reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
mam pytanie dziewczyny moje dziecko zaczęło przewracać się z plecków na brzuszek, a co robi wasze dziecko z rączką ? bo ta jedna rączka jak narazie mu przeszkadza i nie potrafi jej oczywiście jeszcze wyciągnąć

Witam Was po kilkudniowej przerwie. Moja nieobecność spowodowana była śmiercia bliskiej osoby i dlatego nie miałam nastroju na otwieranie kompa. Spróbuję nadrobić to co napisałyście.
U nas wszystko dobrze. Lila jest cudna chociaz daje w kość, bo wózek nadal ble, ale cale szczęście jest nosidełko.
Jutro jadę do rodziców z dziewczynkami, więc moze trochę odetchnę.
pozdrawiam

Witajcie!
My dzisiaj bylismy nad morzem, ale Redan sie cieszyl, nie mogl sie napatrzec...Nie bylismy dlugo bo troche wialo, ale super!
Marciaa dobrze, ze z synkiem lepiej,
e-kord mam nadzieje lepiej sie niedlugo bedziesz czula...i bardzo mi przykro....
yra na poczatku jak Redan mial problemy z ta raczka to troche mu pomagalam ja podciagnac, ale on w sumie w miare szybko ja sobie sam podciagal, wiec poczekaj troche, na pewno zalapie niedlugo co ma z nia zrobic...
Dobrej Nocki!

Witam wieczorową porą:-)
U nas nadal kciuk na topie, bo smoczek ble - dzisiaj Basia bawiła się z mamą jak daleko może wypluć smoczek:-) W sumie jak widzę, że wtyka kciuka do buzi to jej wyciągam i daję jakąś zabawkę, żeby czymś ją zająć.
Muszę się pochwalić, że po ponad trzech miesiącach karmienia piersią przez kapturki (mam wklęsłe brodawki) wczoraj wieczorem i dzisiaj przez cały dzień z jednej piersi udało mi się nakarmić Basię bez kapturka:-)

e_kord - przykro mi...
yra - u nas na początku problem z rączką był przy przewrotach z brzuszka na plecki, Basia też nie wiedziała co z tą jedną rączką zrobić, po kilku dniach jak się wprawiła to problem sam zniknął
marciaa - oby synek jak najszybciej doszedł do siebie
heronek - też bym się chętnie nad morze wybrała, szczególnie, że takie upały...
tabasia - my do 8 kg to dobijemy chyba w wieku 8 miesięcy:-), teraz mamy około 5200

Candy, Magmadzia troche duzo wazy :zawstydzona/y: Ale w sumie to jest tez dlugi, wiec proporcjonalny ;-);-)
A jaki masz ksztalt tego nuka? Ortodontyczny? Sprobuj jeszcze dawac Basi, moze w koncu zalapie... Moze musi sie przyzwyczaic, bo do tej pory miala tylko cycusia ;-)

E_kord przykro mi bardzo...

Cos jeszcze mialam napisac, ale juz zapomnialam...
Ciekawe jak tam Ionka :sorry2:

Hej dziewczyny.

Dzisiaj nocka fajna. Franco zjadł o 20:00 przebudził si ejeszcze o 24. Troszke podjadł i spał do 4:00. Wiec sie wyspałam. Wczorajszy dzien był troche stresujący. Przyjechała do nas siostra M. Nigdy nie widziala jeszcze Franka. Troche sie stresowałam tym spotkanie. No ale małymi kkroczkami może będzie "normalnie". Za tydzien w niedziele może przyjada rodzice M i siostry. Ale tydzien to dużo i kazdego dnia może byc inna koncepcja:confused:
Francus w ciagu dnia jest marudny. Zabki go męczą. Mój bidulek. Ale posmaruje żelem i jest lepiej.
My za chwilke do kościoła. Zawsze chodzimy na 12:00 ale dzisiaj tego nie zrobimy. Za ciepło.
e-kord współczuje...
Agniesiak85 gratuluje:D i zazdroszcze;) ja bede oddawać prace we wrześniu. Od oddania 2 tygodnie na obrone. Zobaczymy jak to będzie.
Tabasia mam nadzieje ze paszport przybędzie na czas:tak: ale masz klocusia w domku ;)) niech zdrowo rosnie :)

Witajcie :)

My za chwilę wybieramy się na wieś, żeby troszkę odpocząć od upałów. Strasznie jest gorąco:baffled:

Kuba też już waży 8 kg, jak nie więcej, ale wcale nie uważam go za jakiegoś klocka - jest zupełnie wymiarowy:tak:

mam pytanie dziewczyny moje dziecko zaczęło przewracać się z plecków na brzuszek, a co robi wasze dziecko z rączką ? bo ta jedna rączka jak narazie mu przeszkadza i nie potrafi jej oczywiście jeszcze wyciągnąć

