reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Trochę mnie zmartwiła ta pępowina i zielone wody. Myślałam, że w tych czasach do tego nie dopuszczają:wściekła/y:. Mój mąż podobno mógłby się udusić pępowiną. Ale to było na początku lat 80. Myślałam, że stan wód i położenie pępowiny na USG można sprawdzić. Poza tym synek duży. Podobno ponad 4kg jest wskazaniem do cesarki:eek:. Co by było gdyby urodziła naturalnie, dziecko przecież mogło by się udusić:no:. Czemu zwlekają do ostatniej chwili.:wściekła/y: Boję się o to by mi się to nie przytrafiło, bo rodziłabym w wielkanoc, a wiadomo jak jest w szpitalach w święta:confused2:.

Moja teściowa jest w szpitalu po pierwszej chemii. Narazie znosi to dobrze, ale niestety musi się liczyć z tym, że wypadną jej włosy:-(. Najważniejsze by wyzdrowiała. musimy wspierać ją psychicznie, jak tylko się da.

Nie wierzę w przesądy, ale ten piątek naprawdę jest tragiczny:crazy:

Kochana, trzymam kciuki i za Twoją teściową. Wiem, co przeżywa ona i Wy razem z nią. Mojej Mamci po pierwszej chemii włoski nie zaczęly wypadać, dopiero po drugiej. A poza tym yo mało ważne, ważne żeby pomogło. A włosy często odrastają mocniejsze, bardziej gęste i zdrowe :) Dużo zdrówka życzę.

A co do tych zielonych wód, to nieststy zdarza się często (obwinięcie ępowiną też), przynajmniej u nas. Chyba nic się w tym względzie nie zmienia. No i ta cesarka. Niby przy dzieciaczku ważącym powyżej 4kg powinna być robiona, ale tak naprawdę to rzadko kiedy jest t praktykowane. Nawet przy dużym dziecku lekarza często wygiągają je na siłe z brzuszka i zdarzają się przy tym różne uszkodzenia, np.nerwów. Ja też mam wskazanie do cesarki, ale nie sądzę, żebym naprawdę ją miała.

Taka jest nasza rzeczywistość, ale dziewczyny nie możemy myśleć, że akurat nam się coś nie uda i że coś będzie nie tak! Wszystkie nasze dzieciaczki urodzą się w terminie, zdrowioutkie i bez komplikacji. I Antoś, któremu się tak bardzo spieszyło do mamusi też będzie zdrowiutkim chłopcem!!!

reklama
moniat84 Ja też sie zmartwiłam tą pępowiną, nie wiadomo co by było gdyby doszło jedna do naturalnego porodu, ale mały wiedział co robi i nie chciał wyjść, nie miała siostra skurczy partych, tętno zaczeło zanikać u dziecka i w końcu zdecydowali się na cesarkę, żeby mało tego było, męża siostry dziadek zmarł, tak więc z jedej strony płacz z drugiej ogromna radość z dziecka!

Kurcze jak z moim porodem będzie coś nie tak to chyba rozniosę cały szpital. Boję się o tą pępowinę:baffled:, nie można wcześniej sprawdzić gdzie się ona znajduje eh. no i te martwe przepisy co do wskazań do cesarki, cała Polska:crazy:

dopiero teraz przyszlam na forum, bo nie ukrywam ze wczesniej sie troche balam roznych wiesci :-( No, ale 550gramow to wcale nie tak malo, a jesli Antos (skad wiecie ze Antos tak w ogole???? :eek:) jest w jakims dobrym szpitalu to MUSI byc dobrze.

No to ja dołącze do Was z moją zgagą :-) ale troszke sama jestem winna czasami nie potrafie oprzec sie pewnym rzeczom przed snem :tak:, no i ostatnio zaczeła mi lecieć siara z piersi, nie jest to uiążliwe ale po nocy są małe plamki na piżamie hmmmmm

Witam
dzis o 6:12 Antos zamknol oczka

Niestety nic sie nie dalo zrobic jakies zakazenie sie wdalo
lekaze byli bezsilni

Dziekuje wam za wszytkie cieple slowa
dzis jak wszytko bedzie ok Emilka wyjdzie ze szpitala

Pozdrawiam
Krzysiek

:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(
To najgorsza wiadomosc jaka moze byc :(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(
cały czas miałam nadzieje że wszystko będzie dobrze :(:(
:no::no::no:Nawet sobie nie wyobrażam co teraz czujecie i jak musicie sie czuc :((

[*] maleńki Antosiu - spoczywaj w pokoju

reklama
Do góry