reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Cześć :-)

Podobno pierwsze ruchy mozna poczuc dopiero w 18 tyg.Moze to tylko urojenia.
Ja w pierwszej ciąży poczułam już w 17 tygodniu :-)

-Dostalam tez z racji wieku skierowanie na zespol dawna,to nie obowiazkowe ale zapytal sie czy chce i zdecydowalam sie zrobic.Nie dlatego ze w razie czego chcialabym usunac ale wolalabym byc na to przygotowana.To badanie robi sie w 16 tyg.wiec dopiero moge za 2 tygodnie.Tu robi sie to z krwi wiec wogole niegrozne dla plodu..
To pewnie ten test PAPPA :tak:

Co do toksoplazmowy i cytomegalii, to myślę, że warto się przebadać na obie choroby. Tokso (w przeciwieństwie do cytomegalii) można w razie czego leczyć.

reklama
Witam szczęśliwe młode mamusie :)
Z mojego pierwszego usg mam wyznaczoną datę porodu na 30 marca.

Dzisiejsza noc bardzo mnie zaniepokoiła. W środku nocy obudziły mnie bóle brzucha :( Początkowo było to coś, jakby ktoś mi od środka wbijał małe szpileczki w różnych częściach brzuszka a gdy to ustąpiło pojawił się taki tępy ból całego brzucha.
Strasznie się tym martwię i nie wiem czy powinnam z wizytą u gina czy nawet prywatnie pobiec do jakiegoś jeszcze dziś?

witam dziewuszki ;-) dlugo mnie nie bylo ale jestem na urlopie z mezem u rodzicow a tam z netem roznie bywa . jeszcze kilka dni i wracamy do siebie... a szkoda bo mi tutaj dobrze :-) czytac chyba nie nadrobie wszystkiego a moze zaraz przejgladne... dopiero co oczy otworzylam i juz mi burczy w brzuchu niemilosiernie wiec musze poczlapac zrobic sobie jakies amu albo meza zagonic do kuchni :-D;-)

mi dokuczaja strasznie jelita tzn wzdecia :eek::no: poprostu koszmar... a wczoraj glupia wypilam jeszcze tyle coli i fanty a to gazowane wiec wieczorem na wszystkich warczalam ze zlosci ze mnie brzuch boli i musialam brac espumisan.... juz mnie to dobija powoli:zawstydzona/y:

mdlosci na szczescie po jedzenieu mi przeszly hurrraaa!!!!!!!!!!! :-) tylko jak myje zeby to mnie zemdli troszke ale tak to ok no i tylko cyce troche bola i ten brzuch czasem bbrr a tak to procz jeszcze ochoty a raczj niecheci do jedzenia niektorych rzeczy to wszystko ok jest :tak: najlepsze ze te mdlosci juz przeszy :-)

milego dzionka zycze i pozdrawiamy ja i moj brzuszek ;-)

Witam:)
A ja dziś na sniadanie robiłam sobie jajecznicę z cebulką, ale tyle tego zjadłam że teraz mi niedobrze
OwIren z tym metrem to dobre:) Gdzieś czytałam że kiedyś właśnie zamiast usg tak badało się pacjęntke

Witajcie po długiej przerwie :) znowu brak czasu tym razem z powodu przeprowadzki, jesteśmy już na swoim, porozkładałam, poukładałam, więc myślę, że teraz będę czytała codziennie co u was się dzieję. Mam nadzieję, że wszystko w porządku :) Byłam dziś na wizycie u ginekologa i widziałam po raz pierwszy swoją fasolinkę :) Według USG to 13 tc, od główki do pupy ma 7 cm i jest bardzo ruchliwa, skakała cały czas i machała rączkami :) Super wrażenie, a serduszko biło jak dąb. Jestem szczęśliwa, że wszystko w porządku, wyniki również mam dobre, kolejna wizyta za 4 tygodnie :) Później umieszczę zdjęcie USG jak tylko znajdę gdzieś czytnik kart :)

ula a w ktorym jestes tc?? przestaloc ie juz bolec i bolalo tylko w nocy ?? jakies plamienia mialas?? moze poczekaj czy bedzie znow bolec jak tak to idz do lekarza a jesli masz duze wtpliwosci i sie bardzo boisz to idz nawet dzisaij, ale ja bym poczekala jeszcze jeden dzien jesli nie masz plamien:tak:

Dziewczyny, ja na bóle pleców polecam jacuzzi! :) Byłam wczoraj dosłownie 20 minut, i bóle pleców złagodniały :)

Z tego co wiem nie można korzystać w czasie ciąży z jacuzzi, woda jest zbyt ciepła, w wannie również nie wolno brać bardzo ciepłych kąpieli. Woda nie powinna przekraczać 37 stopni, w jacuzzi jest o wiele większa temperatura.

reklama
Do góry