. Wstawać mogę tylko na siusiu no i ewentualnie na chwile pochodzić. Jak najczesciej powinnam leżeć na lewym boku żeby mi nie blokowało tej nerki. Poza tym niewiadomo czy nie będę musiała mieć CC, a to dlatego że prawdopodobnie mam za wąskie bioderka.. Za trzy tygodnie będę wiedzieć na sto procent.. Ale najważniejsze że dzidziusiowi ślicznie biło serduszko :) no i szyjka zamknięta.

trzymam kciuki :blink: No i oczywiście nie wypuszczaj brzdąca jak najdłużej to możliwe :-D

Wiecie co,normalnie szok przeżyłam,gadałam przed chwilą z koleżanka z pracy,ona też starała się o dzidziusia z kolesiem z którym była jakieś 7 lat ( w zeszłym roku się zaręczyli)ale lekarz jej powiedział ze bez pomocy specjalisty się nie obedzie bo z badań wynikało że ona niema wogóle owulacji:szok: no i stał się cud bo zaszła w ciaże i jest w 12 tygodniu bodajże,a najgorsze jest to że wyszło na jaw że jej facet ja zdradza, i zostawił ją mimo że ona sie teraz dziecka spodziewa:szok: i jest zmuszona wrócić do siebie do rodziców,a on zostaje w Wawie ( pewnie z tą swoja kochanicą),wiecie co nikomu czegoś takiego nie życzę:no:normalnie się zdołowałam,tak mi dziewczyny szkoda:no::-(

w mordę jeża....a myślałam ze to ja mam przekichane :baffled:

Wiecie...po tym badaniu nadal mnie brzuch boli :dry: do tego mnie mdli
Mikołajowi chyba też się to nie podobało bo dopiero teraz zaczął fikać a badanie miałam o 15 :sorry2: Mma nadzieję, że gin nic mi tam nie uszkodził :dry:

Do góry