reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Moja Zuzia zużywa srednio 10 pampersów w ciągu doby. w zeszłym tygodniu byłam z nią u lekarza bo wyszły jej na buzi,policzkach,skroni i szyi czerwone krostki, niektóre były z białymi kropkami w środku. Lekarka stwierdziła że to może być od wody kranowej i mała ma pic z butelki z wodą z żywca. Ale krostki nie zniknęły. Dzisiaj zadzwoniłam po położną i kiedy zobaczyła buźkę Zuzi od razu kazała mi lecieć do lekarza bo bebilon pepti bo to skaza białkowa. Żeby w dzisiejszych czasach położne były bardziej doświadczone od lekarzy to się w głowie nie mieści. Od tygodnia mała ma wilczy apetyt i co 2-3 h wypija 130ml. Ostatnio po kąpieli zasypiała ale znowu jej się przestawiło i do 22-23 nie chce spać lecz potem budzi się na karmienie dopiero o 2-3 w nocy i wypija 150ml

Zuzia ma 1 miesiąc i 9 dni

reklama
nie bylam dzisiaj na dworze. wiec napisalam jak bym ubrala dziecko, oczywiscie jakbym wyszla na dwor i okazalo sie ze jest goraco to pewnie kocyka bym nie dawala i kurtke rozpiela :-D

dziewczyny a na czym polega dokarmianie? kiedy dajecie butle? przy kazdym karmieniu? najpierw cyc potem butla? czy np jedno karmienie piers, nastepne karmienie butla i potem znowu piers czy jak?

u mnie to wygląda tak, że daję tylko butle jak czuję że mam mało pokarmu w piersiach. Jednak dziś spróbuję się obejść bez mieszanki :tak:

powiedzcie mi mamuski które karmią tylko piersią ile wasze maluszki robią kupek, bo moj maluszek strasznie duzo ich robi przynajmniej takie mam wrazenie są bardzo luzne i robi kilka duzych ale czesto takie malutkie tak jakby popuszczal kupke np przy robieniu bąków, wychodzi ze co dwie godziny ma kupe a czesto i przed i po karmieniu musze go przebierac bo kupa jest, jak to u was wygląda??

no u mnie jest problem z kupkami - mały od 2 dni nie zrobił - tylko takie małe kleksiki - a daję mu butlę tylko raz dziennie :dry:

Hej Mamuski!
Ja wracam powoli do zywych, od jutra bede miec pomoc, wiec bede sie odzywac czesciej. Ostatnie 3 tygodnie byly dla nas koszmarem :-(
Pozdrawiam Was cieplutko ;-)

Gosia co tak szalejesz?Mojej paczka pampersiaków na 2 tygodnie starcza.Tyle,że kupe robi 1-2razy dziennie a osikaną pieluchę zmieniam tylko co 3godziny.Dużo sika ale odparzeń brak:)Ja na chusteczki nawilżane znalazłam sposób.W domu staram się myć małą wodą z mydłem.Ma swoją miseczkę i ściereczkę do mycia pupy.Czasami wydawało mi się,że lepiej dla skóry nie korzystać tylko z chusteczek.

oj szleję... :-D to dlatego ze mój młody lubi się zasikać po pachy..więc jak już mu ciuchy zmieniam to przy okazji pieluche...ale ostatnio już się unormowało...
PS mój nosi pieluchy 3! tzn uzywam babydreama 3.:-D

dziewczyny a ja sie zastanawiam czy moj syn sie najada.
nie wiem dlaczego, ale wydaje mi sie ze dziecko prawie 2 miesieczne powinno spac dluzej niz godzine czy poltorej. No.. gora spi dwie ale to na spacerze.

zaraz zrobie eksperyment i dostanie 150 ml mleka bebiko 1. Zobaczymy ile wypije i jak bedzie po tym spal..
Moniskabe a może twój Pawełek ma taki dzień? Moja Lila w domu to śpi najdłużej 1h, a na powietrzu to nawet 3h i mieszanki nie mam zamiaru podawać. A moja starsza córcia Pola, to spała identycznie tylko w domu to spała max. 30 min, to był dopiero cyrk. Ale powiem Ci, ze to sie bardzo zmienia i nie jest tak stale, że dzieci nie sypiają. Głowa do góry i karm piersią jeśli masz pokarm.

Moniśka moja córcia też śpi max 2h, zasypia ooło 23 i budzi się na karmienie co 1,5h wstaje około 6 i zasypia dopiero koło 11. W dzień też spi po 1,5h max 2 na spacerze - karmie tylko cycem, ale jak ładnie Twój syn przybiera na wadze, to nie ma się czy aby się nie najada. Co do ubierania na spacer - ja ubieram w cienkie body z krótkim rękawkiem, cienki pajacyk i na to cienki welurkowy dresik i cienka czapeczka, dzis było tak ciepło, ze nie przykrywałam kocykiem ani tą osłonką od wózka i tak się martwiłąm, czy Małej nie jest zbyt ciepło

Witajcie.
Ja dzisiaj normalnie mam jakis koszmar ten mały czort ciągle beczy !! brzuszek go chyba nie boli bo to raczej marudzenie.!!! Nie spi wogole prawie dzisiaj i mam już dosc...niewiem o co chodzi. Glodny nie jest sucho ma...porażka...ooo wlasnie zaczyna beczec po 5 minutach grzecznego lezenia....JEP!!!!!!!!!!! do głowy dostane.....
na dodatek je co 1.5 gopdziny z cycka i butle 100 ml i tak musi co 1.5 bo beczy i nawet smoczkiem nie da sie go zapchac.... juz mi sie powoli płakac chce....na dodatek nie mam na kogo liczyc !! maz przez cale jego zycie wzial go raptem z 5 razy na rece...ja pier*** ide bo beczy...

reklama
Do góry