reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Dzień doberek,
co do zatkanych nosów, to wiem że w ciązy ,może być zatkany albo cieknący nos a winne sa za to hormony, więc nie zawsze jest to początek przeziębienia;-)
Cały czas jeszcze żyję tym USG, jak sobie przypomne moją kruszynke, jak sobie pepowine na bark założyła i te nóżki sobie jedną na druga zakładała- to tak mi ciepło na secu:-D

reklama
witajcie
troszke dlugo mnie tu nie było, ale ostatnie dwa tygodnie byly pelne zamieszania, w ubiegłą sobotę moja siostra miala slub wiec bylo pelno roboty i przygotowan przed weselem, ale na szczęście juz po wszystkim :) i wszystko sie super udalo
w srode bylam u lekarza, dzidzia tak byla ulozona ze nawet zmierzyc sie jej nie dalo, takie male a juz takie niesforne :) ciekawe co to bedzie jak sie urodzi
dzisiaj mnie cos strasznie kluje z lewej strony, tak mniej wiecej jak jajnik, wczesniej nigdy nie mialam az takiego bolu
tak sie zastanawiam aprpopos jedzenia serow plesniowych, ostatnio w sklepie czytalam na opakowaniach i one wszystkie są z mleka pasteryzowanego i nie wiem czy mozna je jesc czy moze ta plesn jeszcze dodatkowo jest szkodliwa co wy o tym myslicie??

witajcie
troszke dlugo mnie tu nie było, ale ostatnie dwa tygodnie byly pelne zamieszania, w ubiegłą sobotę moja siostra miala slub wiec bylo pelno roboty i przygotowan przed weselem, ale na szczęście juz po wszystkim :) i wszystko sie super udalo
w srode bylam u lekarza, dzidzia tak byla ulozona ze nawet zmierzyc sie jej nie dalo, takie male a juz takie niesforne :) ciekawe co to bedzie jak sie urodzi
dzisiaj mnie cos strasznie kluje z lewej strony, tak mniej wiecej jak jajnik, wczesniej nigdy nie mialam az takiego bolu
tak sie zastanawiam aprpopos jedzenia serow plesniowych, ostatnio w sklepie czytalam na opakowaniach i one wszystkie są z mleka pasteryzowanego i nie wiem czy mozna je jesc czy moze ta plesn jeszcze dodatkowo jest szkodliwa co wy o tym myslicie??
Niby można jak jest z mleka pasteryzowanego, ale dobrze (tak na wszelki wypadek)jeść bez tej skórki, bo to w niej chowa się pleśń:)

Ja dzisiaj i całą noc zmagam się z okropnym bólem jajnika:no::no::no:,dzwoniłam do gin i powiedziała ze taki objaw to rozciągająca się macica zaleciła czopki skopolan i powoli pomagają:-):-):-)

witajcie
Specjalnie pytałam o to mojego lekarza, bo bardzo lubie pleśniaki. Odpowiedział, że nie mozna w I trymestrze, a teraz juz tak ;-), tyle, żeby nie przesadzać, bo sa bardzo tłuste i ciężkostrawne :sorry: I rzeczywiście lepiej wybierac te z mleka pasteryzowanego (większość produkowanych w Polsce jest własnie z mleka pasteryzowanego)

ja też miewam bóle :-( ale teraz brzuch zaczął mi tak rosnąć, że na pewno to od tego rozciągania, oczywiście się stresuje, jak każda z Was :eek::-D
ale z drugiej strony w końcu brzusio pęcznieje prawie z tygodnia na tydzień w widoczny już sposób, więc nic dziwnego, że wiele się tam teraz rozciąga :happy:
w końcu czekałam na ten brzusio sporo tygodni i się nim bardzo cieszę
(pojawiającymi się rozstępami już nieco mniej :eek:)

Mnie męczy zgaga. Mówi sie, że jeśli w ciązy kobieta ma zgagę, wtedy dziecko rodzi sie z włoskami ;-). Sprawdzilo się w przypadku pierwszej ciąży - teraz zobaczymy :tak:Od kilku dni męczy mnie tez okropny ból który odczuwam mniej więcej w stawie biodrowym (jakby w srodku pośladka) i promieniuje az do kolana. Bardzo nieprzyjemna sprawa - czytalam w necie, że to może byc postrzał lub rwa kulszowa... W poniedziałek ide do lekarza. Od czasu do czasu budze się z bólem głowy - paskudna sprawa. Ostatnia rzecz - to alergiczna wysypka na łydkach... Staram się nie naduzywac leków. Brałam 1 raz APAP (w ciąży bezpieczny) i pije wapno na tę wysypkę. To tyle moich dolegliwości :cool2: Jak na razie ;-)

reklama
Wiecie co, kuje mnie co jakis czas po lewej stronie i tylko lewej....
Znowu łapie jakieś schizy, jeszcze w dodatku sie przewróciłam,(ale kuło mnie już wczesniej)nie wiem jak to sie stało-denerwuję się bardzo

Do góry