reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

hej dziewczyny!!!
U mnie ze wstawaniem do toalety jest tak, że budzę się za potrzebą zawsze około 5 rano a potem to już się tylko modlę, bym z powrotem zasnęła...
Jeśli chodzi o wagę, to jak na razie przytyłam 1 kg ale czuję po sobie, że teraz właśnie zaczynam przybierać co nieco.
By zachować dobrą kondycję, spaceruję z mężem codziennie minimum 1 godz. To zawsze mi pomaga uśmierzyć ból brzucha i ogólnie poczuć się lżej.
Pozdrowionka!!!

reklama
Ja na szczęście nie wymiotuje i nawet bardzo nie wiem co to mdłości, ale od początku ciąży już mi rośnie drugi ząb mądrości :-( tragednia, tak mnie dziąsło boli że szok :-( Już sie nie moge doczekać kolejnej wizyty u mojego ginusia :-) :-) :-)

nowe marcoweczki powitane ale i ja powitam sie ponownie :-)

ja krechy brazowej nie mam ale ogornie jestem jasnej karnacji i jak pisalam mam pelno brazowych kropek wiec moze i one uniemozliwiaja mi dojrzenie tej kreski o ile w ogole jest :-D

Ja niestety każdej nocy wstaję siusiu,bo jak staram się przetrzymać do rana to aż brzucholek mnie boli...a nie chcę jednak ugniatać maleństwa:)Kreski u mnie brak ale to widać zależy od hormonów.Dziewczyny czy przy przeziębieniu lekarz może coś przypisać czy zostaje wygrzewanie się w łóżku i ciepła herbatka?Cosik mnie dopadło,paskudnie się czuję.Jak nigdy nawet poszłam spać w dzień na 2 godziny!W piątek mam wizyte u gina,to od razu zapytam co poradzi mi z przeziębieniem...może obejdzie się bez wizyty u ogólnego.

Mnie ostatnio dopadło ostre przeziębienie i byłam u ogólnego, przepisał mi witaminki kropelki i ziołowe tabletki takie które można przyjmować bez recepty i sa bezpieczne dla kobiet w ciąży, antybiotyk tez mi przepisał ale kazal przeczekac ze dwa dni jak nie będzie poprawy to dopiero go przyjąć, ale na szczęście wygrzałam sie w łóżku i minęło.

Mnie ostatnio dopadło ostre przeziębienie i byłam u ogólnego, przepisał mi witaminki kropelki i ziołowe tabletki takie które można przyjmować bez recepty i sa bezpieczne dla kobiet w ciąży, antybiotyk tez mi przepisał ale kazal przeczekac ze dwa dni jak nie będzie poprawy to dopiero go przyjąć, ale na szczęście wygrzałam sie w łóżku i minęło.

Polecam na katarek kropeli Tetrisal ...super sprawa

Witajcie,
przez weekend się nie odzywałam,ale troszke zaglądałam i prawie wszystko przeczytałam, ale Wy macie tempo pisania! Ja wczoraj byłam na badaniach ogólnych, a dzisiaj u gina rano, wszystko dobrze, dzidziol mi pomachał rączką i potem drapał się po głowie. Przytyłam ok1kg, bo rano zawsze mniej ważę, wieczorkiem więcej, także średnio 1 kg.
A co do nocnych wędrówek do toalety, to ja zwykle o 2-3 wstaje i potem o 8 już mnie budzi pęcherz. Ale nie może być inaczej jak ja wypijam wieczorem ze dwie herbatki i kakao przed snem. Jutro mam zamiar pospać dłużej, bo dwa dni ostatnie ranne wstawanie ze względu na wizyty w przychodni.
Pooglądam jeszcze chwile tv i będę zmykała do spania .Miłej nocki dla Was i Brzucholków.

hej laseczki,
czytam Was cały dzień z przerwami, ale dopiero teraz mam czas coś napisać.
okropnie mnie boli zołądek :-( zaraz idę się położyć znowu :-(
u mnie w pracy szaleje grypa żołądkowa, co drugie dziecko wymiotuje i ma biegunkę, a jedno jest w tak ciężkim stanie, że zostało wysłane do szpitala :-( okazało się, że dziewczynka jest tak bardzo odwodniona, że nerki jej przestały działać i może nie przetrzymać nocy!!!!!!!!!!!!!!! :szok: :szok:
słuchajcie, jest mi tak strasznie przykro, po prostu aż się cała trzęsę.

i wszystko przez grypę żołądkową.

ja tez podle się czuję, ale wystraszona okropnie, piję ogromne ilości płynów.

okropnie mi żle :-( :-( :-(

reklama
Ja już Kochane babeczki uciekam do łóżeczka:tak: Jutro mam zamiar wcześniej wstac;-) Zobaczymy czy M mnie dobudzi:-D Chcemy się wybrac kupic M jakieś butki na zimę:tak: Może i coś dla siebie albo dzidziolka upatrze:happy: No ale M mówi by poczekac do poniedziałku i jak zobaczymy na usg siusiaczka to idziemy na zakupki dla dzidziolka:-DNo oczywiście jeśli zamiast siusiaczka bedzie coś innego to też idziemy na zakupki;-):-D
dziwczyny pojawiła się już u Was ta charakterystyczna dla przyszłych mam brązowa kreska na brzuchu
Ja niestety tej kreski nie mam..:-( ale słyszałam, że nie każda kobieta ją ma.

Uciekam lulu;-)

Do góry