reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Koza, a robiłaś może wymaz z pochwy na paciorkowca GBS, bo cholera nie mogę znależć żadnego laboratorium gdzie we Wrocławiu mi pobiorą i zrobią ten posiew.
Diagnostyka robi. Koszt 35zł +10 zł pobranie jesli gin Ci nie pobierze. jesli trzeba bedzie zrobic "a costam" to dodatkowe 10zł- ale to jak wyjda jakies bakterie. czyli max55zł. A laboratoriów diagnostyki jest kilka we wrocku- na stronie sprawdz i jedz gdzie Ci najblizej. osobiscie odradzam waigla bo tak główna siedziba i kolejki bywają. A najlepiej jechac popołudniu bo wtedy tych do upuszczenie krwi na czczo nie ma :tak:
A najlepiej to pojedz sobie do enel-med (w arkadach), ja tam robie badania. Tam bez abonamentu tez mozna, a koszt podejrzewam bedzie taki sam jak w diagnostyce (najlepiej zadzwonic). Połozna tam pobiera i wysyłaja do diagnostyki a pozniej sobie odbierasz wynik w enel-med. tam nie ma kolejek i babeczki sa super.

czyli widze ze nie tylko ja mam uczulenie na prasowanie :-D Tylko troszke mnie mcgosia podłamałas bo myslalam ze z pieluchami pójdzie najłatwiej :eek:

Milkshake ja zabieram 2 pary majcioch siatkowych i włascie dzisiaaj planuje kupic ze 3 bawełnianych. To łatwe do prania wiec nie widze potrzeby brac wiecej. I własnie ostatnio sie zorientowałam ze musze zakupic majciochy bawełniane bo w szafei albo bokserki albo stringi a do tego podpaski sie za bardzo nie da wsadzic :-D

czarnuszka ja licze ze wczesniej nie urodze i stad ta nieobdpowiedzialnosc w pakowaniu torby ;-)
Ale kosmetyki to po babmetlach dzieciowych rzecz najważniejsza :-D Ja strasznie cierpie jesli sie 2 razy dziennie nie wykapie i nie umyje rano włosów :eek: Tym bardziej ze po porodzie to róznie bywa z krwia, mlekiem i takimi ;-)

fiołkowa a dlaczego chcesz w ukryciu podjadac? Przeciez kawałęk czekolady w razie cesarki nie zapcha zoładka a zycie moze uratowac zastrzykiem energii. Ja tam sie kryc nie mam zamiaru. Energie trzeba miec bo to kawał ciezkiej roboty do odwalenia.

reklama
Witam was brzucholki:-)
Poczytalam was troszke , ale naskrobalyscie :szok: hehe
U mnie juz coraz gorzej ze spaniem w nocy, bo nie dosc ze biodra mnie bola to jeszcze bol jak na miesiaczke, ale naszczescie nie taki straszny.Okropnie sie dzisiaj czuje taka ciezka jak slonica:wściekła/y: przed ciaza wazylam 60kg a teraz 76,5kg takze sporo kg:-( Dzisiaj wogule jestem taka cala spuchnieta i nie wiem od czego:zawstydzona/y: nawet dlonie takie napeczniale:-(
Ja chodze do gina od poczatku ciazy prywatnie i za wizyte place 50 zl bez wzgledu na to czy z usg czy tylko : mierzenie cisnienia, waga, badanie i sluchanie serduszka dzidzi. Kazda kobieta ciezarna placi tyle samo a teraz juz pod koniec to jak poszlam tylko na usg to nic nie wzial odemnie:-)
Dziewuszki piszecie o badaniach HBS itd... Ja juz sama nie wiem co ja mam zrobic, bo jak bylam u niego w piatek to powiedzial ze niemusze robic teraz tych badan bo wystarczy ze na poczatku robilam i wszystko dobrze i ze morfologia i mocz sa super. Nie wiem teraz co ja mam robic? Bo w tym szpitalu co bede rodzila on tam jest i chyba zna sie najlepiej?

Co do prasowania, to ja mam takiego lenia ze szok:szok: a sporo mi jeszcze zostalo.Pieluszki to mi sie dobrze prasowalo, gorzej z ciuszkami takimi malenkimi:-(

Ja wczoraj spakowałam torbę do szpitala, ale powiem Wam, że dziwnie się przy tym czułam...
Brakuje tam jeszcze tylko żelu pod prysznic i pasty do zębów;-)[/QUOTE
Przymierzam sie od piatku zeby spakowac sobie torbe i cos mi nie wychodzi hehe, ale mysle ze juz powinnam miec pod reka tym bardziej ze jestem sama w domku:-(.

