reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Hej Kochane:)

Tabasia ja mysle ze w przyszłym tygodniu tez tam będe bo jutro zostawiam mojej doktorce prace do sprawdzenia tzn jej część i sie z nią pewnie spotkam za tydzien:) z chęcia kawke z Toba wypije:)

polka najlepiej powiedziec co i jak!! Niech Twój maz jej powie. My mamy po części dobrze bo teściowa sie nie odzywa do mnie wcale ani tutaj nei jezdzi. No byc moze w niedziele przyjedzie ale przy mnie boi sie gadać coś a ja juz się zmieniłam i nie jestam taka strachliwa i tez umiem powiedziec co mi nie odpowiada. A moja mamcia to często kiedyś dzwoniła. My tu akurat cieszymy się sobą a tel dzwoni i po wszystkim. Wiec jej powiedziałam ze sie bedziemy umawiały na tel. I mamy stała pore dzwonienia do siebie;-)

My dzisiaj nocke przecudowna. Franko jest niesamowity. Spał od 20:00 do 7:00. Z dwiema pobudkami na jedzonko. Jestsuper. Rano ja go dałam na mate i sie drzemnełam jeszcze na tapczanie. Teraz skocze do sklepiku bo mam pod domem a M zostanie z nim bo o 11 bym nie wyszła z Frankiem na dwor :)

Milego i spokojnego dnia:)

reklama
Patinka super :-) a sama bedziesz? Pewnie tak, bo jak ciagnac Malego w takie upaly :sorry2:
Przeslij mi nr na priv ;-)

Fiolkowa nigdzie nie moge dostac tego odstraszacza komarow, na all chwilowo brak towaru :wściekła/y: Echhh....

Witajcie! Nocka średnia, przez ten upał.. Ale za to w dzień Tom śpi ładnie ale to pewnie tez przez upal;) hehe. Jutro ruszamy nad wodę z moją kupelą i TOmem. Tak na jeden dzień:) Malucha w cień a my na słoneczku złapac jakis średni brąz;P M na koloniach z dzieciakami i wróci za 11 dni:( Wczoraj przyjechała moja mama i została na noc ale dziś już do pracy raniutko jechała, eh.. Dziś tez ma przyjechac:) W sumie to nie narzekam i radze sobie:) Bo jak M pracował od 13 do 18 to tez sama siedziałam;) A tu wszyscy myślą, że jak nie ma taty to zaraz nie wiadomo co z dzieckiem będzie:wściekła/y: Oczywiście pod mianem "wszyscy" rozumie sie pojęcie babci M, która mieszka za ścianą:wściekła/y: Tak mnie ten babsztyl wkurza, że szok:wściekła/y:
a ja @ nie mam jeszcze i w sumie za nią nie tęsknię :) postanowiłam karmić cycem do roku przynajmniej@
Ja też zamierzam cycem karmic jak się da długo ale obawiam się zębów Toma:) Zobaczymy;) Fajnie tak bez @ :rofl2:

Cześć przez te upały to mały obudził się w nocy o 3 bo pić mu się chciało potem 7.00 na mleczko.Teraz opierniczył 180ml kleiku jak na niego to dużo i się bawi.Od wczoraj z uporem maniaka usiłuje usiąść ja to się śmieją że robi brzuszki bo tak to wygląda jak leży na płasko,jak wkładam go do fotelika samochodowego to nawet się nie opiera tylko uparcie siedzi jak chcę go przytrzymać żeby nie siadał to wrzask.

Ojj Wy to bedni jestescie :-( Kurcze, ale jak jest na pepti, to teoretycznie powinno byc dobrze... Ciemne kupy to norma, moj robi czasem prawie czarne, to od zelaza w mleku.
Lec do tego lekarza i daj znac co i jak!
ehhh... dostalismy Nutamigen. Ta pani doktor jest jakas dziwna. W sumie t zadnej diagnozy mi nie postawila.
Maly wazy 7 kg i mierzy 64 cm. Od wyjscia ze szpitala przybral 4,150 i podobno to strasznie duzo.
Powiedziala, ze nie chce jesc dlatego, ze wczesniej duzo jadl, a teraz sobie wyregulowal na mniej.
No ale do cholery na 30 ml ?! I dlaczego zrobil to dopiero na butelce?

A co do Nutramigenu to.. jest okropnie obrzydliwy.. Narazie nie chce pic, wypil 30 ml i plul.. a moze nie je bo goraco?

Witam,
a u nas dzisiejsza nocka i połowa dzionka paskudna. Pola nie spała całą noc prawie a rano jak wstała to okazało się, że przyplątał się nam katarek, do tego jeszcze zaczęła pokasływać. Kurcze nie fajnie nam się dziś zaczęło. Pediatra przyszedł pooglądał małą i powiedział że mamy malutkie przeziębienie. Malutkie a mnie się wydaje jakby było co najmniej zapalenie oskrzeli, mała płacze, katarek przeszkadza, zjadać też nie bardzo ma ochotę. Teraz po wielkich płaczach usnęła więc mam chwilkę dla siebie.

polusia to uwazaj na małą bo u mojego tez tak bło małe przeziebienie i zapalenie drog oddechowych... oczyszczaj nosek solą 5x i fridą mozesz kupic nasivin soft jeszcze i 3x po jednej kropelce kropic
ja kupiłam kropelki CEBION witamina c i daje 2x po 5 kropli i do tego syrop ambrosol 3ml rano ale go sie podaje do 17 lepiej dmuchac na zimne

reklama
dostałyśmy syrop Elafen 3xdziennie, Cebion w kropelkach, a do noska mamy w euforbium 3x dziennie oraz czyścić mamy wodą morską. Mam nadzieję, że nie rozwinie nam się to w coś gorszego. A mała zaraziła się ode mnie, bo ja teraz miałam zapalenie gardła.

Do góry