reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

dziewczyny ratunku...

juz 2 dzien nie karmie piersia, odciagam troszke, by piersi nie bolaly... ale jest coraz gorzej.. co mam robic, zeby sie szybiej pozbyc pokarmu bez takiego bolu? jak Wy to robilyscie?

reklama
Ja właściwie odstawiłam(zajęło mi to około tygodnia) z dnia na dzień.Najpierw jadł tylko na noc i nad ranem potem tylko rano i tak około tygodnia.Robiłam sobie ciepły prysznic i nic nie odciągałam jak bolały cyce to pod prysznic i masowała zawsze coś tam wyciekło i była ulga,tak robiłam około 4 dni potem przeszło i było dobrze bez bólu, dopiero po 2,5 tygodnia mnie zalało po nocy i ból straszny i znowu ciepłe prysznice 1 dzień i po sprawie.Ciepłe prysznice pomogły naj bardziej.

Hej dawno nas nie było i nie jestem w stanie was nadrobić, bo 6 dni spędziłyśmy w szpitalu. Mała dostała zakażenia krost ospowych i dostawała dożylnie antybiotyk. Boziu co ja przeżyłam jak zakładali jej welfron L Nawet po antybiotyku gorączkowała, ale potem było już ok…leżałyśmy same w izolatce, bo to szpital zakaźny, czyli 1 wylęgarnia zarazków!! Dosłownie 3 kroki przechodziłam pokój i jak usypiałam małą to w głowie mi się aż kręciło-zero wychodzenia - masakra:/ Jeszcze ma strupy po krostkach ale najgorsze jest to ze te zakażone krosty pozostawiały jej wręcz kratery na jej ciałku…mam nadzieje ze to się zabliźni i nie będzie śladu, bo buzia i pupcia są najgorsze-z buzi sobie pozdrapywała a do tyłka nie dochodziło powietrze i najgorzej się goi.
Najważniejsze ze już w domu!!!!!!! Mam jej podawać doustnie antybiotyk i goni do 6kg-przez pobyt ładnie przytyła i wazy już 5720J

dronka83 to miałaś niezłe przejścia córcia się na cierpiała to tak swędzi ja swoją ospę doskonale pamiętam.Na szczęście już jesteście w domu i wszystko wróci do normy zdrówka życzę.

Nie wiem czy Wam pisałam, ale poszłam w czwartek do przychodni, żeby zmieniły Amelce opatrunek i zdezynfekowały szycie, bo jak spała to tarła policzkiem o poduszkę i zszedł jej plaster, a w przychodni nie dość, że nie miały plastra na szwy, to nawet nie odkleiły tamtego do końca i nie zdezynfekowały!!! :szok:!!! Poszłam do apteki kupić plaster ale mieli tylko sterisepty, i mi zależy na takiej folii bez opatrunku, ale nic, i poszłam z tym steriseptem do tej przychodni, a pielęgniarka do mnie, że nie będzie jej tego robić, bo nie chce jej strupka zerwać z folią! Zabrałam się i poszłam, przecież powinny to zrobić!!! Zadzwoniłam do chirurga, i polecił mi płyn do dezynfekcji octenisept, sama jej odkleiłam ten plaster (żaden strupek się nie oderwał - klej miał delikatny) i zdezynfekowałam i zakleiłam swoim zwykłym plasterkiem! Ja ogólnie boję się takich ran, ale jakby się tak jakieś dziadostwo dostało, to wtedy by było! Teraz Amelka po domu chodzi bez plasterka, co jakieś 2 h psikam jej octeniseptem i ładnie się goi!
Czasami aż wstyd mi przyznawać sie do mojego zawodu:/ grrrrr niestety takich "cudowynych i chętnych do pomocy" pielęgniarek jest kurde coraz więcej:-:)-:)-:)-:)-:)-(

