madzia84
Kochamy Ciebie Bartusiu!!
Bartus od jakiegos czasu robi twardsze zielone kupki taki ciemny zielen czy to moze byc przez alergie?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ale Ci dobrze ja mialam robic dzisiaj, ale nie mam czasu i weny wlasnie Chyba pojde w Krakowie do jakiegos zakladu...no.. a ja wlasnie zrobilam pedicure i manicure. Super. W koncu znalazlam czas. Ale tylko lakierem niestety, nie chce mi sie akrylu wyciagac. Jakos nie mam weny przez te upaly.
Ooo a jak to działa, że przedszkole tańsze?Witajcie
My na szczęście będziemy w żłobku państwowym, więc opłaty przyzwoite, a dzięki temu Polki przedszkole też będzie tańsze.
materacyk mamy podniesiony, jeszcze spróbujemy dziś z tą parówką w łazience. Kurka to będzie parówka na zewnątrz a ja jeszcze zrobię jedną w łazience :-)Redanek tez tak robi z warga, wyglada jak staruszek bez zebow...
Mlody uwielbia samolocik, smiech na calego...
polusia mirosia Tabasia polecala wczesniej na katar nachylenie lozeczka troszke, to wtedy katarek splywa...a ja sama robilam jeszcze taka parowke w lazience, napuscilam goracej wody do wanny i stalam z mlodym przez pare minut...trzeba po tym przebrac malucha, bo caly wilgotny, u nas pomoglo....
madzia gratulacje dla synka 5-miesieczniaka!!!
kochana nie denerwuj się i nie martw. Moja Pola też ulewa. jesteśmy na enfamil ar, nutramigen nam nie pomagał. odkąd zmieniłam mleko pomalutku bo pomalutku ale zaczynało działać. Pola przestała ulewać, a teraz to sporadycznie jej się to zdarza. Spróbuj jeszcze z tym Enfamilem. nie jest może tani bo w normalnej aptece ok. 36 zł. mnie udało się znaleźć aptekę i kupujemy za 27 puszkę.Ja mam dzisiaj paskudny dzień. Olek znowu dużo ulewa i wymiotuje. A już była poprawa i myślałam, że już jest bliżej końca to ulewanie. Płakał a ja razem z nim. Już nie wiem jak mogę pomóc mojemu dziecku. Modlę się, żeby ten Nutriton zadziałał. Czytam o nim na necie i niektóre dzieci miały po nim biegunki i brak apetytu. I teraz pytanie do mam które go stosowały: Jak było u was??? A i jak go podawałyście (jakie proporcje), podawałyście go z wodą czy ze swoim odciągniętym mlekiem (jest jakaś różnica w działaniu?)??? Przed każdym karmieniem się go podaje??
Może po tym wtorkowym szczepieniu bardziej ulewa.... nie wiem czy to ma jakiś związek, ale już jestem głupia. A najbardziej to mi jego szkoda, bo się męczy biedaczek a ja nie potrafię mu pomóc :-(
u nas w mieścinie pt. Skawina tj. koło Krakowa przedszkole państwowe kosztuje: czesne 230 zł. do tego wyżywienie i dodatkowe opłaty typu: gimnastyka, rytmika. miesięcznie jeśli dziecko chodzi cały miesiąc to wychodzi około 500 zł miesięcznie.Blueberry wiec to jest tak: w rzeszowskich przedszkolach opłata stala to coś ok. 140 zł + wyżywienie czyli jak dziecko chodzi regularnie to góra 210 zł miesięcznie, a jak masz dziecko w żłobku to przedstawiasz zaświadczenie w przedszkolu starszego i opłata stała wynosi 79 zł, czyli praktycznie połowę mniej. Nie pamiętam jaki jest koszt żłobka, ale na pewno jest wyższy, bo tam jest niższe dofinansowanie z miasta, myślę, że max 280 zł z wyżywieniem.
Także kalkulując średnie opłaty za dwoje dzieci to jakieś 440 zł.