reklama
Gosia_x_bonus i gratis
Fanka BB :)
mi w aptece polecono taki specjalny płyn w sprayu Ocenisept do pępuszka, generalnie jest to płyn odkarzający do ran, ale świetnie ponoć się sprawdza
tak spirytus jest na receptę
a czy w szpitalu używają jeszcze okropnej fioletowej piochtaniny?
tak spirytus jest na receptę
a czy w szpitalu używają jeszcze okropnej fioletowej piochtaniny?
Mam pytanie czy spirytus do pepuszka mam kupic w aptece ?
Jeśli chodzi o spirytus to wczoraj Pani na szkole powiedziała, że można kupić spirytus 90% i wymieszać go z wodą w proporcjach: 2 kieliszki spirytusu + jeden kieliszek wody. Podobno w aptekach jest taki absurd, że spirytus 70% jest na receptę. Ja osobiście tego nie sprawdzałam. A jeszcze mówiła, że nie poleca gazików leko, ponieważ to jest papier nasączony spirytusem, który może okazać się zbyt twardy dla pępuszka dziecka. Najlepsze są zwykłe gaziki plus spirytus.
Agus27 ja tez mam niski cukier i mimo tego miałam robiony test obciazenia. I mimo ze badanie wstretne to ciesze sie bo jestem spokojna. Sasiadka tez miala cukier bardzo niski- na granicy normy- a cukrzyce ciazowa miała wiec chyba lepiej to badanie robic.No własnjie a propo glukozy, moj lekarz powiedzial ze jesli z krwi wyszedl mi niski cukier to nie ma sensu robic tego obciazenia , wiec wyglada na to ze nie bede miec tego badania...nie wiemczy sie cieszyc w sumie...
Gosia octenisept faktycznie bardzo dobry. rany po piercingu sie tym przemywa zeby sie ładnie goiło
No nareszcie przyszla 1 z paczek kupilam ten baldachim do lozeczka z calym wyposarzeniem posciel,oslonki i ta rurka ktorasie przyczepia do lozeczka i teraz mam 2 komplety noi jeden chce odsprzedac Widzialyscie fotki z mojego pokoju dla malej tam to jest jak ktoras bylaby zainteresowana to chcetnie zanim na e-bay wsadze jest caly kaplet i tez z rurkami ,baldachim ,oslonka ,i posciel wszystko komplet W paczce byly dodatkowo ciuszki masa bodziakow 0-3 miesiace i spiochy i pizamki posortuje bomam za duzo i gratis wsadze do paki )Dowiem sie ile koszutuje paczka do polski a jesli duzo to damgotowa paczke tesciowej jedzie 31 stycznia do polandi i wysle ja z polski Ile koszutuje wyslanie paczki z polski rozmiar M albo L i jakoni to licza doilu kg itd ?Ten komplet lozeczkowy jest jak nowka a ciuszki wiadomo uzywane ale pozadne wszystko prawie z usa ) bo kolesia tam mieszka )
No nadrobiłam...wyłączyli mi prąd, a u nas to nawet siku nie można zrobić bez prądu
Koza 71 3000m działka- toż to szok ogromna- moi teściowie mają działkę 15a (1500m)i jest naprawdę wystarczająca na dom 360m, ogród, altana z grillem i trawnik Pewne że 30a jest fajne, ale żeby to wszystko obrobić tzn żeby było pięknie:-) to naprawdę trzeba kasy i roboty okrągły rok...no chyba że zrobisz wielki trawnik i będziesz kosić;-)
Moniat84 jakas beznadziejna ta twoja gin- co ją obchodzi twoje L4 ma wypisać i już!- to jej obowiązek, przecież masz prawo się zle czuć!
Biedronka22 witam!:-) ja też ma termin na 28.03 (tyle tylko że wg wagi)
Koza 71 3000m działka- toż to szok ogromna- moi teściowie mają działkę 15a (1500m)i jest naprawdę wystarczająca na dom 360m, ogród, altana z grillem i trawnik Pewne że 30a jest fajne, ale żeby to wszystko obrobić tzn żeby było pięknie:-) to naprawdę trzeba kasy i roboty okrągły rok...no chyba że zrobisz wielki trawnik i będziesz kosić;-)
Moniat84 jakas beznadziejna ta twoja gin- co ją obchodzi twoje L4 ma wypisać i już!- to jej obowiązek, przecież masz prawo się zle czuć!
Biedronka22 witam!:-) ja też ma termin na 28.03 (tyle tylko że wg wagi)
reklama
moniat84
Fanka BB :)
ciekawa tylko jestem jak to jest z tymi szpitalami jak np przyjechalabym a okaze sie ze nie ma wolnych miejsc i co wtedy poczac, bo tej kolezance w wakacje to wlasnie na bogucicach dostawiali lozko bo takie mieli przeciazenie...
ale generalnie to z tego co slysze najwiecej chetncych wlasnie na lubinowa lub raciborska wiec moze nie bedzie tak zle...
Chodzę na Raciborską do szkoły rodzenia. Położna mówiła, że w ciągu ubiegłego roku tylko raz się zdarzyło, że nie mieli miejsca i to do nich należało wtedy szukanie innego szpitala dla rodzącej pacjentki. Także myślę, że nie ma się czym stresować;-)
AGUS- mieszkałam na oś. Witosa
W Polsce położne tym pępuszkiem się strasznie przejmują. Pytałam mojej Cioci która niedawno rodziła w Niemczech. Tam spirytusu nie stosują, czekaja aż pępowina sama odpadnie. Myśle, że nie trzeba się tym aż tak przejmować Kupię spirytus w monopolu. Trzeba go rozcieńczyć 2/3 spirytusu i 1/3 wody. Chyba to nie taka filozofia