reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

nicole ja wczoraj jechalam 150 km w jedna i nic sie nie dzieje... wiec to chyba nie przez to.
ale co gin powiedzial? ze jaka to moze byc przyczyna? kilka dziewczyn bierze ten lek , wiec pewnie jest bezpieczny.

reklama
moniat84, czy ty już miałas robione USG?

Nicola, kurcze, niech się trzyma maleństwo jak najmocniej!!! mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. A Duhaston to jak najbardziej lek na takie własnie dolegliwości. Bierz go zgodnie z zaleceniem lekarza. Jak nie pomoże, to na pewno nie zaszkodzi. I trzymaj się cieplutko!!

Nicola, piszesz, żę w poprzedniej ciąży nie plamiłaś..... Ty masz już jedno dzieciątko? W jakim wieku?

witam
sny mam rewelacyjne :) barwne i cudne wczoraj piłam winko ;)
mam nadzieję, że to winko to tylko we snie:eek::-p:-D

Cześć Dziewczyny!

Jestem tu nowa i chyba jestem w ciąży.
Okresu nie mam 3 tygodnie, test wyszedł pozytywnie, ale ginekolog nie może potwierdzić mi ciąży, bo akurat jest na urlopie:)
Według wszelkich obliczeń to 6 tydzień z terminem na marzec, ale nie wiem czy nie zapeszam, bo nie mam żadnych mdłości tylko ssanie w żołądku i częste sikanie.

no nic, tak tylko chciałam się przywitać:-D

pozdrawiam wszystkie przyszłe i obecne mamuśki
Witaj:tak::-D I Gratuluję Fasolki:tak:

Nicole ten lek jest bezpieczny, taki na te dolegliwości plamiących własnie:tak:Takze bez obaw go bierz:tak:

moniat84, czy ty już miałas robione USG?

Miałam w 5tc i 1 dc, widoczna była, jak to lekarka określiła mała kropeczka, dzidziusia w macicy jeszcze nie było. Następną wizytę mam dopiero 18.08.
Niewiem dlaczego ale jestem bardzo spokojna, nie mam dziwnych snów, ani obaw i czekam cierpliwie do tej wizyty, sama się sobie dziwie, ale to dobrze, po co mam fasolke stredować;-)

nicola-Wszystko będzie dobrze, z tego co czytam to wiele kobiet tak ma, najważniejsze że byłaś u lekarza, możesz być spokojna.

Moniat84 zazdroszcze tego spokoju:tak:Tak trzymac!!!
Ja chodzę tak spięta od wczoraj, że wszystko mnie wkurza i chce mi się płakać.....

nicol spokojnie ja mialam tez w 5-6 tc plamienia brazowe i okazalo sie ze to przez blizniaki ( 2 lekarzy potwierdzilo pojutrze bede wiedziala na 100 %) dotalam duphaston i przeszlo :tak:takze spokojnie dobrze ze poszlas do gina :tak:

reklama
nicol spokojnie ja mialam tez w 5-6 tc plamienia brazowe i okazalo sie ze to przez blizniaki ( 2 lekarzy potwierdzilo pojutrze bede wiedziala na 100 %) dotalam duphaston i przeszlo :tak:takze spokojnie dobrze ze poszlas do gina :tak:
Poszłam, ponieważ wolę chuchać na zimne. Lepiej pytać i sprawdzać 100 razy, czy wszystko jest ok niż później płakać. Ja to chyba sobie założę kalendarzyk żolnierski i będę skreślać kolejne dni do porodu. Eh... zmykam na parę godzin - muszę popracować:-)

Do góry