reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Witam sie z rana w nienajlepszym chumorku,jak zwykle chodzi o mojego niejadka.W nocy wypił 160 o 4.30, i do tej pory nic zadnego mleka,spi,niewiem czy moze mi sie odwodnic,jak sie obudzi to sprobuje,niewiem co mu jest gorączki niema.

Hejka. Nadrobiłam więc piszę,wczoraj jakoś nie miałam weny...byłam z małym na kontrolnym usg brzuszka, bo na pierwszym wyszło że ma powiększony UKM lewej nerki o 6mm,ponoć nie jest to nic groznego jeżeli sie nie powiększa ( na szczęście ma taką samą wielkośc) i podobno do roku może w całości się wchłonąć-zobaczymy,póki co mamy to co parę miesięcy kontrolować....ale ja jestem okropna panikara zaraz mam myśli najczarniejsze..Kubek już od jakiego tyg. przekręca się z plecków na brzuszek ( ładnie wyciąga roczkę spod siebie) ale na odwrót jeszcze nie:).Banany uwielbia, a wczoraj mu zrobiłam jabuszko...zajadał aż się trząsł...tylko że niestety dalej ma problemy z robieniem kupki...męczy się przy tym że szok.

dziewczyny a wasze dzieciaczki często robią kupkę??? i jak po słoiczkach bo mój po nich nie może się załatwić ( bo albo ma zatwardzenie albo go brzusio boli) pediatra poradziła rzebyśmy zmienili probiotyk, więc teraz mamy lacidobaby,a wcześniej była biogaja

A moje dziecie wstało wypiło mleczko i lezy w lezaczku i zagaduje zabawki.U nas jest brzydka pogoda i burzuje hehe,a co tam my i tak nigdzie nie wychodzimy,a troszke swiezego powietrza sie przyda.

magdusia_ ja właśnie wczoraj 0 23.00 podałam małemu mleko z kaszką butelką i pierwszy raz nie obudził się w nocy na jedzenie:szok::szok: mam nadzieję że tak już zostanie:-)

AniaSkrzat1 spokojnie będzie dobrze 6 mm to naprawde nie wiele, generalnie do 10 mm jest w granicach normy, ale trzeba kontrolować najważniejsze że nie zwiększa się :tak: moja Oleńka już prenatalnie miała ukm poszerzony do 20 mm ale u niej to była wada wrodzona i trzeba było operować. Bardzo często występują u dzieciaczków niewielkie zastoje moczu także głowa do góry.

Tak wogóle to witam weekendowo :-) nad morzem brzydko, pada i wieje ale kilka dni odpoczynku od upału nie zaszkodzi :tak: życze wszystkim miłego dnia.

dziewczyny a wasze dzieciaczki często robią kupkę??? i jak po słoiczkach bo mój po nich nie może się załatwić ( bo albo ma zatwardzenie albo go brzusio boli) pediatra poradziła rzebyśmy zmienili probiotyk, więc teraz mamy lacidobaby,a wcześniej była biogaja

U nas przeważnie dwa razy dziennie, czasami tylko jeden, a sporadycznie że nie zrobi wcale dopiero następnego dnia 2 ogromne. Ale nie męczy się przy robieniu. Jak widzę żę zaczyna robić to siup nózki o góry :tak: wtedy dzieciaczkowi łatwiej

Moja Pola też robi dwa, trzy razy dziennie. bardzo rzadko zdarza się, że jest jedna kupa dziennie. mniej więcej robi o tych samych porach, więc jak wiedzę że zaczyna to tak magdusia siup nóżki do góry. a jak zaczęła jeść słoiczki to tylko widzę inną konsystencję kupki :-)
u nas też deszczowo, ale bardzo przyjemnie.właśnie siedzimy na tarasie, Pola śpi a ja biegam co 5 min do kuchni bo obiadek robię

reklama
Do góry