reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witajcie,
ja biegałam dwa ostatnie dni, więc wiecorkiem na chwilę zaglądałam i spać. A jak taka zabiegana byłam, to zaraz lepiej mi się spało. Dzisiaj na siku dopiero o 8 szłam, sukces! Wczoraj robiłam różne badania, między innymi krzywą cukrową, wyszło ok, wcale nie taki sraszny ten lepik do picia jak dla mnie. Resztę wyników odbieram o 13 i na 14 mam wizytę u gina, to podejrzę małego.
Mąż mi się trochę przeziębił, najpierw gardło,od wczoraj mega katar, spaliśmy osobno, może nie przejdzie ten katar na mnie. Gardło to jeszzce zniosę,ale nos zapchany to masakra dla mnie.
U nas już choinka od niedzieli ubrana, specjalnie nie sprzątalismy, tak ogólnie, dzisiaj jeszzce odkurzanko i mycie podłóg. Może kafle w kuchni odświeże. Co do gotowania, to słabo w tym roku, zrobiłam zrazy prawie 40 szt, połowe mama wzięłą, a część zamroziłam. Wczoraj u mamy też paszteciki robiłam, a teraz piekę kawałek schabu ze śliwką i orzechami. Poza tym mama mi robi rybkę w galarecie, dała wczoraj kawał pasztetu no i w sumie mało co będziemy w domu, wigilia u teściów, to też wałówę dostaniemy na wynos.
Chciałabym jeszcze dzisiaj do kościoła zdążyć na 18, mam nadzieję, że się wyrobię.
U nas jeszcze śnieg leży, ale jest minimalnie na plusie i padał cały ranek dosyć gęsty śnieg, ale na mokry wygląda. Generalnie będzie chlapa , buty całe białe od soli.
Missiiss cieszę się, że Twój nastrój jest lepszy, że otrzymałaś dobre nowiny.
Candy poukłada się wszystko, tak jest lepiej dla Ciebie i dzidzi.

Kochane, niektóre z Was już dzisiaj wyjeżdzają na święta, ja chciałam Wam i Waszym Rodzinom życzyć wesołych świąt, dużo radości i kochane mocno brzuszki trzymać i nie objadać się zbyt mocno, bo potem nam ciężko.
Ja tutaj jeszcze zajrze wieczorkiem, a teraz idę się szykować. pa pa

reklama
Witajcie:-)

Widzę, że przygotowania do Świąt idę pełną parą bo coś pusto na forum:-)
Dziś jeszcze do 17 będę z wami bo jestem w pracy. W okresie świętecznym raczej nie będę miała okazji tutaj zajrzeć:sorry:

Dziś wieczorem jedziemy do teściów. Jutro o 15.30 Wigilia, a przed 17 zbieramy się już na kolejną do mojej mamy:happy:, pierwsze święto spędzamy z nią siostrą i dziadkami natomiast w drugie ponowne jedziemy do teściów. Niezłe zamieszanie, ale cóż zrobić, zarówno jedni jak i drudzy chcę spędzać z nami Święta:tak::-)

Omija mnie gotowanie i pieczenie, pewnie przez długie lata nie będzie okazji. Może dopiero wnukom będę przygotowywać wigilię:-p, ale taka już jest rodzinna tradycja.

Candy- Martwiło mnie to, że sie tak długo nie odzywałaś. To jednak musieliście zrezygnować z mieszkania, przykro mi:-(, ale głowa do góry z czasem wszystko się ułoży. Życie często nam podkłada kłodyb pod nogi:frown:

mississ- Fajnie, że sie do nas od czasu do czasu odzywasz. Przekazuj nam na bierząco co tam u Ciebie słychać:tak::-)

Hej dziewczyny :confused2:

U mnie wsio OK i u małej też :-D mam wizytę 28 grudnia z położną (w końcu, bo tyle razy przekładała, że heeeeeeej) i w dodatku spotkanie jest w tym szpitalu, w którym będę rodziła :szok::tak::-D ... ale na USG pewnie nie mam co liczyć :wściekła/y::crazy:

Ogólnie mała ciągle buszuje :-D:-) i mi brzuchol faluje :-D:-D:-D hahah...

WESOŁYCH ŚWIĄT ! :-D

Cześć dziewczynki,
byłam dziś u gina, i niestety cały czas mam obfita florę bakteryjną, ku** nie wiem skąd to się bierze, i dostałam antybiotyk:-(ale za to glukoze mam świetną, po dwóch godzinach 87:szok:, a zawsze miałam powyżej setki...aaa no i przez 3,5 tygodnia przytyłam pół kilo:szok:to chyba nie dużo:-p

Candy-przykro mi ,że tak sie u was potoczyło... I to akurat przed świętami...ale może potem sie ułoży. Bądź dobrej myśli.

Missis-jak dobrze słyszec że u ciebie wszytsko ok. Rozumiem, że duphaston dostałaś na szybsze "odbudowanie/dojrzewanie" macicy? I nie nastawiasz sie teraz na zajście w ciążę w najbliższym miesiącu? Pytam, bo się trochę zdziwiłam. bo duphaston pomaga utrzymać ciążę gdy juz ona jest ale jednoczesnie blokuje samo zajście w ciążę. Więc zaskoczysz dopiero po jego odstawieniu. A lekarz mówił, ile czasu masz brac progesteron?

U nas tez ostatnie podrygi kuchenne. Jeszcze tylko 3 bita i bananowca zrobie dzisiaj. A mąz jak wróci odkurzy i pomyje podłogi to może wieczorem je popastuję bo w niedzielę mi sie nie chciało.

