reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

no i dupa dziewczynny..mamusią marcową nie zostanę- chyba, że zaszłąm w ciążę pare dni temu:pwynik hcg<2....z jednej strony mam ochotę napisać do producentów testów, któe wychodzą mi pozytywnie, bez doszukiwania się kreseczek, z drugiej cieszę się, bo czuję, że jestem chora nie na żarty i dostanę dziś jakiś wypasiony antybiotyk...tak, że powodzenia życzę innym marcóweczkom- bedę do was zaglądała:)

reklama
Zielona wampirzyca ja myślę ,że nie ma jeszcze co tak myślec.@ z tego co wiem masz dostać w piątek,więc poczekaj może jeszcze nie przyjdzie,i jest dzidziuś.Diwne by aż 3 testy Ci wyszły pozytywne.Może beta jeszcze podskoczy nie wiem.Może warto zaczekać conajmniej do poniedziałku i powtórzyć badanie jesli @ nie przyjdzie.Narazie może nie truj sie antybiotykami.

zielona wampirzyca- Jestem tego samego zdania co mazia.
Może na te testy to jeszcze za wcześnie.

Ja postaram się poczekać do daty @, mam nadzieje że dotrwam, choć teraz łatwo mi się mówi:-D.
Pewnie mój M będzie mnie sprowadzał na ziemię i nie pozwoli robić szybko testu. Ostatnio nie pozwolił mi nawet go kupić. Do tej pory nie posiadam ani jednego żeby mnie nie kusiło:tak:

macie racje..poczekam jeszcze kilka dni, antybiotyk wemę dopiero, jak dostanę @.byłam u lekarza rodzinnego i mam zapalenie krtani i tchawicy.myślicie, że jeste jeszcze jakaś szansa z takim hcg?jest taka mozliwość, żeby podskoczyło do góry??zdażyło się tak którejść?

wszystko jest możliwe!!! a może to jakaś pomyłka w laboratorium,poza tym może być jeszcze za wczesnie,może dopiero co nastąpiło zagnieżdzenie i dlatego taki niski poziom.Poczekaj do poniedziałku.Wiem,że to trudne bo sama czekam na piątek.Nie wiem co będzie wiem,że muszę sobie od tego tematu odpocząć dlatego do poniedziałku zrywam z forum.Bo oszaleję.Trzymam kciuki.

Hej dziewczyny :)

Tak sie rozgladam po necie i trafialam tutaj.
Jak dobrze pojdzie to sie rozgoszcze :) Dzis rano robilam test i wyszedl pozytywny.
Ostatnia miesiaczke mialam 24 maja wiec termin przypadnie mi na poczatek marca :)
O dzidzie sie nie staralismy, samo jakos wyszlo :sorry2: No ale oczywiscie sie ciesze, maz moze narazie bardziej, ja musze jeszcze ochlonac bo troche do to mnie nie dociera tym bardziej ze mamy juz jedno dziecko i wydaje mi sie ze wczoraj sie urodzilo :)
Bartek ma 1 rok i 4 miesiace i tez mial byc marcowy bo termin mialam na 03.03.08 ale urodzil sie tydzien wczesniej i zalapal sie na luty :)
Jak sie dobrze ulozy to jeszcze na urodziny dostanie braciszka albo siostrzyczke :sorry2:

To sie rozpisalam, ale tak czy siak nie dociera do mnie ze moge/ jestem w ciazy.

Pozdrawiam

KASAII-gratuluję z całęgo serca:-)
Mazia89- trzymam mocno kciukasy za Ciebie:-D
JA już wiem, że marcóweczką nie będę:no:Zaczynam powoli plamić, więc @ przyjdzie dokładnie tak, jak miała przyjść- czyli jutro:wściekła/y:Ale nie łamie się- zabieram się za leczenie. Dostałam zwolnienie, bo praktycznie zanikł mi głos, a mojej profesji bez tego ani rusz:cool2:Szybciutkie leczenie i staranka od nowa- a to w końcu bardzo przyjemny element:-)A do was dziewczynki i tak będę zaglądała:)

Hej dziewczyny :)

Tak sie rozgladam po necie i trafialam tutaj.
Jak dobrze pojdzie to sie rozgoszcze :) Dzis rano robilam test i wyszedl pozytywny.
Ostatnia miesiaczke mialam 24 maja wiec termin przypadnie mi na poczatek marca :)
O dzidzie sie nie staralismy, samo jakos wyszlo :sorry2: No ale oczywiscie sie ciesze, maz moze narazie bardziej, ja musze jeszcze ochlonac bo troche do to mnie nie dociera tym bardziej ze mamy juz jedno dziecko i wydaje mi sie ze wczoraj sie urodzilo :)
Bartek ma 1 rok i 4 miesiace i tez mial byc marcowy bo termin mialam na 03.03.08 ale urodzil sie tydzien wczesniej i zalapal sie na luty :)
Jak sie dobrze ulozy to jeszcze na urodziny dostanie braciszka albo siostrzyczke :sorry2:

To sie rozpisalam, ale tak czy siak nie dociera do mnie ze moge/ jestem w ciazy.

Pozdrawiam

Witam serdecznie pierwszą marcóweczkę:-)
Myślę że 2 latka róznicy między rodzeństwem to tak akurat.
Wiele par się decyduje na drugie w krótkim czasie.
Będą się razem bawić i szybciutko odchowiecie. Super, gratuluję:-)

reklama
chyba mogę dołączyć do tego tematu ;-) @ miałam dostać w niedzielę czyli 21.06 i nic.
oczywiście dzidziuś był zaplanowany, może aż za bardzo i udało się chyba w pierwszym cyklu. robiłam test 19.06 wyszedł negatywny ale chyba za bardzo się pośpieszyłam. z kolejnym czekam do poniedziałku.
malutkie objawy już są: mnóstwo śliny, ból piersi i jakieś delikatne skurcze (powiem szczerze że trochę mnie one martwią).

w necie robiłam sobie test na określenie terminu porodu i wyszedł mi na 04.03. pewnie lekarz to potwierdzi skoro mogę podać dokładnie dzień ostatniej @; dzień (a nawet godzinę) zapłodnienia :-), długość cyklu.

pozdrawiam

Do góry