reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Witajcie.
Ja dzisiaj normalnie mam jakis koszmar ten mały czort ciągle beczy !! brzuszek go chyba nie boli bo to raczej marudzenie.!!! Nie spi wogole prawie dzisiaj i mam już dosc...niewiem o co chodzi. Glodny nie jest sucho ma...porażka...ooo wlasnie zaczyna beczec po 5 minutach grzecznego lezenia....JEP!!!!!!!!!!! do głowy dostane.....
na dodatek je co 1.5 gopdziny z cycka i butle 100 ml i tak musi co 1.5 bo beczy i nawet smoczkiem nie da sie go zapchac.... juz mi sie powoli płakac chce....na dodatek nie mam na kogo liczyc !! maz przez cale jego zycie wzial go raptem z 5 razy na rece...ja pier*** ide bo beczy...

czarnuszka spokojnie...mój mały tez tak mial kilka razy...a od kilku dni to spokojny jak aniolek... i w dzien i w nocy przesypia...unormuje się i Twojemu maleństwu.

a co do Twojego męża... to poprostu k***s - nie obraź się:sorry2:
mój J est jaki jest ale dziecko bawi codziennie.... na początku miał tylko agresora jak mały strasznie płakał - aż się go bałam... ale już jest lepiej.:sorry2:

My pupy nie smarujemy, Małą ma grubą skórkę, taką fajniutką, narazie zero odparzeń:tak:, Gadzina waży już 5500gram i jedziemy jeszcze na pampersach 2 (zastanawiałam się na 3 ale 2 są jeszcze dobre i jest ich wię ej o 6 w paczce za tą samą cenęo do husteczek - na początku używałąm husteczek huggisa ale przerzuciłam się na pampers sensitive - wydają mi się bardziej nawilżone i tym samym bardziej wydajne (na kupsztala zużywam 2 hustek pampersa a hugisa 4-5).
Dziewczyny dziś odkryłam wit K+D w kapsułkach za 31zł!!!! Opłaca się dużo bardziej niz kupowanie tych dwóch witamin osobno:happy:
Aj taki się lekki bałagan zrobił na forum, wszystkie wątki sie pomieszały:-p chyba mamy teraz tylko jeden temat - pielęgnacja, karmirnie i rozwój:laugh2: chyba nam się to na 3 wątki porozchodziło, może to jakoś połączyc? Macie jakiś pomysł?

Witajcie,
widzę, że nawet się ruch zrobił na forum.
To u nas kąpiel zwykle ok 20, ale bywa i później. Teraz na przykład mały śpi, poza tym mąz wraca ok 22, a ja sama nie kąpie. A nawet jeśli raz bym nie wykąpała, to się chyba nic nie stanie. Po kąpieli zawsze karmienie i to bardzo dłuuugie, zasypiamy blisko północy. Poem pobudka ok 4 i kolejna przed 8 i dalej 10-11, także nie jest źle. Dzisiaj nie dokarmiałam synka, najada się z cycka. A to, że w nocy tylko się cyckiem najada, to dlatego że nasze mleczko jest bardziej treściwe podobno w nocy.
Co do pampersów, to z 1 wyszliśmy 2 dni temu. A dzisiaj mąz był w Niemczech na zakupach i wiezie nam kilka paczek pampersów i chysteczki.
Mcgosia, jak zakładasz pampersa, to pilnuj, żeby siusiek był skierowany na dół i wtedy malutki nie będzie się zasikiwał. Ja już nie mam tego problemu, a wcześniej 2-3 razy dziennie przebieranko.
Co do witaminek, to ja mam Vita K+D to jest właśnie razem, pewnie to samo o czym Bulina pisała, niestety nie pamiętam ile płaciłam.
Moniska ja używam sudokremu i mam długie paznokcie, jak nabieram krem, to w drugą stronę i ten krem jest na zewnątrz na płytce paznokcia - jakoś trzeba sobie radzić hihi.

czarnuszka ja z małym mam tak bardzo często a co do chłopów naszych to mój to może dwa albo nawet raz dziennie go na chwilę weźmie na ręce a cały czas ja sama :/

moniska może jak twój mały sie budzi to nie zawsze z głodu , może spróbuj go wziąść na ręce i się po chwili uspokoi jak tak to pewnie nie jest głodny

co do kupek to zauważyłam że po modyfikowanym mój raz na dzień zrobił a zdarzyło sie też że już dwa dni nie robił, co do piersi to różnie najczęściej raz dziennie duzo a tak to kleksiki malutkie

Tabasia- ktoś przylatuje? dobrze, że sytuacja sie unormowała :)

mój M. jak tylko z pracy wraca, idzie do dziecka. robi sobie tylko przerwę na obiad, a tak spiewa, gra na gitarze, zabawia i uczy mówić "tata" ;P
z tym, że on wraca z pracy na ogół po 20... więc całe dnie i ja sama z małą.
teraz ją usypia, ale jakoś mu nie idzie... Olcia spała dziś w dzień ze 4 godziny łącznie (od 8ej rano) więc teraz jest juz baaaardzo zmęczona i jeszcze bardziej marudna!

Ja biorę ostatni listek Vitaminera Prenatal, a potem skończę opakowanie Prenatalu Classic, który został mi z ciąży. Ale chyba żadnych kwasów tam nie ma. Pierwsze słyszę w ogóle, że coś takiego jest...

reklama
wiecie co, bez urazy co do lekarzy i położnych, ale wydaje mi się, że często diagnozowanie skazy białkowej jest na wyrost :/ u mnie było tak samo: dziecko dostało trądziku niemowlęcego, a juz pielęgniarka krzyczała, że skaza :/ i co, przeszła po 2ch tygodniach? ;P

Do góry