Carroline-ciasteczka cynamonowe faktycznie wyszły super! Chcoaciaz musiałam trochę wiecej maki dodac bo jakies strsznie mokre to ciasto było i nie dało się "rozwałkować" nawet paluchami. Rano potraktowałam je lukrem a córa ozdobiła płatkami czekoladowymi:-).

W Białymstoku tez pada od rana i śnieg topnieje w oczach. Bleeee. Wygląda to okropnie. Zauważyłyście, ze co roku tak jest? Piekna zima przed świętami, na Wigilie odwilz i chlapa, a po świętach ale za to w święta prawosławne piekna zima znowu. Tak sobie czasami myślę, że pewnie kalendarz prawosławny jest prawidłowy i dlatego zawsze jest taka piekna pogoda a u nas taka chlapa.

Dobra, wracam do moich ciast chcociaz strasznie mi sie nie chce.

AAAAAAAAAA, zapomniałabym. Wczoraj dostałam przelew z pracy, patrzę a tam na oko ponad 300 zł za mało. DZwonie dzisiaj do księgowości i na starcie usłyszałam foch ze nie ma co sie dziwić ze mniej dostałam bo na zwolnieniu w końcu jestem. A potem... sprawdziła dokładnie moja teczkę czy co tam i okazało się że...policzyli mi debile za zwolnienie 80% !!!!! "Kurew" w słuchawce nie było końca;-). Ktoś sie rąbnął i tyle. No wiecie co- wszytsko trzeba w tej popieprzonej firmie sprawdzać-od naliczonych dni urlopu po wyliczenia wypłaty!:wściekła/y:A gdybym nie zadzwoniłą tylko uznała ze widocznie tak musi być?! To by mnie orżnęłi! Szlag by trafił.

Na początku stycznia mam otrzymac wyrównanie-650 zł brutto więc akurat ponad 400 zł przybedzie.

I weź spokojnie siedz na zwolnieniu.

Hej
U mnie to tak swiatecznie ze niech to szlak trafi, za oknem od rana leje - nie pada - leje. Wyobrazacie sobie jak wszystko wyglada, ten roztopiony snieg, bloto i kaluze po kolana.

My nie mamy zrobionych zakupow jeszcze , spozywczych, a mnie od rana skurcze lapaly na dodatek i musialam sie polozyc. Jak nie urok to .... :wściekła/y::wściekła/y:

marti8 a gdzie te bakterie ? w moczu ? a robilas posiew moczu ? jak nie to zrob, bo czasami z takiego badania ogolnego wychodza bakterie a potem w posiewie nic nie wychodzi, warto to sprawdzic
mi mocz teraz kiepsko wyszedl, nerki przeziebilam troche, ale czulam ze mnie juz bola

Pozdrawiam goraco w ten zajebiscie piekny dzien :)
Wesolych i spokojnych swiat zycze :laugh2:

Carroline-ciasteczka cynamonowe faktycznie wyszły super! Chcoaciaz musiałam trochę wiecej maki dodac bo jakies strsznie mokre to ciasto było i nie dało się "rozwałkować" nawet paluchami. Rano potraktowałam je lukrem a córa ozdobiła płatkami czekoladowymi:-).

W Białymstoku tez pada od rana i śnieg topnieje w oczach. Bleeee. Wygląda to okropnie. Zauważyłyście, ze co roku tak jest? Piekna zima przed świętami, na Wigilie odwilz i chlapa, a po świętach ale za to w święta prawosławne piekna zima znowu. Tak sobie czasami myślę, że pewnie kalendarz prawosławny jest prawidłowy i dlatego zawsze jest taka piekna pogoda a u nas taka chlapa.

:) Super, że ciasteczka wyszły :tak: Mnie dziś czeka podróż do Białegostoku, myślę, że z 5 h na pewno będziemy w taką pogodę jechać.

Kasaii no w moczu w moczu:-( napisane jest obfita flora bakteryjna, liczne siarczany wapnia, i obfity śluz...no a posiew właśnie zrobię sobie, w szpitalu u M ale to dopiero po Świętach

Ale cos mi sie porobilo....na BB jak piszecie to jest godzina 13:50 a u mnie na kompie 12.....wiec ktora dokladnie???

Ja juz warzywa do ryby po grecku zrobilam, bigosik sie gotuje.....zaraz jakieś małe sprzatanko i potem goląbki i sałatke warzywna....

tesciowa zrobila ciacha oczywicie jako pierwsza sprobowalam :))

Candy - kochana nie martw sie. zobaczysz spedzisz milo swieta bo ze swoim dzidziusiem w brzuszku :)) a facet niech spada na drzewo jak jest nie odpowiedzialny....musisz byc dizelna i sie nie stresowac dla maluszka...

Missis- super wiesci!!!!! i milo ze sie do nas wkoncu odezwałas!!!!!!!!!!!! trzymam kciuki zeby dzidziol szybko zamieszkal w Twoim brzuszku :))

reklama
Właśnie Candy - nie martw się, teraz najważniejsze jest dzieciątko. A może to wam tylko wyjdzie na zdrowie i jeszcze wszystko się ułoży - może facet musi dojrzeć.

Missis - życzę jak najszybciej dwóch kreseczek na teście!!!

Marti8 nie martw się - też biorę z tego powodu antybiotyk, a 28 idę zrobić posiew.

ewcia30 u mnie z wypłatą było podobnie, co prawda chcieli liczyć 100%,ale od mniejszego wynagrodzenia (zmieniałam pracę). Dopiero po interwencji i jak pani z kadr podzwoniła sobie po zusach itd. (czyli gdzieś po 3 godzinach) przyznała, że nie ma racji - zawsze trzeba swego pilnować:tak::tak::tak:

Do góry