reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Bylismy na spacerku z K troszke zmarzlismy ale za to sie bedzie lepiej spało :) wlasnie zjadłam cała czekolade Milke z nadzieniem jogurtowym hehe :)) pyyyyycha........czasami mam taki cos ze albo zjem dwa pączki naraz albo calą czekolade.....no i nie przytylam ani jednego kilograma.....az sama sie dziwie :) K śpi bo byli u nas znajomi i pili wódke a ja sobie załyczyłam syropek na uspokojenie i ide sie wykapac i polozyc. Jutro bede robic chyba fasolke po bretonsku bo K bardzo lubi. Niedlugo wyplata K i musze isc na podbój lumpow juz wypatrzalam jeden gdzie sa swietne rzeczy np swetry takie prawie jak nowe po ok 10-20 zł i meskie nowe bardzo tanie rzeczy....bo wiecie co ostatnio w sklepie z gdzie wszystko za 5 zł były gacie ciążowe sztruksowe takie jak normalne tylko ze z tym pasem ciemno brązowe i kosztowaly 5 zł!!!!!!!! a sa naprawde swietne i sie okazalo ze w biobrach sa ciut za ciasne i mi sie wrzyna w dół brzuszka no i nie bede mogla ich nosic, a kupiłam sobie dwie pary. Musze dalej szukac ciążówek.

zasnęłam dziś po 5 rano a już po 7 pierwszy raz się obudziłam, natomiast o 9 koniec snu, tragedia, nienawidzę jak nie można spać w nocy to takie męczące.
moja gin mi powiedziala ze moge brac taki syrop "neospasmina" on jest taki na uspokojenie w stanach niepokoju i lepiej mi sie spi po tym...tzn dopiero za drugim razem działal tak jak miał i jestem po nim spiaca i fajnie mi sie spi a rano jak wstane to czuje sie super. I jest ziolowy i mozna brac go w ciazy
dziewczyny a problemy zoladkowe i np jak sie ma biegunke troche to to moze dzidzi zaszkodzic?? tzn raz sie tak wyproznilam :zawstydzona/y: 3 dni w kiblu nie bylam i dzisiaj jak mnie zaczal zolodek bolec tak myslalam ze bede zygac i siedziec na kiblu jednoczesnie :-( ale juz mi przechodzi nawet zupke zjadlam... a dzidzius sie ciage rusza ajak mnie bolalo najbardziej to dawal o sobie znac chba po to zebym sie nie martwila jeszcze bardziej... myslicie ze powinnam isc do lekarza z tym ?? czy poprostu jak przeszlo to dobrze i jak dzidzia kopie to tez?? bo nie chce panikowac w szpitalu :-:)zawstydzona/y:
- kochana moze to nie zoladek ja tak mialam podobnie tylko ze bez wymiotów i okazalo sie ze to kamienie w worczeku zolciowym...bol byl tak ze myslalam ze to zoladek a to jednak troszke po prawym boku ale myslalam ze to zoladek i to wychodzi wlasnie w ciazy i to bol taki ze masakra....porównywalny do porodu serio....

:-D:-D:-D:-D:-D:-D Właśnie mama mi wczoraj ten kawał opowiadała:):tak::-D:-D

My z M bylismy jak zwykle u mojej mamy:) M nas woził mamy samochodzikiem wszędzie gdzie chciałyśmy, bo jeszcze swojego się nie dorobilismy:zawstydzona/y: Hihi:) No ale już dziadkowie na niego odkładają, także zakup samochodu z głowy;-):-D
Oczywiście u mamy mega wielkie pranie:) Bo jak wam już kiedyś pisałam pralki nie mamy bo nie ma miejsca na nią:zawstydzona/y::-D No ale jakoś sobie radzimy:) drobne rzeczy pierzemy ręcznie a spodnie, swetry, bluzy itp zawozimy do rodziców:)
Dziś zamierzamy z M leniuchowac i oglądac dr House'a bo na płytkach mamy a jeszcze pierwszego sezonu do konca nie obejrzeliśmy:) Oczywiście na bieżąco 5 sezon w tv ogladamy:)
Pozdrawiam i do usłyszenia kobitki:)
- Uwielbiamy z K dr. House'a a on to juz przegina nawet nie slyszy co do niego mowie jak leci Haus hehe.

reklama
A ja sobie oglądam taniec z gwiazdami i pewnie niedługo połoze sie lulac.Jestem spiaca,po prawie całej nocy nieprzespanej,mam nadzieje ze dzisiaj bedzie lepiej.

