reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Tabasia moja Pola jest enfamilu ar bo mamy problem z ulewaniem to mleko jest paskudne, dla mnie ono śmierdzi na kilometr, ale Pola je wcina. I mimo tego że zna już kilka smaków owoców to mleko wcina tylko uszy jej się trzęsą. A teraz zdziwiona byłam bo na kaszel i katarek dostała strasznie niesmaczny syropek, bałam się że będzie histeria z wypiciem a tu moje dziecię tylko się oblizało :-)

reklama
Kochane nie dawajcie paracetamolu ani nic typowo przeciwgorączkowego na ząbki jak nie ma gorączki!Szwagierka dała mi czopki typowo na ząbkowanie.Viburcol-do kupienia też bez recepty.Małej zaaplikowałam pół gdy płakała od ząbków i po kilku minutach było już dobrze.Tak,że polecam!!!
Na opakowaniu paracetamolu jest napisane, ze mozna podawac m.in. przy bolesnym zabkowaniu, nie jest tylko na goraczke ;-)
A Viburcol... tez mam, ale jakos homeopatia mnie nie przekonuje i Alka tez :sorry2:

Mysz, a jak wprowadzilas nowe pokarmy, glownie o deserki mi chodzi, to Jas tez pil bez problemu to mleko? Mimo, ze poznal lepsze smaki?
Kochana, znam chłopca, który w wieku 4 lat pił nutramigen, bo się przyzwyczaił i normalne mleko mu nie smakowało ;)

Kochane nie dawajcie paracetamolu ani nic typowo przeciwgorączkowego na ząbki jak nie ma gorączki!Szwagierka dała mi czopki typowo na ząbkowanie.Viburcol-do kupienia też bez recepty.Małej zaaplikowałam pół gdy płakała od ząbków i po kilku minutach było już dobrze.Tak,że polecam!!!
Viburcol nie jest na ząbkowanie, to jest homeopatyczny lek uspokajający. Niektórzy twierdzą, że bardzo skuteczny, inni że wcale :)

reklama
Czytałam ulotkę i jak byk pisało,że jest przeciwbólowe np.przy ząbkowaniu.Chyba lepiej podać to niż lek na gorączkę gdy jej nie ma.Już kilka osób związanych z medycyną odradzało paracetamol czy nurofen.Moja Daga wyleczyła się z kaszlu dzięki drosetuxowi a podobno też jest homeopatyczny.Wiadomo,że nie na każdego to samo podziała ale myślę,że dzieci na początku nie są jeszcze tak nafaszerowane lekami by coś łagodniejszego nie działało.Ja córkę wolę nie przyzwyczajać do silniejszych leków.

Wskazania: Lek stosowany jest u niemowląt i małych dzieci w stanach niepokoju przebiegających zarówno z gorączką, jak i bez gorączki. Preparat jest pomocny w przypadku bolesnego ząbkowania, kolek niemowlęcych, odczynów poszczepiennych, a także infekcji. Łagodzi rozdrażnienie i przywraca spokojny sen.

Że np przy ząbkowaniu to się zgadza, ale jest jak widać podanych kilka przykładowych zastosowań przy typowych niemowlęcych dolegliwościach. Mnie się akurat bardziej kojarzy z kolkami, może przez to "col" w nazwie :)

Do góry