reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Polusia mielismy poczekac ale sitwerdzilismy,ze po co...tylko pewnie i tak nici z planow ja nadal @ nie mam ;/ muszę dojść ze sobą do ładu.
Polusia może zrób potrawkę :)

reklama
misia2010 - ja też czekam do końca września, czyli aż skończy 6 miesięcy, no chyba, że pediatra stwierdzi, że za mało dobiera i mam rozszerzyć dietę wcześniej, ale mam nadzieję, że tak nie będzie:-) widzę, że nasze maleństwa z tego samego dnia

hehe...dokładnie z tego samego:tak::tak::tak:ja też bym wolała poczekać,ale na początku października muszę wrócić do pracy, więc siłą rzeczy dobrze by było zacząć wcześniej:sorry2:

Ja bym nie podawała Pawełkowi wody z kranu!! JA podaje małej herbatke to nawet Żywiec Zdrój gotuje...Jest pare wód dla matek i dzieci i to jest: Żywiec Zdrój, Primavera i MaMa i Ja...tyle pamiętam:)

Misia ja karmie tylko piersią ale moja Zyzia nie jest takim kluseczkiem wiec mamy za ok 3 tyg wprowadzic nowe produkty czyli 4,5mca, jak tylko skóra po ospie sie bardziej zregeneruje:)!!

jeszcze jest Dobrawa:tak:ponoć niezła tylko nie mogę jej znaleźć w sklepie:sorry2:
ja chyba w sierpniu pogadam z pediatrą, co i jak...bo nie wiem,czy mleczko czy już jakieś jarzynki:dry:
ja od 1 wrzesnia wracam do pracy i juz zaczełam powoli wprowadzac marchewke i dzisiaj dałam pierwszy raz kaszke ryzowa :)
nie chce zeby franek byl na mleku mm pozniej wiec wole nauczyc go takich jedzonek :)a jutro mamy 4 miechy skonczone :)
też tak bym chciała:tak::tak:
Mój mały dzisiaj prawie nic nie zjadł tylko spi i spi ;((kurde mam nadzieje ze nie wykluwa mu sie znowu jakies chorobsko..
ja juz spakowana Ł wział mi małego do dziaków więc mam luz blues :D
no a dzis z Ł., postanowilismy, ze majstrujemy dzidzie :) braciszka dla Nikosia :D:D
powodzenia w staraniach:tak::tak::tak:ja bym chciała kolejne jak mała zacznie już chodzić:sorry2:

nie ma co gdybać, a co lekarz na te krostki powiedział?
napisałaś mi w opisie zdjęcia, że bałabyś sie zostawić dziecko z psem, dlaczego?
lekarz stwierdza, ze to nie alergia pokarmowa, ale co to jest ot nie potrafi powiedziec.
ale teraz zauwazylam zmiane w krostkach. Nie wygladaja jak potowki, tylko sa to wieksze czerwone i suche place. Glupieje juz.

Dlaczego bym sie bala... kurcze.. to zwierze, jakos ja do konca zwierzetom nie ufam. Bylismy u babci i ona ma psa. Najpierw powachal, polizal stopki, potem skoczyl i niunia udrapal w nozke.
Mój mały dzisiaj prawie nic nie zjadł tylko spi i spi ;((kurde mam nadzieje ze nie wykluwa mu sie znowu jakies chorobsko..
no a dzis z Ł., postanowilismy, ze majstrujemy dzidzie :) braciszka dla Nikosia :D:D
ooo... szybko :-)
ja musze najpierw dorobic sie mieszkania..
Moniskabe może to nie od picia mleka na wodzie z kranu tylko od kąpieli w niej. Wcześniej karmiłaś piersią, a też były problemy skórne u Pawełka.
Asia... Ty to masz łeb... bedac u babci nie kapalismy malego...
kurcze.. no to w czym go kapac? :eek:
powodzenia w staraniach:tak::tak::tak:ja bym chciała kolejne jak mała zacznie już chodzić:sorry2:
ja tez :-)

