reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

U mnie też sporo wydzieliny. Jak mnie badał ostatnio to powiedział żebym zrobiła sobie kuracje Nystatyną. Brałam przez 5 dni 2x dziennie dopochwowo i juz jest ok. Dalej mam upławy ale juz nie tak bardzo jak wcześniej.

Gratuluje synów :-) Ide pod kocyk. Wysprzatałam mieszkanko, zrobiłam obiadek, który mi nie wyszedł :dry: Zdrzemne sie troszke.

Czekamy na dalsze relacje z wizyt i usg :-)

Miłego popołudnia;-)

reklama
Dziewczyny wczoraj byłam na usg 3D i...jestem załamana lekarze dopatrzyli się jakiś nieprawidłowości a dokładniej znależli obszar o wzmożonej echogenicznościbaez unacznienia wewnątrz od kręgosłupa nad przeponą za 3 tyg mam badanie kontrolne i echo serca płodu , a tak wszystkie narządy w porządku mały ma 14 cm i 410 g.Nie wiem co dalej???????????????

mloda mamusia cóż masz za lekarza, ze daje Ci tak dlugo termionowe zwolnienia?, u mnie nie ma mowy zwolnienie leci z miesiąca na miesiąc, nie wiem jak wygląda to prawnie, ale większość moich koleżanek lata tak jak JA co miesiąc po papier.

A ja tyle gadałam o tym usg3 i chyba sobie odpuszczę koleżanka rozmawiała na ten temat z jakąś znakomitością ginekologiczną, powiedziala jej, że to wielki biznes, jeśli robi się systematycznie usg to jest taka różnica, że usg3 jest w kolorze, ale lekarz powie to samo, nie wspominając o cenie, że dla filmiku na płytce nie warto. Już sama nie wiem, z jednej strony bym chciała, ale z drugiej skoro wiem, że póki co jest wszystko dobrze, dzieci całe i zdrowe, to chyba nie ma sensu cały czas do nich zaglądać...

Aniecha 1417 nie denerwuj się, nerwy są złym doradcą, ja bym zrobiła drugie usg u innego lekarza zawsze tak robię dlatego jeżdże/chodzę do dwóch różnych lekarzy i przyznam, że czasem opinie się zgadzają, a czasem wręcz odwrotnie. BĄDŹ DOBREJ MYŚLI.

mi lekarz na miesiac nie wypisuje zwolnienia a co dopiero na 3 miechy... ja mam co 2 tygodnie latanie po zwolnienie bo niby tak trzeba...:eek: a wolalabym co miesiac...

agniecha1417 nie martw sie na zapas chociaz wiem że to nie jest łatwe...Zrób usg u innego specjalisty a później idz na to usg serca płodu! Ja ide wpiątek. Nie denerwuj sie bo to tylko zaszkodzi Maluszkowi!

Ja L4 mam co 3 tygodnie. Jakoś specjalnie mi to nie przeszkadza. Dziwnie że daja az na tyle miesięcy...Mi mówili że najwięcej na miesiąc może dać...Dziwne.

A ja chyba pojde na zwolnienie lekarskie. Wszystko mnie ostatnio dobija :-( Ale musze sie dowiedziec czy mi beda placic, bo niestety w Irlandii musze miec oplacone iles tam skladek, nikt nic nie wie i mam problem :-(
Zimnica u nas straszna, jakas depresja mnie zlapala, troche problemow z moja rywalka do stolka inspektora, szuka na mnie haka :baffled: No i po co ja mam sie tak stresowac?! Echhhh wszystko jakies takie do bani...

Agniecha strasznie Ci wspolczuje!!! Badz dobrej mysli... Na pewno wszystko sie ulozy, zycze Ci tego!!!

O ile mi wiadomo to zwolnienie lekarz moze wystwić max na miesiac. Zresztą ze zwględu na kontrole ZUSu najlepiej na 2 tygodnie brać :tak: Nawet jesli nie mamy się czym stresować bo zwolnienie jest uzasadnione to lepiej unikać komisji- 1. unikniemy stresu i tłumaczenia się, 2. zdarza się, że mimo faktycznego schorzenia lekarz orzecznik powie "jutro zapraszamy do pracy"

reklama
Do góry