reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

witajcie! dzieczyny jakie wózki kupujecie dla maleństw. ja dzis kupiłam na allegro fotelik maxi cosi cabrio fix z baza i 600 zł poszło ale nwka koło1200 by kosztowała cóż bezpieczenstwo ponad wszystko .
co do sikania to dzis do 3 w nocy wstałam z 12 razy potem w koncu zasełam by obudić się o 5 na siku tragedia aha no i odkryłam czemu ciąża nazywa się ciążą, przez te dominujace uczucie ciężkości

reklama
cześć dziewczyny czytam Was regularnie ale wczesniej nie umialam pisać bo co przeczytałam zaleglości to juz mnie kregosłup bolał i wysiedzieć było ciężko, ale mysle że teraz bedzie troche lepiej bo siedze na l4
wavejka mają Cię pociąć bo.. rozchodzi Ci sie spojenie? mnie lekarz zdiagnozował to samo i strasznie sie tego boje nie wiem juz tez co lepsze CC czy jednak SN jesli mialoby sie polepszyc mi po tabletkach, tyle sie naczytałam że mam dosć. Gin nie miał problemów i od razu powiedział Ci że CC?

no mi ostatnio jak zbadal moje spojenie od razu zarządzil cesarke... niby jestem na diecie wapniowej itp.. ale guzik mi daje... no ja mam troche wieksze rozejscie wiec dlatego cc, no i na dodatek pierwsza ciaza tez zakonczona CC ( brak rozwarcia zatrzymalo sie na 2,5 palca i ani rusz , a skurcze mocne jak ....) boli mnie strasznie to spojenie.. ledwo jestem wstanie wstac z lozka..

moniskabe jak tam poszukiwania mieszkania?

niestety poszukiwania musialy sie zakonczyc na dluzszy czas.
Moj Karol wraz z poczatkiem roku stracil prace i dopiero pracuje od wczoraj.
Wlasnie napisal, ze pierwsza pensje w nowej pracy bedzie mial 1 marca. Takze niestety nie stac nas poki co na nic i musimy mieszkac u moich rodzicow.
A jak na zlosc wczoraj kolezanka wyslala mi wiadomosc, ze 2 mieszkania sa do wynajecia niedrogo. ;-)

niedawno łśyszałam o dziewczynie ktorej rozeszło sie przy porodzie na 5 cm nikt jej nie chciał wierzyc lekarze mowili ze po porodzie to boli zawsze i dopiero jak powiedziala że jedna noga idzie w jedną stronę a druga w drugą sie przestarszyli i zaraz na przeswietlenie, musiala pare miesiecy lezec i dochodzic do siebie , chyba wole juz tą cesarke dzisiaj ide do gina to sie dowiem wiecej

niedawno łśyszałam o dziewczynie ktorej rozeszło sie przy porodzie na 5 cm nikt jej nie chciał wierzyc lekarze mowili ze po porodzie to boli zawsze i dopiero jak powiedziala że jedna noga idzie w jedną stronę a druga w drugą sie przestarszyli i zaraz na przeswietlenie, musiala pare miesiecy lezec i dochodzic do siebie , chyba wole juz tą cesarke dzisiaj ide do gina to sie dowiem wiecej

jej.. straszne...:shocked2:

Ja miałam przy Amelce CC i powiem Ci.. nie taki diabeł straszny jak go malują..
mnie pocieli w znieczulenie podpajęczynkowym w piatek o 15, a rano następnego dnia szłam się okapac. oczywiscie w asyście połoznej.. ale jakod dałam rade zwlec sie z łózka.. jak juz raz sie zwlekłam.. to pozniej bylo juz tylko lepiej, a jak sciagneli mi szwy to jak nowo narodzona

niestety poszukiwania musialy sie zakonczyc na dluzszy czas.
Moj Karol wraz z poczatkiem roku stracil prace i dopiero pracuje od wczoraj.
Wlasnie napisal, ze pierwsza pensje w nowej pracy bedzie mial 1 marca. Takze niestety nie stac nas poki co na nic i musimy mieszkac u moich rodzicow.
A jak na zlosc wczoraj kolezanka wyslala mi wiadomosc, ze 2 mieszkania sa do wynajecia niedrogo. ;-)

bardzo mi przykro, pocieszajace jest to że juz znalazł nowa. może mieszkanie u rodziców nie bedzie jednak takie straszne w opiece nad maluszkiem ktos Ci pomoze

reklama
Witam Brzuszki :) My po ciężkiej nocy:-( Budziłam się często. Pojawił się ból bioder i kolan. Do tego jak zmieniam pozycje bo brzusio pobolewa. Mam wrażenie że on już jest tak ciężki że trudno mi go udzwignąć i mięśnie się napinają. Szczerze mówiąc czekam już na wtorek. Mam wizyte i chce wiedzieć co i jak.
Teraz M podejdzie do garazu po autko, podjedzie pod sama klatke schodową i niczym wielka królowa wejde do autka :-D jedziemy do mojej babci na chwile.
Ale u nas ziiiima!! A mi sie tam podoba!!!:-)
Ja sie czuje super. Powiedzcie dziewczyny jak to jest. W pierwszej ciazy bylam na zwolnieniu od 5 mies, nic nie robilam , cale dnie lezalam przed tel i kompem a lezalam w szpitalu w 27tyg z skurczami i potem do37 tc plackiem i maksymalne dawki fenoterolu bralam. Teraz latam wkolo, podnosze syna, chodze do pracy , caly dzien na nogach a szyjka 4,5 cm i nic a to nic mi nie jest .... Oby tak do konca tylko :)
Jak ja Ci zazdroszcze!!!!!!!!!!!!I całej reszcie dziewczyn bez doleglowości!!!!!:-:)-:)-( ale dobrze że u was ciąża przebiega dobrze!!
Trzymam kciuki za brzuchatki, które idą na wizytke!! dajcie znać koniecznie!!
Kochane ja lece do łazienki! M bedzie mi wlosy mył bo już mi ciężko heheheheheh wykorzystam go troszke hihihi:-D
Buźka:-)

Do góry