Szczerze najlepsze rozwiązanie mała różnica wieku. Między moimi jest 1rok i 5miesięcy i tak za dużo:) a teraz ta różnica miedzy nimi a Frankiem to już w ogóle za duża. Ja nie dostałam @ miedzy Wiktorem i Oliwia ale udało nam się trafic na pierwsza owulacje 8miesięcy po porodzie. I udała nam się dziewczynka!!! Pełen sukces:)

zgadzam się z Tobą, żadnemu zwierzęciu się nie ufa, nawet własnemu. Dlatego nasza Fiona była przez całą ciążę do tego przygotowana, że będzie ktoś z nami. Jak się urodziła Pola to pierwsze co zrobiłam jak wróciłam ze szpitala to dałam psu powąchać ubranie małej. dopiero po paru dniach psina mogła polizać małą. A ja nigdy nie zostawiam Poli i Fiony samej w domu. nasza psica to nawet nie wchodzi do pokoju małej mino, że zakazu nie ma. One obie razem przebywają tylko w naszej obecności. A fiona to jeszcze dziecko tak jak Pola.
mamuśki uciekam do łóżeczka, życzę Wam i maluchom spokojnej nocki.

moniskabe właśnie też przypomniało mi się to co opowiadała znajoma, że dziecko kąpała w wodzie źródlanej czy mineralnej, bo po zwykłej kranówce córeczka miała uczulenie. Więc może spróbuj.

dziewczyny czy któraś używała chusteczek Dada z biedronki?? bo chciałam spróbować tych lawendowych
Używam dada i jestem zadowolona

Witam marcowe mamuśki i dzieciaczki :tak: kurcze jak mnie tu dawno nie było, pewnie już mnie nikt nie pamięta;-) niestety los tak się ułożył że nie miałam wogóle czasu siedzieć w necie.
Mieliśmy holernie ciężki miesiąc najpierw Ola miała zakażenie układu moczowego i z gorączką wylądowaliśmy na 10 dni w szpitalu, po wyjśćiu szybka diagnostyka w Krakowie i decyzja o operacji u Oli (wada układu moczowego) :-(, 2 tygodnie temu Ola przeszła 2,5 godzinną operacje usunięcia części nereczki i moczowodu. Psychicznie było bardzo ciężko, mała doszła do siebie znacznie wcześniej niż my rodzice :tak:
Przed nami jeszcze wiele badań i kontroli ale mamy nadzieje że najgorsze jest już za nami :tak:
Teraz jesteśmy nad morzem :tak: doszliśmy do wniosku że odpoczynek należy się całej naszej trójcy :-) mała super zniosła 560 km spała cały czas, tylko przerwy na papu, zmiane pampersika i dalej w droge.
Do południa siedze i tak z malutką w pokoju bo za gorąco więc musze troche nadrobić tego co omineło mnie na forum :-) a pewnie dużo się działo
Zycze wszystkim miłego dnia i pozdrawiam serdecznie

Super, że już jesteś, oby teraz było tylko lepiej!

My już po szczepieniu, Kuba tym razem dzielny, zapłakał tylko przez sekundę i dostał naklejkę "dzielny pacjent":-D
Za to jestem wkurzona na lekarkę, bo nie było naszej, tylko jakaś na zastępstwie i latała to tu, to tam i nie mogłam normalnie z nią porozmawiać:crazy:
Wiem tylko, że Kuba może zjeść troszkę marchewki, potem z ziemniaczkiem, pietruszką itd, ale owoców lepiej nie. No i waży 8600:szok: Nic na wagę nie powiedziała, tylko że duży chłopak. O zmierzenie się nie doprosiłam, bo gdzieś poleciała:wściekła/y:
Chyba się za 2 tygodnie wybiorę jeszcze raz, tak po prostu pogadać z naszą lekarką jak już będzie.

Jaki duży chłopak :)

Co do wody z kranu my też przygotowujemy z niej mleko, gotuję, później filtruję.

U nas dzień znowu szybko minął, moim zdaniem doba powinna trwać dłużej :D

reklama
Szczerze najlepsze rozwiązanie mała różnica wieku. Między moimi jest 1rok i 5miesięcy i tak za dużo:) a teraz ta różnica miedzy nimi a Frankiem to już w ogóle za duża. Ja nie dostałam @ miedzy Wiktorem i Oliwia ale udało nam się trafic na pierwsza owulacje 8miesięcy po porodzie. I udała nam się dziewczynka!!! Pełen sukces:)

a czemu uważasz, że prawie półtora roku to za dużo??:sorry2:

Do góry