reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Ej...to ja dopiero się pojawiam a tu już cisza?;-)
Dzisiaj miałam zaganiany dzień i wieczorem dopiero zaczęłam was czytać.
Byłam na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia,jutro po 10:00kolejne.Mieliśmy wykład z lekarzem i powiedział,że widział przypadek gdzie usg pomyliło się z wagą dziecka o kilogram!
Zaczęłam ćwiczyć oddechy,jutro będziemy je powtarzać.Wcale nie takie proste...ale w grupie mam 3 fajne dziewczyny to można się pośmiać.Amelia prowadząca zajęcia poradziła nam nie bać się porodu tylko potraktować z ciekawością jako nowe doświadczenie.Cóż,się zobaczy w trakcie:happy:
Co do rozstępów to nie chciałam się chwalić,że kilka dni temu mój M wypatrzył u mnie pierwsze ciążowe rozstępy.Zapytał co mi się stało:eek:?Na moje stwierdzenie,że skóra nie wytrzymuje powiedział,że wcale się nie dziwi bo Kluska się wypycha:laugh2:
Co do wagi to ja w ciuchach i butach ważę 100:baffled:To proszę tu się nie martwić-jest nas kilka.Miłej nocki.

reklama
Czy wiecie do kiedy brzuszki rosna ? do konca czy jak ./
Róznie to bywa. Gdzies czytałam że niby w 9 miesiacu juz praktycznie brzuch sie nie pwieksza ale mam kolezanke której najbardziej wysadziło w 8 i9- wiec pewnie co ciąża to inny przypadek. Ale rozstepy moga sie niestety zrobic nie tylko jak brzuch rosnie :eek: Jak skóra osłabiona to nawet po porodzie. Mam znajoma która była juz po prodzie i chciała dokładnie obejrzec brzuch- naciagneła skóre na brzuchu i pusciło :eek: mówi ze na jej oczach pojawiła sie piekna czerwona prega. Oby nas to omineło...

Ej...to ja dopiero się pojawiam a tu już cisza?;-)
Dzisiaj miałam zaganiany dzień i wieczorem dopiero zaczęłam was czytać.
Byłam na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia,jutro po 10:00kolejne.Mieliśmy wykład z lekarzem i powiedział,że widział przypadek gdzie usg pomyliło się z wagą dziecka o kilogram!

Już pisałam tutaj kiedyś że mojej znajomej kilka dni przed porodem wyliczyli na usg wagę 3600 a urodziła córkę (przez cc w końcu) 5100g więc kilogram to wcale nie taka duża pomyłka ;-)

koza71 to ja swiatlo oszczedzam a ty tu jeszcze po nocach palisz :-D rachunek wysle do ciebie kochana :)Na powaznie :) miejmy nadzieje ze juz ich nie dostaniemy fajne by nylo tak bez rozstepow :) no a jak sie pojawia to beda i nic nie zrobimy .KOZA czemu nie spisz ?

Już pisałam tutaj kiedyś że mojej znajomej kilka dni przed porodem wyliczyli na usg wagę 3600 a urodziła córkę (przez cc w końcu) 5100g więc kilogram to wcale nie taka duża pomyłka ;-)
kurczak! ale różnica :szok::-D

~~~~
a powiem Wam, że jakoś łapię ostatnio tryb snu/czuwania/spania wilczycy :-D
śpię co parę godzin, potem parę jestem aktywna i znów lulu :sorry:
mój Darek się śmieje, że już się dostosowuję do Małej :eek:

spokojnej nocki Wam życzę :-)

koza71 to ja swiatlo oszczedzam a ty tu jeszcze po nocach palisz :-D rachunek wysle do ciebie kochana :)Na powaznie :) miejmy nadzieje ze juz ich nie dostaniemy fajne by nylo tak bez rozstepow :) no a jak sie pojawia to beda i nic nie zrobimy .KOZA czemu nie spisz ?
ja dziekuje, mam swoje do płacenia :-D
A nie spie bo jeszcze wczesna pora. jak pospie do 10;30 to pozniej do 2-3 nie moge zasnac. Zazwyczaj czytam jak małż już dawno chrapie. Zreszta mi bez ksiazki ciazko zasnac- tak chociaz 2 strony ale musze :-D bo inaczej leze i mysle za duzo.
Własnie chyba jutro pojade do empiku co by sie zaopatrzyc w jakies czytadło na pobyt w szpitalu...

Witam :-) widze ze wszystki prawie pouciekaly juz spac, a ja dalej siedze hehe tylko ze rano to ja sobie bede spala do 10:-D
Kobietki co do roztepow, to tak sie cieszylam ze jak narazie ze nie mam nic, to 2 dni temu zauwazylam po lewej stronie u mnie 3 malutkie kreseczki:-( bo synek tak sie juz rozpycha ze az mnie skora boli..Pepek to ja mam rowno z brzuchem i nie wyglada na to zeby mi wywalilo na wierzch .

Jejku ja to mam takiego lenia ze nawet do prasowania mi sie ciezko bylo zabrac dzisiaj:-( mam nadzieje ze od jutra sie zmobilizuje i czesc poprasuje:-D

reklama

o kurcze:szok::szok::szok: to az taka roznica w usg???

To dlatego moj ginekolog powiedzial ze synek juz duzy a ja zdziwilam sie i zapytalam: jak duzy?jak 2 tygodnie wczesniej wazyl 20059? a on ze te usg to sie przewaznie myla duzo ze to tak tylko w brzyblizeniu podaje ale roznica ze nawet 1 kg moze byc.

Do góry