reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

polka a jeśli dwoje jeden z rodziców pracuje tylko na umowe zlecenie to musi składać to oświadczenie o woli zgłoszenia dziecka jako członka rodziny do ubezpieczenia czy nie trzeba to i tak bedzie miało ubezpieczenie??

reklama
polka a jeśli dwoje jeden z rodziców pracuje tylko na umowe zlecenie to musi składać to oświadczenie o woli zgłoszenia dziecka jako członka rodziny do ubezpieczenia czy nie trzeba to i tak bedzie miało ubezpieczenie??

Wiesz z tego co wiem od księgowej to można zgłosić dziecko do ubezpieczenia jeśli jest się zatrudnionym na umowę stałą,a przy zleceniu czy o dzieło nie ma możliwości.
A powinno się zgłosić samemu do ubezpieczenia, zus z urzędu tego nie zrobi. Ponoć jest przepis że kobiety w ciąży w połogu i dzieic i młodzież do 18 lat są obięci ubezpieczeniem przez państwo, i że lekarz musi przyjać dziecko nawet bez ubezp. ale sama wiem, że wszędzie wołają ksiażeczke.

Moja ma tydzień i dopiero dziś podetnę paznokietki, troszkę się obawiam ale koty za płoty!:-)
Dziewczynki a jak wasze kupki:sorry:-moja robi po każdym jedzonku ale dalej taką zilonkawą nie żółtą!!?
Kochana co do paznokietków to się nie martw, ja też się bałam, i wczoraj na śnie jak maleńka spała obcięłam jej paznokietki, i wyszło mi to o wiele wiele lepiej niż jakbym miała normalnie jej obcinać... A co do kupci, to Amelka dopiero od kilku dni załatwia się na żółto po każdym jedzonku, bo wcześniej żółtaczka z niej schodziła i robiła tą kupkę taką żółto-zieloną:eek::eek::eek:

Hej, wrocilam ze szpitala, zaraz nadrobie, ale najpierw musze sie wyzalic :-:)-:)-(

2tyg. temu dali mi zielone swiatlo na porod sn. Dzis bylam na wizycie i lekarka powiedziala, ze absolutnie nie pozwoli mi rodzic naturalnie z tak niskim lozyskiem :eek:
Za tydzien mam znowu usg i wtedy podejma ostateczna decyzje. Musi byc min. 2.5cm od ujscia. Jak nie to cc tydzien przed terminem :eek:
Wode z mozgu robia czlowiekowi :crazy:

Hej dziewczyny wczoraj pisałam, że nie czuje ruchów dziecka i byłam na IP. mialam dac znac co i jak wiec pisze. Otóż pojechałam na IP powiedzialam co i jak i od razu dali mi skierowanie na oddział. Poleżałam do dzis okazało sie że wszystko jest ok i wypuscili mnie dzis do domu. Mialam lekkie nieregularne skurcze to dostalam jakas kroplowke. I teraz mam sie stawic do lekarza do kontroli za 2 tyg.

hej mamuśki

u nas ok mały rośnie zaczyna już wreszcie przybierać na wadze więc wierzymy że szpitale nas ominą:tak::tak::tak: córcia super reaguje na malucha jest dzielną starszą siostrą:tak:
ja czuje się nad wyraz dobrze:tak::tak::tak::tak: to chyba nagroda za całą ciąże

dziś byliśmy już na rodzinnym pierwszym spacerku:tak::tak::tak::tak:

ja rozkręcam się kulinarnie i domkowo sprzątam piore gotuje dziś zamierzam upiec drożdżówkę jestem pełna życia i energii
mały łądnie śpi i je już ma swoje dwie pory aktywności rano i koło 16:tak::tak::tak:

gratuluje nowym mamuśką rozpakowanym:-D:-D:-D coraz nas więcej:-)
reszcie łatwego porodu:tak:

reklama
a ja ide sie przewietrzyc:-)

tabasia przykro mi bo wiem jak ci zalezy na tym SN moze jeszcze sie uda, a swoja droga to tylko wpuszczaja ludzi w maliny...

Do góry