reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witajcie.Przez tydzień będę jeszcze praktycznie bez internetu(strasznie muli) więc nie odpiszę na posty,jak mi się uda to troszkę was poczytam.Chciałam wspomnieć,że dzisiaj(4 dni do skończenia 4 miesięcy)Dagusia zaczęła obracać się z plecków na brzuszek.Na razie tylko w prawą strone ale twardo trenuje.To o tyle śmieszne,że do tej pory nie lubiła leżeć na brzuszku a teraz nawet w wózku kombinuje jakby się tu przekręcić:-DChyba zajarzyła,że świat wygląda ciekawiej z tej perspektywy.
Nie martwcie się więc jak wasze skarby mają 3 i pół miesiąca i jeszcze się nie obracają..to zmienia się z dnia na dzień.My trenowałyśmy turlanie,może pomogło a może nie...ale nie zaszkodziło;-)
Gratulacje nowych umiejętności:tak:
Ale Kuba ma 4 miesiące i się nie obraca :sorry2:Nie martwię się, bo w książeczce "Pierwszy rok razem", którą dostałam w szpitalu piszą, że takie rzeczy w 5 miesiącu - czekamy cierpliwie:tak:

dziewczyny mozecie napisac ile wypijaja waszie bobasy w ciagu dnia :)
Piją w sensie wody/herbatki, czy "jedzą"? Kuba wypił dziś 3x100 ml wody/herbatki koperkowej, a zjadł 4x210 ml.
Ładnie wytrzymywał po 4 godziny z jedzeniem, ale że wcześniej jadał 5x180ml, to zastanawiam się właśnie, czy nie obudzi się w nocy głodny:confused: Chociaż to w sumie niewielka różnica...

Ja już nie wytrzymuję z gorąca...
Kuba nie mógł zasnąć, wiercił się i płakał żałośnie, a okno otwarte na oścież, wiatrak działa a i tak zaduch jak cholera:wściekła/y::angry:
Jedziemy jutro na wieś i jeśli pogoda się nie zmieni, to zostajemy tam na kilka dni.
Nie będę dziecka męczyć:no:

reklama
juz nie odciagam. A jak odciagne to znikome ilosci nie nadajace sie do podania. Mysle nad glukoza.

To jest dobry pomysł ja tez podaje z glukozą na początku 140ml wody przygotowanej i 2 i pół łyzeczki 30 ml wody mieszam z glukoza i potem całosc mieszam z mlekiem a teraz coraz mniej i z apetytem wypija,bo troche słodsze jest.

na kazde 100ml wody pol lyzeczki glukozy połozna mi mówiła a ja kiedys dałam na 30ml łyzeczke ale to były początki ale musiało być słodkie:szok::-D
Fiołkowa super Ci je!

Marcia - wiem, że te tabele na mm są tylko umowne, ale Kuba zjadał dokładnie taką porcję w 4 miesiącu, jaka była w tabeli Bebilonu pepti - 5x180 ml. Teraz w 5 miesiącu jest 5x210 ml, ale jak już pisałam, zjadł 4x. Ciekawe, czy mu tak zostanie gdy miną upały...
U niego nigdy nie było większych problemów z jedzeniem, w końcu z czegoś waży te 8 kg;-)

fiolkowa - to nasze chlopaki podobne do siebie - z apetytem i waga :-D
choc teraz jak sa te upaly to niby mniej, ale wieczorem obowiakowo 200ml zageszcoznego kleikiem kukurydzianym musi byc :-)
oprocz tego mnostwo butelek wody w ciagu dnia.

MoniSkaBe - Jas jak sprobowal innych rzeczy to nie przeszkadzalo mu to w uwielbieniu dla Nutramigenu. Balam sie co to bedzie jak bedzie mial rok i bedziemy zmieniac na Nestle Junior ale ta zmiane tez przyjal bez mrugniecia okiem :-)
No i jest fanem lekarstw - prosi mnie o Infacol i Vigantol ktore daje Adasiowi :-D A jak jest rpzeziebiony to pilnuje zeby mu dac wszystkie syropy - nie daj Boze zapomialabym o jakims :-D
Adas jeszcze nie wiem jaki jest pod tym wzgledem bo oprocz Infacolu, Cebionu Multi i Vigantolu to niczego nie probowal.

reklama
Niektóre dzieciaczki jedzą bardzo dużo w porównaniu do Natalki, ona zjada ostatnio po 60-90ml co 2 h, najwięcej uda jej się zjeść przez sen 120 ml, mam nadzieję, że ładnie przybiera i brak apetytu ma przez upały, pić zbytnio też nie chcę.

Do góry