reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

hej Dziewczyny,
Mam problem:baffled: Od kilku dni moj F ma problemy ze spaniem spokojnym w nocy, rzuca sie, wierci, kopie nogami, rekoma trze sie za uszkami, nie wiem o co chodzi. Dzis wzielam go do swojego lozka, myslalam, ze bedzie spac spokojnie, ale bylo to samo co w lozeczku. Nie wiem o co chodzi:dry:Czy ktorys malec tez tak ma?

reklama
co do psów to ja też nie jestem za tym aby pies lizał po buzi. nasza fiona malutką liże ale tylko po nóżkach, już po rękach nie pozwalam bo malutka ręce pcha do buzi. a nawet jeśli pies jest w domu i jest czysty to na zewnątrz i tak wącha różne rzeczy.
mysza m a może owsiki ma. Podobna jak są to dziecko wierci się przez sen, zgrzyta zębami.
Ewentualnie może tak spać. Moja Pola jak śpi to chrapie i bałam się, że to coś złego. pediatra powiedział że małe dzieci tak mają, chyba że jest katar tak jak teraz mamy to wtedy jest to jego objaw. Może twój maluch to wiercipięta ;-)

My mielismy gościa,kuzynka z dzieciaczkami przyjechała.Fajne sa te małe Kuba 4 lata,Zuzia 12 m-cy.Bartus drzemkuje,ostatnio tez musze go lulac do spania,bo ma jakies ataki,ale w nocy po karmieniu odrazu zasypia.Ja sobie kawke pije.Dzisiaj chyba pójdziemy do szwagerki tam jest lepsze powietrze i Bartus tam dobrze spi.Znowu upały wracają,ach znowu bedziemy sie pocic.

Hej Kochane...Nie było mnie ze 2 tygodnie bo nie miałam neta ale już wróciłam do świata żywych:))))))))) niestety niedam rady was nadrobić,ale postaram się być na bierząco.Mały śpi a ja mam chwilę wytchnienia. W piątek byliśmy na ostatnim szczepieniu,Kubek wogóle nie płakał aż byłam w szoku:szok: W zeszłą niedzielę mieliśmy chrzciny, a był taki upał że koszmar,normalnie się rozpływaliśmy. MoniSkaBe moim zdaniem powinnaś przez jakieś 5 dni się przemęczyć i jesc tylko gotowaną marchew,ziemniaki i drób bo wydaje mi się że od tego Pawełek ma tą wysypkę pisałaś nieraz że jesz pomidory itp. a to silny alergen. Po wizycie u pediatry okazało się że Niunio niema jednak zkazy białkowej hurrrraaaaaa,P Dr. powiedziała że albo coś zjadłam albo to potówki...i wez tu bądz mądry jak każdy mówi co innego, w każdym razie wstrzymuje się od nabiału i jest ok...

Hejka!!:)
U nas nocka nie specjalnie. Mały budził się co pół godziny co godzinę:/ Nad ranem go wzięłam do naszego łóżka. Teraz leży i wydaje okrzyki wojenne:) Moniska współczuję kłopotów z wysypką...
W piątek wraca M, nareszcie!!:) Koniec slomianej wdowy;)

Hejka!!:)
U nas nocka nie specjalnie. Mały budził się co pół godziny co godzinę:/ Nad ranem go wzięłam do naszego łóżka. Teraz leży i wydaje okrzyki wojenne:) Moniska współczuję kłopotów z wysypką...
W piątek wraca M, nareszcie!!:) Koniec slomianej wdowy;)

Komu lepiej,mój dopiero wyjechał na jakis m-c i teraz ja jestem słomianą wdową:-(

No ja już po lekarzu. Osłuchowo czysto, wiec ta temp. to prawdopodobnie reakcja po szczepieniu na rota, tyle ze to szczepienie było w tamtym tygodniu. Niestety po tej szczepionce takie objawy moga byc nawet do 7 dni. Jeżeli Lilka bedzie gorączkować do piatku to mamy sie pokazać.
Ionka też myslałam, ze to trzydniówka, ale powiem Ci, że przy niej powinna być jeszcze wysypka, więc trzymamy się tego iż to po szczepionce.

Dobrze, że Polka u dziadków, ja wczoraj też do nich pojechałam, ale z tą temp. to wolałam wrócić do domu.
Życzę Wam miłego dnia i uważajcie na upał.
Pa!

Proponuje Ci zrobić badanie ogólne moczu Małej. Nie chce straszyć, ale u nas gorączka była objawem zakażenia układu moczowego i dwa razy z tego powodu byliśmy w szpitalu. Lepiej dmuchać na zimne. W końcu to tylko 8 zł bodajże. Mam nadzieje, że ta gorączka u Was to nic poważnego. Pozdrawiam

Czesc mamusie, ja chwilowo bez kompa, bo zapomnialam laptopa, jak bylam u brata i teraz uzywam starego stacjonarnego, ktory ciagle sie zawiesza, proboje was podczytywac, ale co strone otwiera mi sie 10 nowych okienek internetu i sie komp zawiesza.
Mam nadzieje ze wszystkie sloneczka zdrowe i mamusie tez.

Czy sa jeszcze dzieciaczki ktore nie umieja sie przekrecac z pleckow na brzuszek i odwrotnie? bo nie wiem czy powinnam zaczac sie martwic

reklama
Wama mój potrafi z brzuszka na plecki, ale z plecków na rzuszek jeszcze nie. Nie masz się czym martwić. Ja się martwiłam, że mój głowy nie podnosi, a jak zaczął to od razu wysoko i podpierał się na rączkach, a za parę dni już się przekręcał z brzucha na plecy. Dzieci rozwijają się w różnym tempie i nie ma co panikować :)

Do góry