reklama
mag349
Fanka BB :)
a u mnie aktualnie taka burza i ulewa, ze zaraz wyłączę kompa
się zestrachałam, bo siedzę w mieszkaniu sama, a tu pioruny walą, że hej
czekam aż M wróci od babci
U mnie się tak zbiera i zbiera (pewnie dlatego, że miałam pranie robić), ale chyba ciągle coś przechodzi bokiem.
Mnie wszystko dziś boli jakby po mnie walec drogowy przejechał. Do tego naciągnęłam sobie jakies scięgno w stopie i mi spuchło. A łapki mam całe posiniaczone od tego mojego Siostrzeńca!
Dosłownie kupka nieszcześć!
Dzisiaj bylam u gina a ze moj byl chory zastepowal go kolega i zrobil mi usg normalnie nie powinnien bo tutaj jest 1 na miesiac za dodatkowe trzeba placic ale dzisiaj dostalam kolejne za friko dzidzia ma juz ponad 7 cm ,wiercila sie ,machala sobie nozkami i z tego co moglismy zobaczyc ssala kciuka piekny widok ,potem przekrecila sie na bok i mozna bylo zaobserwowac kregloslop jejku jak to juz wszystko pieknie widac gin ten nowy patrzyl i mowi ze mam byc zadowolona bo wszystko swietnie i perfekt patrzyl na to miejsce gdzie podobno mozna wykryc zaspol i mowi ze u mnie wszystko wyglada super powiedzial ze wcale nie musze robic usg genetycznego to sie tutaj inaczej nazywa ale skoro juz mam termin i chce to czemu nie
pytalam go o to urzadzenie do sluchania tetna...ibo tez sie obczytalam ze sporo kobiet sobie kupilo i gin mi powiedzial ze te kobiety ,ktore wlasnie tego uzywaja czesciej przylatuja do lekarzy z obaewami ze cos nie tak bo nie zawsze udaje im sie tym urzadzeniem wykryc tetno bo to nie sa profesjonalne urzadzenia jakie maja lekarze tylko jakies tam z mniejszymi frekrencjami czy jakos tak to sie nazywa mowil ze kobiety te sa bardziej zestresowane i maja wiecej obaw takze ja juz nie kupuje po co mi dodatkowe nerwy ,niedosc ze i tak ma sie obawy to po co jeszcze dodatkowe ,Pisze wam tylko po to bo moze to tez pomoze wam podjac szybsza decyzje o zakupie lub nie
Mi juz wyksztaltowalo sie lozysko juz jest na stopniu zaawansowanym teraz ono przejelo prace i gin mowi ze spada tez ryzyko poronienia mam swietny humor bo same dobre wiesci czego kazdej z was zycze i juz nie moge sie doczekac nastepnego piatku
pytalam go o to urzadzenie do sluchania tetna...ibo tez sie obczytalam ze sporo kobiet sobie kupilo i gin mi powiedzial ze te kobiety ,ktore wlasnie tego uzywaja czesciej przylatuja do lekarzy z obaewami ze cos nie tak bo nie zawsze udaje im sie tym urzadzeniem wykryc tetno bo to nie sa profesjonalne urzadzenia jakie maja lekarze tylko jakies tam z mniejszymi frekrencjami czy jakos tak to sie nazywa mowil ze kobiety te sa bardziej zestresowane i maja wiecej obaw takze ja juz nie kupuje po co mi dodatkowe nerwy ,niedosc ze i tak ma sie obawy to po co jeszcze dodatkowe ,Pisze wam tylko po to bo moze to tez pomoze wam podjac szybsza decyzje o zakupie lub nie
Mi juz wyksztaltowalo sie lozysko juz jest na stopniu zaawansowanym teraz ono przejelo prace i gin mowi ze spada tez ryzyko poronienia mam swietny humor bo same dobre wiesci czego kazdej z was zycze i juz nie moge sie doczekac nastepnego piatku
Wiesz czasami położna z długim stażem ma więcej doświadczenia niż niektórzy lekarze. A poza tym lekarze to też ludzie i nie wszystko zauważą, a niektórzy jak im się o czymś nie powie to to oleją.april79 witaj i gratulacje. W ktorym jestes tygodniu?
gaba82 nie sadze ze ta polozna zna sie lepiej od lekarza, dodatkowo jesli sie ma plamienia, badz uplawy to i tak nic nie mozna z tym zrobic, bo przeciez nikt sobie hmmm nie zaszyje. Wydzieliny roznego rodzaju pod czas ciazy sa jak najbardziej normalne, a co ma szyjka czy jakakolwiek inna czesc ciala do tego to ja naprawde nie wiem. Dziwne ze wogole polozna taka opinie wydala nie majac do tego wystarczajacych kwalifikacji ani historii calej ciazy.
.
A na upławy jest dużo różnych maści i np. w moim wypadku, też myślałam że te upławy są normalne, a okazało sie że jest ich tak dużo gdyz mam krwiaka
Mój brzuszek widac zawsze wieczorem, jak się najem, Rano jest, ale małyA widac Wam juz brzuszki?
