Jestem
szczesliwa jak nigdy ale tez troszke smutna .
Poszlismy na usg i czekamy doc urochomila sprzest i pierwsze to co nasza dzidzia nam pokazala PUPA
100000% dziewczynka nie dalo sie ukryc tak prezentowala swoje wdzieki
Potem sie obrucila i wszystko jest super serducho pieknie bije bum ,bum,bum ach ja uwielbiam to sluchac
Organy w pozadku ,machala nam i jak zwykle rozrabiala i tym razem nie mozna bylo uchwycic fajnej foty ale jedno dostalismy wyglada jak gumisiek
to jest to 4 D
Mozna tam zobaczyc oczka ,nosek ,buzke i raczke gdzie trzyma pepowine
Na usg pokazywala nawet jezyk i doc az sie smiala
Mowi ze dziecko jest bardzo ruchliwe ,skoczne ze sie bawi co oznacza ze jest szczesliwe i jest mu dobrze
Fote zaraz wklejam
Po klinice dostalam tel.od mojego gina i tu mam troche dola od razu do niego i co jest
Mianowicie mam zla cytologie a dokladnie ta kalkoskopie co mi robili wyszko ze mam "raka szyjki macicy " jestem w grupie ZERO co oznacza minimalne komorki rakotworcze
przed zajsciem w ciaze zarazilam sie tym wirusem cos podobnego do nadzerki i bedac juz w ciazy nie mozna bylo nic robic
wirus ten jest z powietrza i maja go nawet dzieci (paroletnie dziewczynki " sa specjalne szczypionki ale u mnie bylo juz za pozno
nie wiem jak dokladnie po polsku sie nazywa bo gin gadal nazwy po niemiecku
ale ide 20 na kontrole i popytam dokladnie
Gin mowi ze mam nie panikowac bo nie umre i miejmy nadzieje ze sie nie pogorszy w najgorszym wypadku mam donosic ciaze do 32-34 tc i wtedy cesarka
Na 90% nie bede mogla rodzic normalnie bo istnieje ryzyko ze moze macica peknac i bedzie krwotok ktory mize doprowadzic do mojej smierci
i zeby zapobiedz gin mi dzisiaj powiedzial zebym sie przygotowala na cesarke .
Moze byc tak ze po porodzie wszystko zniknie samo ,mial juz takie przypadki lub w najgorszym trzeba bedzie usunac macice i nigdy wiecej dziecie
(
Gadalam z nim o dobrym i o zlym i dlatego wam to pisze .
Troche mam dola ale czuje ze bedzie dobrze ,szkoda tylko ze nie bede mogla tego porodu przezyc normalnie
( tak bardzo bym chciala .
Gi mowi ze to wszystko nie ma zadnego wplywu na dziecko ,bedziemy kontrolowac szyjke i jesli bedzie normalna to nie ma powodow do obaw jesli mialaby sie skrocic to cos tam zalozy i tez bedzie dobrze ,koles mnie uswiadomil od A do Z i nie kazal panikowac .
Mam zachowac spokuj bo stres zle wplynie na Marcysie a przecierz jest taka wesola i szczesliwa
dlatego nie mysle i tyle .
Wiem i wieze ze urodze ja i bede kochac najbardziej na swiecie juz ja kocham
Kolejne usg mam za 5 tg
bo pani doc jest bardzo dokladna i dociekliwa i chyba jej hobby jest usg na takim pozadnym sprzecie i skoro juz zaplacone tyle kasy to mowi ze o jedno usg lepiej niz jedno mniej
Ja sie ciesze bo popatrzymy znowu na nasza Corunie
Dzisiaj poprzychodzily ciuszki z e-bay sliczne
Malarz juz skonczyl ja pojadlam i zaraz biore sie za sprzatanie calej gory
potem skrecimy meble i poukladam wszystko
Mam od dzisiaj do 1.11 zwolnienie sam mi gin wcisnol bo mam odpoczywac
stres to moj wrog .Tak wiec 2 tg urlopu
jejku ale wam opowiadanie szczelilam ale i tak pewno polowe zapomnialam
Jasne ze zapomnialam ,suwaczek i dzisiejsze usg sie zgadza nie tak jak ostatnio u mojego gina ze niby tydzien do przodu ,dziecko ma 17 cm
i wazy juz 256g
Pepowina sklada sie z 3 naczyniek tak jak byc powinno ,serducho ma 4 komory i zajmuje mniej wiecej jedna trzecia wielkosci w klatce piersiowej (ja mam to wszystko po niemiecku i staram sie jak moge tlumaczyc na polski nie raz nie moge znalesc odpowiedniego znaczenia ) ale mam nadzieje ze wiecie co mam na mysli
Brzuszek ok
nerki i pecherz normalne
raczki ,nozki,ramiona ,dlonie ,stopy wszystko normalne
pozycja zolodka polozona normalnie i co wazne na usg byla to czarna plamka co znaczy ze byla tam woda ,ktora dziecko pije czyli tak zwane wody plodowe pije potem robi siusiu i tak w kolko ale te ktore pije sa przefiltrowane i czyste bez siuskow
ja wam pisze z detalami bo doc tez mi detale mowila
Nerwy w ciele polozenie normalne
pluca normalne i po obydwu stronach
Aorta normalna
praca serca normalna
wody plodowe normalne
glowa normalne wymiary (chodzi tutaj o to wodoglowie )
mozg zajmuje pozycje normalna
oczy ,nos,usta ,profil,i broda -zuchwa normalne
kregloslup normalny (doc mowila ze bardzo ladny )
Szyja normalna
Doc powiedziala ze jest bardzo zadowolona z tych badan i oby tak dalej
Kocham ,kocham moja coreczke
Dobra a teraz fotka