blueberry77
Podwójna Marcówka :)
A ja właśnie dostałam SMS z mamo to ja, że wygrałam zabiegi spa (w tym konkursie co Yra wygrała zabawkę)!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
gratulacje!!!hej.
kilka dni temu nauczylismy sie swiadomego walenia reka o blat, klawiature, morde mamy, kolana itp :-)
dobrze jej powiedzialas!Ja to tez bym nie dala tak do mnie obcej osobie mowic...Zapomniałam Wam napisać, że wczoraj jakaś starsza babka opieprzyła mnie w parku: siadłam na ławce w półcieniu, wyjęłam Kubę z wózka i zaczęłam mu dawać herbatkę. Patrzę - idzie w moim kierunku baba i krzyczy "a główka!!! proszę ubrać dziecku czapkę!!!" Ja jej odpowiadam spokojnym tonem "Przepraszam bardzo, ale to moje dziecko i proszę się nie wtrącać" Ona znów wrzeszczy "Niech się pani nie denerwuje, ale dziecko spocone a tu cień i musi mieć czapkę!!!" Ja: "Właśnie dlatego nie zakładam czapki, żeby nie było spocone. Proszę sobie znaleźć inny obiekt zainteresowania". Zrobiła minę obrażonej księżniczki i poszła.
Co za tupet, żeby obcej osobie zwracać uwagę co robi
dzieki magmadzia! A ja mialam ten sam problem i za kazdym razem jak wkladal paluszka do buzi to ja mu wkladalam smoczka, i przeszlo. Chociaz i tak smoczka za czesto nie uzywa, z czego sie ciesze, tylko do snu...Hej! U nas jak zwykle nocka całkiem fajnie, bo jedzonko o 22:50 zanim mama poszła spać:-), później tylko 2:30 no i rano pobudka przed 7:-)
heronek - biedactwo z Twojego maleństwa, oby mu się wszystko szybko, ładnie zagoiło
marciaa -jak to zaczął się Nikuś dusić?? straszne i szpital też masakra. Dużo zdrówka dla Was
moniSkabe - u nas jest drapanie mamy po twarzy i ciąganie za włosy:-)
Dziewczyny mam wielki dylemat. Basia od pewnego czasu coraz intensywniej ssie kciuk. Czy Wasze maleństwa też tak mają? Jak na to reagować?? Pozwalać?? Wyciągać?? Dawać zamiast tego smoka?? A u nas ze smokiem problem, bo mała w ogóle nie chce, wiem, że niektóre dzieci też miały problem z załapaniem smoka i pisałyście coś o smoczku Nuka lateksowym. A może jest jakiś sposób, żeby sobie z tym poradzić bez smoka?? Już sama nie wiem, bo z dwojga złego chyba już lepszy smoczek, nie??
Oj Biedaku, niezafajnie masz w domku....Dzieńdoberek:-)
Wkońcu mam kompa u siebie i jestem z wami na bierząco U nas nocka może być, bywały lepsze noce. Poza tym to moja siostra urodziła tydzień temu w niedzielę i mam noworodka w domu. Olek już tak fajnie przesypiał noce, budził się tylko raz na karmienie, a nawet zdarzało się mu przespać całą nockę, tak teraz w nocy budzi się częściej, bo mała płacze. Potem jest w dzień marudny bo niewyspany i zasnąć nie może bo tamta znowu wyje.... Na wieczór już jest tak zmęczony, że wpada w histerię aż się zanosi normalnie... i wkońcu pada ze zmęczenia. Ja jestem dętka normalnie. Bo nie dość że mnie tamta budzi, to jeszcze mam swoje pobudki na karmienie.. ehhhh wykończyć się można.. Nie wiem jak ja tak pociągnę, a córka siostry jest tak płaczliwa, że momentami to za przeproszeniem pier.olca można dostać. Wiem, że powinnam być wyrozumiała, ale Olek nie był taki płaczliwy i może dlatego tak mnie to drażni. Poza tym muszę mieć jeszcze siły, żeby się Olkiem w dzień zajmować, bo on już nie śpi przecież tak w dzień jak noworodek. Mam ochotę pojechać do rodziców na wieś na jakiś czas, ale szkoda mi Ł zostawiać tu samego:-(
Zapowiada się gorący dzień, a jak jest tak gorąco, to Olek już wogóle nie chce w wózku na spacery chodzić. I chodzę z nim w nosidełku, ale to wieczorem, bo wiadomo, że nie jest chroniony przed słońcem w nim. Ale dłużej niż godzinę nie daję rady, bo kloc ciężki się z niego zrobił. We wtorek idziemy na szczepienie, to zobaczę ile waży, aż jestem ciekawa. No i zobaczymy czy go wogóle zaszczepi. NIby kataru w dzień nie ma, ale po nocy nosek ma przytkany. Ehhh kiedy minie wkońcu mu ten katar.. MOże to dlatego że śpimy przy otwartym oknie
Marciaa duzo sily zycze Tobie i Mlodemu!!!Skoro sie usmiecha i bawi to tak bardzo zle mu nie doskwiera brak pokarmu. Przeciez jak jest sie chorym to za bardzo nie mozna jesc. Przeczekaj pare dni, moze przejdzie...hej my wrocilismy ze szpitala..leki podane, zbadany i wsio ok leko jeszcze gardlo czerwone kaszelek mniejszy ale ropny bardzo. Nikodem schudł 200 gram nie chce ciagle nic jesc lekarka obstawia ze to od gardła....a jak nie ?((( ciagle pod kroplówką jest...ryczecm i sie chce
plus taki ze sie usmiecha i ma energie do zabawy ale ile mozna nie jesc ?(((
A ja właśnie dostałam SMS z mamo to ja, że wygrałam zabiegi spa (w tym konkursie co Yra wygrała zabawkę)!
hej.
kilka dni temu nauczylismy sie swiadomego walenia reka o blat, klawiature, morde mamy, kolana itp :-)
Zapomniałam Wam napisać, że wczoraj jakaś starsza babka opieprzyła mnie w parku: siadłam na ławce w półcieniu, wyjęłam Kubę z wózka i zaczęłam mu dawać herbatkę. Patrzę - idzie w moim kierunku baba i krzyczy "a główka!!! proszę ubrać dziecku czapkę!!!" Ja jej odpowiadam spokojnym tonem "Przepraszam bardzo, ale to moje dziecko i proszę się nie wtrącać" Ona znów wrzeszczy "Niech się pani nie denerwuje, ale dziecko spocone a tu cień i musi mieć czapkę!!!" Ja: "Właśnie dlatego nie zakładam czapki, żeby nie było spocone. Proszę sobie znaleźć inny obiekt zainteresowania". Zrobiła minę obrażonej księżniczki i poszła.
Co za tupet, żeby obcej osobie zwracać uwagę co robi
hej my wrocilismy ze szpitala..leki podane, zbadany i wsio ok leko jeszcze gardlo czerwone kaszelek mniejszy ale ropny bardzo. Nikodem schudł 200 gram nie chce ciagle nic jesc lekarka obstawia ze to od gardła....a jak nie ?((( ciagle pod kroplówką jest...ryczecm i sie chce
plus taki ze sie usmiecha i ma energie do zabawy ale ile mozna nie jesc ?(((