Ja to kurcze mam juz mocno widoczny. Wydaje mi sie ze za pierwszym razem o wiele pozniej mi urosl (a moze tlyko mi sie tak wydaje ;-))
WitajWitam Was wszystkie
Dołączam do Waszego grona. Termin mam na 15 marca.
Walczę z suwaczkiem i jak tylko mi sie uda dojść do tego, gdzie go trzeba wkleić, to w końcu będę go miała. Jestem w 12 tyg i 3 dni ciąży. Bóle Kręgosłupa męczą mnie już od dawna, czasami tak bardzo, że nic nie mogę zrobić.
pozdrawiam
Ja termin wg OM mam tez na 15 marca, a wg USG na 13, zobaczymy
Moja dzidzia tez się ruszała. Pisałą juz o tym na innym wątku. Ale powtórze, że dziś miałam badanie prenatalne. Dzidzia ma 6,27 cm a przezierność 1,3, kostkę nosową i przepływ też widaćWitam marcóweczki:-)
Ja już po badaniach prenatalnych, ale moje dziecko to bedzie chyba ciężki egzemplarz miałam 4 podejscia do tego usg, bo maluszek tak sie obrucił, że noska z profilu nie chciał pokazać.Więc miałam USG, na zmiane z pólgodzinnym spacerkiem po katowickich uliczkach z zaleceniem mocnego stukania piętami. Po takich trzech spacerach piety mnie nieco bolały, ale opłaciło się! Dzidzia ma piękna kostkę nosową, a przeziernośc 1,6, wiec uff....kamień z serca.
Aha komentarz p.dr. - że jak takie niesforne to pewnie bedzie chłopak! Ale o tym to sie pewnie przekonam nieco póżniej.
Mnie brzuch już nieco wydęło, ale kreseczki jeszcze nie widzę:-(
Pozrowienia dla nowych forumowiczek, sylviontko mamy ten sam termin porodu - też 15 marzec.
WitajWitam serdecznie miło mi dołączyć do marcóweczek :-)
Ja mam termin na 28 marca i jeszcze nic nie widać.
Fakt pająki to nie przyjemna sprawa
Ja ostatnio pisałam że to niemozliwe żeby w tak wczesnym okresie coś czuć, a tu ostatnio, zawsze wieczorami i jak idę spać, coś mnie mizia po lewej stronie brzucha. Już sama nie wiem co? Może jednak dzidzia?Widze że nie jestem sama ja też czułam coś dziwnego w brzuchu ale wiem że to za wcześnie na ruchy maleństwa;-)
wiecie że ja też już nie wiem czy to psychika czy to ruchy dziecka, po usg wiem że bardzo się kręci. tylko że to wcześnie jeszcze.gdzieś znalazłam ze przy kolejnych ciążach można juz wyczuć coś w 16 tygodniu bo matka bardziej wie na co zwracać uwagę więc nasze 13 tygodnie to i ak za wczesnie tylko co to może byc? ja coś czuję jak tak mocniej brzuch mi sie przyciśnie. lekarz tez mówi że to jeszcze niemożliwe
Kamilka to dobrze, ze wszystko super :-) Oby tak dalej
A ten lekarz nie mowil czasem o skutkach ubocznych tych detektorow? Ja nigdzie nie moge znalezc info w tym temacie...
dokladnie pytalam o to trz i powiedzial ze o zadnych skutkach ubocznych nie slyszal on jako starszy juz stazem lekarz usmiechnol sie i powiedzial ze to taka zabawka dla kobiet w ciazy a dla firm ,ktore produkuja dobry zarobek i bylo po temacie ,wiec dalej juz nie wypytywalam bo jakos mi sie tak glupio zrobilo czy juz sama nie wiem .
Ma byc dobrze dziewczyny i bedzie i tego sie trzymamy
Tabasia wszystko bedzie dobrze zobaczysz swoje duze malenstwo bo one rosna jak na drozdzach ja tez ide w piatek tylko ja na to usg genetyczne to teraz jestesmy juz dwie co na piatek czekaja i szybciej zleci
Ja uciekam spac rano o 6.30 musze wstac juz mi sie nie chce ale musze
Zycze wszystkim spokojnej nocki
Ja uciekam spac rano o 6.30 musze wstac juz mi sie nie chce ale musze
Zycze wszystkim spokojnej nocki
reklama
owlrene
Fanka BB :)
Czesc dziewczyny.Ja wlanie wrocilam z pracy i postanowlam opisac wam dzisiejsza wizyte u lekarza bo dowiedzialam sie kila ciekawych rzeczy.
-Tutaj w Stanach nie robia badan na toksoplazmoze,lekarz(20 lat pracowal w polsce)wyjasnil mi ze w Polsce robia z tego straszny szum,a podobno w zeszlym roku zachorowalo na toksoplazmoze zaledwie 20 czy 30 kobiet w ciazy.Powiedzial mi ze wiekszym zagrozeniem jest cytomegalia.I na to robil mi badania.Rzeczywiscie poczytalam o tym i stwierdzilam ze mial racje.W Polsce nie jest to badanie w standardzie ale powinno sie o to upomniec.To link o tej chorobie:
Cytomegalia, Choroby kobiece > Cytomegalia
-Pzniej kazl mi sie polozyc i tu najdziwniejsze,gdyby nie byl to uznawany za najlepszego gina w okolicy lekarz to usmialabym sie i stwierdzila ze zarty se robi.