ionka - "moje" dzieci wiedza ze sie spodziewam dziecka i nie zwracaja uwagi na moj brzuch i nic nie mowia, za to te z innych klas patrza i patrza - pamietam niedawna rozmowe z jedna dziewcyznka z I klasy (podczas przerwy obiadowej) - dziwila sie ze duzo jem :-D i jej powiedzialam ze jem dla siebei i dla maluszka to powiedziala "pani chyba nie mowi powaznie? pani jest w ciazy? o nie!" :-D
A ostatnio spytala czy juz urodzilam i byla w wielkim szoku ze jeszcze nie :-D

Dobrej nocy :tak::tak:

na szczescie moj bol juz mi przeszedl mysle ze moze zjadlam cos nieswiezego i mi siadlo do tego doszlo ze 4 dzien dzisiaj jak sie nie wyproznialam i poprostu caly dzien mialam do dupy...ale zyje hurraa!! i przeszlo i dzidzius ladnie bryka wiec chyba ok jest;-):tak:

co do wczesniaczkow to jedna z grudniowek blizniakki bodajze urodzila we wrzesniu na poczatku czy w srodku ale przezyly tak czytalam... oby jej sie ladnie rozwijaly i rosly w sile... w smie no lekarz mi mowil ze od 24 tc jest szansa na uratowanie takiego maluszka ale pewnie maly procent jest za tym ze przezyje... oby nikomu sie to nie przydazylo...

ide lulu bo wykonczona jestem po dzisiejszych ekscesach zoladkowo-jelitowych:sorry: buziaki i dobrej nocki :tak:;-)

a w ogole kuzynka moja do mnie pisala i za dwa tygodnie jade do niej po: kojec, fotelik do samochodu ubranka (68-74) przewijak, becik, rozek i szatki do chrztu :-) ale fajnie :-)

A ja chyba bede chora kicham jak opetana oczy mi lzawia i swedza i zaczyna drapac w gardele :/tego mi brakowalo .

uciekam spac i wam milej nocki

Witam :) znowu nowy tydzień, oby do środy :) wtedy wolny dzień :) Wczoraj troszkę se poleniuchowałam, nawet drzemkę zrobiłam w dzień, ale gorzej się po niej czułam niż przed, nie wyspana i zmęczona.

Moja siostra listopadówka, już tydzień po terminie nie może się doczekać, a maluchowi wcale się nie spieszy, ja też nie mogę się doczekać kiedy uściskam swoje maleństwo :tak: szybko minie, zaraz święta, a po świętach to już z górki :-)
Miłego dnia życzę!

Hej brzuszki!
Ja dzis od rana poddenerwowana chodzę bo dzis mam połówkowe i usg 3D:-):-):-) Ciesze sie strasznie i stresuje jednoczesnie...pewnie znacie to uczucie:tak:
Jak wróce dam znac , mam nadzieje ze bede miala same dobre wiesci:tak:
Przez ten stresik mam od rana niezlego powera, juz posprzatalam cale mieszkanko, teraz pije sobie kawke zbozowa a potem na zakupki.
Miłego dzionka dziewczynki!

Hejoooo!!!!!!
Widze ze mały ruch. My juz od 6 na nogach nastawilam se fasolke i sie troszke ponudze... pogoda nie za ciekawa i niewiem czy gdzies isc, chyba ze bede musiała na poczte odebrac polecony jak tesciowej nie dadzą. Czekam na wpłate K musze rachunki zaplacic bo do dzisiaj mam ostatni termin za telefon bo inaczej mi zablkuja hehe. Nawet chleba nie mam w domu i K poszedl do pracy bez jedzenia bieactwo. a mówilam mu ze gdybym miala swoja kuchnie to jedzenia mu nie zabraknie;-)
Ide cos porobić bo nudy troche. Do przeczytania pożniej :)):-D

reklama
oh kurcze... czesc :-)
juz nigdy wiecej nie pojde w poniedzialek robic badania krwii..

poltorej godziny czekania na badania trwajace 3 minuty.
jeszcze momentami strasznie slabo mi sie robilo.. duchota, scisk i klocacy sie o kolejke ludzie.. super poczatek tygodnia :-D
no.. ale jak sie ma skleroze i sie zapomnialo w czwartek kupic pojemniczka na mocz to tak to jest. :-)

ide cos zjesc bo zemdleje zaraz.. :tak:

Do góry