reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
MoniSkaBe musiałam dwa razy dorabiać mleka bo na początek zjadła 180ml i był płacz straszny pobiegłam dorobiłam 30 ml zjadła i znów ryk to mój M stwierdził że głodna zróbmy jeszcze 30ml zjadła to wszystko i już z uśmiechem gadała w łóżeczku po czym usnęła. pierwszy raz nam się zdarzyło aby tyle zjadła. zobaczymy dziś zrobię jej 210 ml.
a z tą alergią to może czysty przypadek że zniknęły jak byliście u babci a pojawiły się jak wróciliście?

MoniSkaBe musiałam dwa razy dorabiać mleka bo na początek zjadła 180ml i był płacz straszny pobiegłam dorobiłam 30 ml zjadła i znów ryk to mój M stwierdził że głodna zróbmy jeszcze 30ml zjadła to wszystko i już z uśmiechem gadała w łóżeczku po czym usnęła. pierwszy raz nam się zdarzyło aby tyle zjadła. zobaczymy dziś zrobię jej 210 ml.
a z tą alergią to może czysty przypadek że zniknęły jak byliście u babci a pojawiły się jak wróciliście?

ja juz sama nie wiem...

hmmm....to widzę, że Natalka jest drobniutka,na ostatnim szczepieniu, jak miała 13 tygodni ważyła niecałe 5200, ale z drugiej strony na samym cysiu przez 6 tyg. przybrała 900:tak::tak:no ale je zawsze gdy chce:sorry2:a w nocy początkowo była budzona co 4godz. a od 1 lipca co 6 godz:sorry2:dziewczyny karmiące tylko piersią, od kiedy rozszerzacie dietę???bo czytałam różnie, że można od skończenia 5 lub 6 miesiąca:sorry2:

ja od 1 wrzesnia wracam do pracy i juz zaczełam powoli wprowadzac marchewke i dzisiaj dałam pierwszy raz kaszke ryzowa :)
nie chce zeby franek byl na mleku mm pozniej wiec wole nauczyc go takich jedzonek :)a jutro mamy 4 miechy skonczone :)

Mój mały dzisiaj prawie nic nie zjadł tylko spi i spi ;((kurde mam nadzieje ze nie wykluwa mu sie znowu jakies chorobsko..
ja juz spakowana Ł wział mi małego do dziaków więc mam luz blues :D
no a dzis z Ł., postanowilismy, ze majstrujemy dzidzie :) braciszka dla Nikosia :D:D

Witajcie.Kilka dni nie pisałam i teraz starałam się nadrobić chociaż dwa ostatnie dni czytając was.
Moni27-będzie dobrze!
Polusia-zakop teściową w ogródku,dostaniesz tylko 25lat:-DTak poważnie to również uważam,że najlepiej pogadaj z córcią.Powiedz,że bardzo ją kochasz dlatego nie na wszystko jej pozwalasz a babcia robi tobie na złość.Jako argumentu użyj mleka-babcia daje chociaż wie,że córcie boli brzuszek i ząbków-poszła z córką do dentysty i bolało!6lat to nie jest tak mało aby nie mogła zrozumieć,że mleko jej szkodzi.No i pilnuj by nie zostawała z teściową sam na sam...jak to nie pomoże to na forum zrzucimy się na łopatę;-)
Dziewczyny a jak mierzycie dzieci?Moja Daga od czubka głowy do piętki ma jakieś 62cm.(palców nie doliczam:))
Co do teściowych to ostatnio wkurzyła nas teściowa M brata.
Byliśmy na roczku u bratanka mojego męża.Moja Myszka spała w drugim pokoju a jak goście zaczęli się schodzić to obudziła się z płaczem bo wystraszyło ją szczekanie psa.Pomyślałam,że skoro jest jej pora karmienia a my za godzinkę chcemy wracać do Słupska to dam małej mleko.Dopiero zaczęła jeść a do pokoju wpadła gromada ludzi i dzieci,pokazuwkę mechanicznej zabawki sobie urządzili!!:wściekła/y:Mała jak to dziecko od razu główkę zaczęła okręcać i patrzeć co się dzieje,chałas to na jedzeniu się nie mogła skupić.
To teściowa Arka stwierdziła:
-zmuszam małą do jedzenia,skoro nie chce teraz zjeść to zje potem(no i w finale była głodna w autobusie a ja miałam za ciepłe mleko zrobione)
-mała musi się do ludzi przyzwyczajać(czytaj;niech każdy drze mordy nie zważając na 4misięczne dziecko)
Jak by tego było mało to bez pytania zabrała mi ją z rąk i siedziała z nią przy stole!:wściekła/y:
Oboje z M się wpieniiśmy i tylko ze względu na to,że szwagierka będzie chrzestną Dagi nie opierdzieliliśmy jej matki.Jednak po powrocie do domu zadzwoniłam do szwagierki i powiedziałam co o akim zachowaniu jej matki myślę,dodając,ze nikt mi się w wychowanie córki nie będzie wpierdzielał!

Się uśmiałam z ta łopatą:D:D

A co do zachwania teścówki M brata to brak słow...mnie to aż gotuje w środku jakim brakiem zrozumienia niektórzy ludzie sie wykazują:/ wrrrr niech swojego wnuka wychowuje i poucza synową a niech od Twojej Dagi sie odpitoli!!

no Pola śpi ale co to było za karmienie. Zrobiłam 210 ml wody +proszek więc wyszło tego troszkę tak że butla prawie pełna. zaczynam dawać małej a tu się smoczek nam zatkał. ja odtykam a mała krzyczy w niebo głosy, dobra jemu dalej a tu znowu to samo. zatykał nam się ten smoczek chyba z 10 razy jeszcze, za każdym razem mała okropny płacz. źle wymieszało nam się mleko, teraz muszę robić na raty bo 210 to za dużo i mleko źle nam się rozpuszcza. Ale zjadła i już sobie smacznie śpi.
marciaa majstrujcie mały będzie miał braciszka a fajna jest taka niewielka różnica wieku. u mnie jest prawie 6 lat i uważam teraz, że to jest za duża różnica.
Mamusie kochane podsuńcie jakieś pomysły na jutrzejszy obiadek bo jakoś nie mam weny co zrobić ;-)

reklama
Do góry