Zycze wszystkim mamuskom spokojnego dnia :-) Do wieczorka kochane:-):-):-)

No mi lekarz mówił że jak po no-spie itd przechodzi, to nie ma co jechać.. Ale nie wiem.. Poczekaj jeszcze troszke i jak coś to jedź i nie denerwuj się.

Kochane, dosłownie 'leje' się ze mnie biało żółta wydzielina.. Normalnie nawał jakiś heh.. Co chwile wkładke zmieniam..
ze mnie tez takie cos leci.....:sorry::eek:

Izula, no czekam na razie....
A co do wydzieliny to ja tez to mam od kilku dni. Całą ciąze żadnych upławów, a teraz pod koniec jakieś dziwne wlasnie....:baffled:

I jak tam? Lepiej troszke?

Czarnuszka, no ze mnie wcześniej też coś leciało, ale nie tyle.. Wiem że to nic poważnego, ale takie głupie uczucie bo się czuje jak podczas okresu jak czułam jak wylatuje ze mnie na podpaske.. heh ;/

Diagnostyka robi. Koszt 35zł +10 zł pobranie jesli gin Ci nie pobierze. jesli trzeba bedzie zrobic "a costam" to dodatkowe 10zł- ale to jak wyjda jakies bakterie. czyli max55zł. A laboratoriów diagnostyki jest kilka we wrocku- na stronie sprawdz i jedz gdzie Ci najblizej. osobiscie odradzam waigla bo tak główna siedziba i kolejki bywają. A najlepiej jechac popołudniu bo wtedy tych do upuszczenie krwi na czczo nie ma :tak:
A najlepiej to pojedz sobie do enel-med (w arkadach), ja tam robie badania. Tam bez abonamentu tez mozna, a koszt podejrzewam bedzie taki sam jak w diagnostyce (najlepiej zadzwonic). Połozna tam pobiera i wysyłaja do diagnostyki a pozniej sobie odbierasz wynik w enel-med. tam nie ma kolejek i babeczki sa super.
Dzięki Koza :-)
Z diagnostyką dzisiaj próbowałam, ale tam ciężko jest się nawet dodzwonić i skapitulowałam. No cóż będę próbować w tym enel-medzie.

Hej,
Ja tylko na sekundke i lece nadrabiac, a pozniej sprzatac chate.
Po konsultacji z "lekarzem" (jakis murzyn mnie badal :sorry: tzn. zmierzyl tylko brzuch centymetrem) moge rodzic sn :-):-):-)
Mowi, ze jak jest 2cm od ujscia to bedzie ok. Jeszcze mi rysowal na kartce i wszystko tlumaczyl :laugh2: a ja to przeciez wiem :-p
Oby mial racje, bo jak nie to.... :angry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: :-D
Za tydzien ide do gina powtorzyc wymaz.
Chyba walizke zaczne pakowac w tym tyg. ale jakos mi sie nie spieszy z tym :-D
Dobra, spadam, zagladne pozniej ;-)

:-)
a ja sobie polezalam i obejrzalam "rodzine zatepcza".
Bajka jakich malo. Majka urodzila w godzine od odejscia wod :-D
smiechu warte. wciskaja takie kity ludziom :-D

a teraz zabieram sie za ogarnianie i przygotowanie obiadu :-)

no i wróciłam :-)
co 2 dni muszę wracać, kontrolowac ciśnienie, bo mi skacze jak szalone :zawstydzona/y:

poczytam, co u Was :tak:

reklama
fiołkowa a dlaczego chcesz w ukryciu podjadac? Przeciez kawałęk czekolady w razie cesarki nie zapcha zoładka a zycie moze uratowac zastrzykiem energii. Ja tam sie kryc nie mam zamiaru. Energie trzeba miec bo to kawał ciezkiej roboty do odwalenia.
To nie ja pisałam o podjadaniu w ukryciu ;-)Ja tylko stwierdziłam, że nie będę jeszcze wkładać batoników do torby szpitalnej, bo znikną przed porodem;-)
A co do jedzenia, to nam nawet położna mówiła, żeby sobie zabrać coś energetycznego, bo na pewno będzie nam się chciało jeść.

Byłam w sklepie, kupiłam jakieś jeszcze duperelki typu pojemnik na smoczek - bo zalecali nam do szpitala wziąć, to w czymś muszę go trzymać.
I w tym sklepie nagle mocno rozbolał mnie brzuch:-( Nie wiem, skąd to się wzięło. Dobrze, że już przeszło i dobrze, że mam dziś wieczorem wizytę...

Do góry