reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Witam serdecznie miło mi dołączyć do marcóweczek :-)
Ja mam termin na 28 marca i jeszcze nic nie widać.
Fakt pająki to nie przyjemna sprawa:szok:

Witam Was wszystkie
Dołączam do Waszego grona. Termin mam na 15 marca.
Walczę z suwaczkiem i jak tylko mi sie uda dojść do tego, gdzie go trzeba wkleić, to w końcu będę go miała. Jestem w 12 tyg i 3 dni ciąży. Bóle Kręgosłupa męczą mnie już od dawna, czasami tak bardzo, że nic nie mogę zrobić.
pozdrawiam

Cześć :-)

Izulqa - tak tez myslalam ze powinnam liczyc, ale jednak ten termin z USG bardziej sie liczy, bo realnie przybliza wiek dziecka. Wiec moja ciaza nie jest tylko o dzien mlodsza od Waszych (Twojej i Agniesiak), a o 7 dni. Bo termin z miesiaczki wyszedlby mi 7 marca, ale z USG wychodzi 13 tak wiec jest 7 dni pozniej niz Wy macie terminy..Z terminu z miesiaczki bylabym juz w 14 tygodniu i 4 dniu ciazy, a z terminu USG jestem w 13 tygodniu i 5 dniu...Takie to jakies poplatanie, pewnie ten termin jeszcze sie zmieni pare razy :p

Candy6 - to masz ten sam bol co ja, z tym ze mnie lapie nawet jak leze i chce sie przerucic z boku na bok...to jest bol rwy kulszowej i dotyka 30% ciezarnych juz od samego poczatku ciazy....Czesto dzieje sie tak ze taki bol lapie kobiete przy porodzie, sa to bole krzyzowe, a taki porod to meczarnia i okropny bol...:( Ale oby nas wtedy nie zlapalo...Boje sie tego troche bo sporo kobiet przez taki porod z bolami krzyzowymi nie decyduje sie juz wiecej na ciaze i porod bo ma tak okropne przezycia...

ionka - myslalam zeby moze joge cwiczyc, ale poki co boje sie cokolwiek robic, bo moja ciaza byla troche zagrozona. Jakie cwiczenia rozciagajace Ty wykonujesz?

Kochana, ja z usg mam termin na 28 luty. A wszystkie mają terminy według OM :) termin USG sie zmienia w zależności od tego jak dzieciak rośnie :) raz możesz mieć 28 luty, a raz 2 marzec. Taka jest prawda :)

cześć i czołem :tak:
trochę jestem po pracy padnięta, bo dzieciaki w szkole dają się we znaki, ale idę robić obiadek - dobrze, ze zupę mam z wczoraj:-)

wczoraj wieczorem tak mnie dołem plecy bolały, jakby mi ktoś kijem przyłożył:-)

ciągle jestem pod wrażeniem ruchliwości naszego malucha, no i wczoraj widzieliśmy dokładnie paluszki a M stwierdził, że Dzidziol będzie gitarzystą:tak:

witam nowe marcóweczki

Cześć dziewczynki,
nie pisałam wczoraj nic bo znów miałam plamienie,i miałam mega dołaaaaaaaa
Dziś na usg wyszło wszystko okey, maluszek mój kochany ma 63mm:-)
Wszystko inne okey...
Doktorowa mówiła że mogę tak podplamić całą ciąże, że taka moja uroda, eh ale co przez ten czas przeżywam to moje...
Najważniejsze że wszystko z brzdącem dobrze, jestem dumna z niego że tak ładnie rośnie i ma się dobrze...
Byliśmy w knajpie z mężem , żeby to uczcić i jestem obżarta jak świnka:tak:

cześć i czołem :tak:
trochę jestem po pracy padnięta, bo dzieciaki w szkole dają się we znaki, ale idę robić obiadek - dobrze, ze zupę mam z wczoraj:-)

wczoraj wieczorem tak mnie dołem plecy bolały, jakby mi ktoś kijem przyłożył:-)

ciągle jestem pod wrażeniem ruchliwości naszego malucha, no i wczoraj widzieliśmy dokładnie paluszki a M stwierdził, że Dzidziol będzie gitarzystą:tak:

witam nowe marcóweczki
Oj dzieci potrafią dac popalic:tak::-) U naszego dziubaska też były widoczne paluszki u rączek 12 sierpnia jak byliśmy i też fikał jak szalony:tak:

Cześć dziewczynki,
nie pisałam wczoraj nic bo znów miałam plamienie,i miałam mega dołaaaaaaaa
Dziś na usg wyszło wszystko okey, maluszek mój kochany ma 63mm:-)
Wszystko inne okey...
Doktorowa mówiła że mogę tak podplamić całą ciąże, że taka moja uroda, eh ale co przez ten czas przeżywam to moje...
Najważniejsze że wszystko z brzdącem dobrze, jestem dumna z niego że tak ładnie rośnie i ma się dobrze...
Byliśmy w knajpie z mężem , żeby to uczcić i jestem obżarta jak świnka:tak:
Super, że z Dzidzią wszystko ok:tak::-) Widoczznie już tak masz z tymi plamieniami;-) Teraz przynajmniej wiesz:tak: A ja na M czekam i będziemy jeśc obiadek:tak:

Czesc dziewczynki.U mnie zawrot glowy.Po przeprowadzce musze maluchy zawozic i przywozic ze szkoly.Do tej pory jezdzily busem. Kazde zaczyna i konczy o innej porze.Do poludnia tylko jezdze.Pozniej praca do nocy i dopiero w nocy moge was przeczytac.Na pisanie marne szanse.U mnie dzis wizyta u gin. Zapewne usg nie zrobi bo mowil ze dopiero w 20 tyg.Sprobuje go uprosic o takie szybkie zeby tylko sprawdzic czy wszystko ok.Bo bardzo sie denerwuje. Nie wiem co to jest,ale mam wrazenie ze czuje ruchy dziecka.Czesto w nocy gdy przewroce sie na brzuch to budza mnie ruchy.Wedlug mnie to za szybko ale z Karolinka tez pierwsze ruchy czulam w 4 mies.Moze to taka moja uroda.Podobno pierwsze ruchy mozna poczuc dopiero w 18 tyg.Moze to tylko urojenia.Ale to jakby wirnik mi sie w brzuchu wlaczyl.Nigdy tak nie mialam wiec wiaze to z ruchami.Zapytam dzis lekarza.Jak wroce to wam powiem.Trzymajcie sie cieplo i milego popoludnia

reklama
Do góry