Dziewczyny karmiące piersią, wiem, że już nie raz padło to pytanie, ale chciałabym je powtórzyć: Czy przy tych mega upałach podajecie dzieciom coś do picia?
wiesz co...ja już podałam Frankowi wczoraj i przedwczoraj sok jablkowy rozcienczony z wodą. Zrobiłam butle 300ml i taka na cały dzien wystarcza. Czasami zostanie 50ml. Dzisiaj zrobiłam herbatke koperkowa i tez wypił. :)
a jestem jestem na chwilkę ;)
podróż ok, Ol spała cały lot, obudziła się na lądowanie, to dałam jej butlę, nowe twarze, nowe miejsca, więc wczoraj wieczorem było kiepsko, no ale ogólnie jest ok :)

ale upał, matko :/
Ciesze sie że lot wam dobrze minął. No i witamy w Polsce :tak:
Hej dawno nas nie było i nie jestem w stanie was nadrobić, bo 6 dni spędziłyśmy w szpitalu. Mała dostała zakażenia krost ospowych i dostawała dożylnie antybiotyk. Boziu co ja przeżyłam jak zakładali jej welfron L Nawet po antybiotyku gorączkowała, ale potem było już ok…leżałyśmy same w izolatce, bo to szpital zakaźny, czyli 1 wylęgarnia zarazków!! Dosłownie 3 kroki przechodziłam pokój i jak usypiałam małą to w głowie mi się aż kręciło-zero wychodzenia - masakra:/ Jeszcze ma strupy po krostkach ale najgorsze jest to ze te zakażone krosty pozostawiały jej wręcz kratery na jej ciałku…mam nadzieje ze to się zabliźni i nie będzie śladu, bo buzia i pupcia są najgorsze-z buzi sobie pozdrapywała a do tyłka nie dochodziło powietrze i najgorzej się goi.
Najważniejsze ze już w domu!!!!!!! Mam jej podawać doustnie antybiotyk i goni do 6kg-przez pobyt ładnie przytyła i wazy już 5720J
Jejku biedne Maleństwo:-( Najwazniejsze że juz jestescie w domku. No i że mała przybiera:tak: dużo zdrówka życze:)

My byliśmy w kościółku. Franco spał fajnie. W domku nakarmiłam go i rozebralam do pampersika i spał z przerwa na jedzenie 4 godziny. Ja w tymczasie dokonczyłam książke i wypoczęłam:)
Teraz kręci sie na macie i piszczy, Puszczą bąki że zaraz padne.heheheh
A ja kocham lato!!!!!!!! :)

Miłego niedzielnego popołudnia:)

dziewczyny ratunku...

juz 2 dzien nie karmie piersia, odciagam troszke, by piersi nie bolaly... ale jest coraz gorzej.. co mam robic, zeby sie szybiej pozbyc pokarmu bez takiego bolu? jak Wy to robilyscie?

mi pomogło picie szałwi polecam, i ściagaj tylko po kilka kropel, a jak nie to do lekarza ginekologa zapisze ci bromergon i 3-4 dni i po sprawie

oj tak współczuję, dobrze, że już w domu

Kochana współczuje bardzo-0 pamiętam mjeszcze jak byłam ze starsza córcią, jak miała roczek w szpitalu z podejrzeniem rota - boziu.....a te wkucia! Oby nigdy więcej!
Trzymajcie sie mocno!

Witam!
Ale upał! Ciężko znieść taką pogodę dorosłym a tym naszym maluszkom to jeszcze gorzej:-(
Dziewczyny karmiące piersią, wiem, że już nie raz padło to pytanie, ale chciałabym je powtórzyć: Czy przy tych mega upałach podajecie dzieciom coś do picia?
Mówią że nie trzeba , ale ja daję wodę lub wodę z odrobinką soczku jabłkowego- naprawdę mała lepiej się po tym czuje! I nic złego jej się nie dzieje!

Upał jest taki że moja mała nie może spać jest okropnie marudna. Zrobiłam jej msały prysznic i dopier po nim spała 40 min. Jej nad wodę!!!!!!!!

hej Niki dzis zjadl tylko 200 ml mleka...ja nie wiem juz co mu jest...eh:( jak widzi mleko to furia...
w ogole bladziutki jak sciana ale byl adany pod katem zelaza i jest OK...co za tydzien..
łeb mniej uz od myslenia boli czemu tak sie dzieje..na dodatek katar mnie strasznie meczy..w domu spzital siora jak nie a angina to teraz na skorze jej cos wyszlo i załapała wirusa..siostrzenicap o chorobie ojciec churchla matka tez :O
włosy mi lecą z łba jak szalone zaraz bede łysa :( totalny brak humoru:-(

reklama
Niki spi od 22 przewaznie do 5 rano badz 6...czasem zasypia po 21..rano mleko i tak spi do 8-9
a w dzień spi po 40 minut z 3 razy i zasypia sam albo w łozeckzu albo bujaczku...dzis np. sam usnal na macie edukacyjnej chyba go nudzi ;-)

Do góry