Pomacal brzuch i nie zgadniecie co wyciagnal.Patrze a to zwykly metr krawiecki.Wyjasnil mi ze lekarze w Stanach w ten sposob mierza wysokosc ciazy.Zrozumialam ze Chyba chodzi o to jak wysoko jest macica.Powiedzial ze na 14 cm czyli tak jak u mnie 14 tydzien.
-W badaniach wyszla mi krew w moczu.Powiedzial mi ze to moze spowodowane byc kamieniami .To mozliwe bo u mnie w rodzinie prawie wszyscy maja z tym problemy.Kazal mi duzo pic wody i skoro mnie nie boli to narazie zostawil to.
-Dostalam tez z racji wieku skierowanie na zespol dawna,to nie obowiazkowe ale zapytal sie czy chce i zdecydowalam sie zrobic.Nie dlatego ze w razie czego chcialabym usunac ale wolalabym byc na to przygotowana.To badanie robi sie w 16 tyg.wiec dopiero moge za 2 tygodnie.Tu robi sie to z krwi wiec wogole niegrozne dla plodu..
-Kolejna rzecz.Pisalam wam ze chyba czuje ruchy dziecka.W poprzedniej ciazy czulam Pod koniec 4 miesiaca i lekarka mnie wysmiala.Teraz lekarz powiedzial ze to mozliwe.Po pierwsze ze to juz moja 3 ciaza i wiem jak wygladaja ruchy i odrozniam od wzdec lub ruchow jelit,do tego podobno niektore kobiety tak maja.Sa bardziej wrazliwe czy jakos tam. A to 18 tygodni to srednia.Wiec dziewczyny moze to i ruchy dziecka,bo raczej nie mysle ze jelita lub co tam mam innego moglo sie krecic jak wirowka(w zwolnionym tempie)
Ok koncze bo sie rozpisalam na strone.Przepraszam za to ale uznalam to za ciekawe. Mam nadzieje ze mi wybaczycie
-Tutaj w Stanach nie robia badan na toksoplazmoze,lekarz(20 lat pracowal w polsce)wyjasnil mi ze w Polsce robia z tego straszny szum,a podobno w zeszlym roku zachorowalo na toksoplazmoze zaledwie 20 czy 30 kobiet w ciazy.Powiedzial mi ze wiekszym zagrozeniem jest cytomegalia.I na to robil mi badania.Rzeczywiscie poczytalam o tym i stwierdzilam ze mial racje.W Polsce nie jest to badanie w standardzie ale powinno sie o to upomniec.To link o tej chorobie:
Cytomegalia, Choroby kobiece > Cytomegalia
-Pzniej kazl mi sie polozyc i tu najdziwniejsze,gdyby nie byl to uznawany za najlepszego gina w okolicy lekarz to usmialabym sie i stwierdzila ze zarty se robi.
Pomacal brzuch i nie zgadniecie co wyciagnal.Patrze a to zwykly metr krawiecki.Wyjasnil mi ze lekarze w Stanach w ten sposob mierza wysokosc ciazy.Zrozumialam ze Chyba chodzi o to jak wysoko jest macica.Powiedzial ze na 14 cm czyli tak jak u mnie 14 tydzien.
-W badaniach wyszla mi krew w moczu.Powiedzial mi ze to moze spowodowane byc kamieniami .To mozliwe bo u mnie w rodzinie prawie wszyscy maja z tym problemy.Kazal mi duzo pic wody i skoro mnie nie boli to narazie zostawil to.
-Dostalam tez z racji wieku skierowanie na zespol dawna,to nie obowiazkowe ale zapytal sie czy chce i zdecydowalam sie zrobic.Nie dlatego ze w razie czego chcialabym usunac ale wolalabym byc na to przygotowana.To badanie robi sie w 16 tyg.wiec dopiero moge za 2 tygodnie.Tu robi sie to z krwi wiec wogole niegrozne dla plodu..
-Kolejna rzecz.Pisalam wam ze chyba czuje ruchy dziecka.W poprzedniej ciazy czulam Pod koniec 4 miesiaca i lekarka mnie wysmiala.Teraz lekarz powiedzial ze to mozliwe.Po pierwsze ze to juz moja 3 ciaza i wiem jak wygladaja ruchy i odrozniam od wzdec lub ruchow jelit,do tego podobno niektore kobiety tak maja.Sa bardziej wrazliwe czy jakos tam. A to 18 tygodni to srednia.Wiec dziewczyny moze to i ruchy dziecka,bo raczej nie mysle ze jelita lub co tam mam innego moglo sie krecic jak wirowka(w zwolnionym tempie)
Ok koncze bo sie rozpisalam na strone.Przepraszam za to ale uznalam to za ciekawe. Mam nadzieje ze mi wybaczycie