Amelka jeszcze przy mnie nie pokazała, że wyciąga rączkę, ale kiedyś w łóżeczku się sama przekręciła, i rączki miała do przodu, jak to zrobiła to nie wiem, ale jak ją przyłapię na przewracaniu się, to Ci napiszę :-)

Witam Was po kilkudniowej przerwie. Moja nieobecność spowodowana była śmiercia bliskiej osoby i dlatego nie miałam nastroju na otwieranie kompa. Spróbuję nadrobić to co napisałyście.
U nas wszystko dobrze. Lila jest cudna chociaz daje w kość, bo wózek nadal ble, ale cale szczęście jest nosidełko.
Jutro jadę do rodziców z dziewczynkami, więc moze trochę odetchnę.
pozdrawiam

Przykro mi... :-(

A co u nas? Wczoraj byłam popołudniu w pracy i dzisiaj też idę na popołudnie, Amelka była z prababcią, i się bawiła całe popołudnie, babcia jej nie potrafiła uśpić na rękach i bujała ją w wózku, a jak przyszłam do domku z Amelką o 22, to się obudziła, i bawiła, wykąpałam ją, nakarmiłam i spała od 23 do 8 :-) :szok: Ale właśnie po kąpieli to wie, że czas na spanie nocne, więc bardzo dobrze, bo jak kiedyś opuściliśmy kąpiel to pobudka była co 4 -5 h.
byłam wczoraj po pracy szybko w Deichmann'ie i kupiłam sobie klapki - drewniaki za 34zł!:szok: Mają przeceny na -30, 40, 50%! Nawet w CCC :szok: No i pojechałam do makro, chciałam jej kupić jakieś soczki i obiadki, ale ceny takie same jak w rossmanie, więc odpuściłam. Moja mama kupiła Amelce kostium kąpielowy, zdjęcie wkleję później do odpowiedniego wątku.

Nie wiem czy Wam pisałam, ale poszłam w czwartek do przychodni, żeby zmieniły Amelce opatrunek i zdezynfekowały szycie, bo jak spała to tarła policzkiem o poduszkę i zszedł jej plaster, a w przychodni nie dość, że nie miały plastra na szwy, to nawet nie odkleiły tamtego do końca i nie zdezynfekowały!!! :szok:!!! Poszłam do apteki kupić plaster ale mieli tylko sterisepty, i mi zależy na takiej folii bez opatrunku, ale nic, i poszłam z tym steriseptem do tej przychodni, a pielęgniarka do mnie, że nie będzie jej tego robić, bo nie chce jej strupka zerwać z folią! Zabrałam się i poszłam, przecież powinny to zrobić!!! Zadzwoniłam do chirurga, i polecił mi płyn do dezynfekcji octenisept, sama jej odkleiłam ten plaster (żaden strupek się nie oderwał - klej miał delikatny) i zdezynfekowałam i zakleiłam swoim zwykłym plasterkiem! Ja ogólnie boję się takich ran, ale jakby się tak jakieś dziadostwo dostało, to wtedy by było! Teraz Amelka po domu chodzi bez plasterka, co jakieś 2 h psikam jej octeniseptem i ładnie się goi!

heronek a Ty chodzisz na zmianę opatrunku z malutkim? Do przychodni?

PS. A tak po za tym to Witam :-)

reklama
Dzien Doberek!
Nocka znowu koszmarnie, juz sama nie wiem co malemu dolega. Moze taki jego urok. Ranne wstawanie o 4...:szok:Jak bede w Polsce to nie bede miala problemu, bo moja babcia tez tak wstaje, to beda mogli sobie o takiej porze spacerowac...:-)
Teraz nawet nie chce spac, tylko sobie gaworzy z tata...:-D
Tabasia fiolkowa moj tez na klocka nie wyglada mimo tych 8 kilo, taki proporcjonalny jest, chociaz nie za dlugi, bo tylko z 64 cm ma.
magmadzia super, ze moglas karmic bez oslonek, ja tez ich uzywam z tego samego powodu co ty,ale jak na razie tylko czasami ich nie uzywam(np. jak jestem w szpitalu, lub przychodni, lub gdzies na zewnatrz...), ale wtedy jest troche ciezko dla Redanka. Nie wiem czemu w sumie, czy Basia tez wtedy wolniej ssie?
mloda mamusia ja nie musze zmieniac opatrunku, bo Redan nie ma...Rane ma zaklejona jakims klejem i na to szwy takie naklejone(nie wiem jak sie nazywaja). Mam tego po prostu nie moczyc, tylko przemywac po prostu woda. Chociaz dzisiaj zrobil tak kupke, ze przeszlo na ranke, i boje sie, ze sie zakazi...Ale przemylam od razu, wiec moze nie?
A w ogole przebieralam go od rana ze 3 razy. Calkowicie, do tego przemoczyl 2 przescieradla, bo zechcialo mu sie nasikac w trakcie zmieniania pieluszki...:baffled:....aj te maluszki...
Alez sie rozpisalam, zycze Milego Dzionka

Do góry