reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

podejrzewam, że gdyby było źle, to by sie skontakowali :) z nami nikt się nie kontaktował, nawet zapomniałam o tym badaniu, pewnie wszystko ok :)
Tabasia- może Ty się podświadomie jednak przejmujesz i stresujesz??? ja tez nic nie jadłam, na siłę wciskałąm, dopiero jak wyluzowałam ze wszystkim, odpuściło mi i jest ok :)
ja się w ogóle jakos mało wszystkim przejmuję, hehe ;)

Ola się budzi, koniec wakacji ;)
No pewnie by dali znac, tylko zastanawiam sie czy robili mu w kierunku tej choroby tez. Wydaje mi sie, ze to standard tutaj, ale chcialam sie upewnic...
Ja juz osiwialam ze stresu :-D Wiem, ze za bardzo sie przejmuje, ale z drugiej strony inaczej nie potrafie :sorry2:

reklama
Ionka wiesz moze czy po urodzeniu robia tutaj badania na fenyloketonurie??? Alex w 4 dobie mial pobierana krew, wysylali do Dublina, ale nie wiem czy chodzilo o to...

badanie pod tym katem robią pobierając dziecku krew z piętki... nam przed pobraniem w szpitalu dawali ulotki na temat tego badania... i owszem... jeśli wyniki stwierdzały by chorobę to by dzwonili.:tak:

to
Ważne jest aby dziecko podczas cwiczeń zawsze miało główkę prosto!

Mamy też zalecone czxęsto kłaść małego na brzuchu (i stymulować jego głowę za pomocą zabawek - czyli stawiać jego ulubioną zabawę na prawej stronie, pośrodku i po lewej stronie - aby wodził za nią głóką) i boczkach. Ważne jest aby nosić malca w odpowiednich pozycjach
Jak nosić i trzymać małe dziecko Ť maluchy.pl

Gosiu powiedz mi byłaś na wizycie u rehabilitanta?? my po wizycie u neurologa dostalismy dokładnie ksiązeczke z Zawitkowskim z tymi pozycjami ktory dałaś link i innymi wskazówkami jak pielęgnować małą, bo wszytko jest ok tylko musze pilnowac by mala juz bardziej nie ćwiczyla mięśni grzbietu i powiedział ze rehabilitant pokaze nam jakie pozycje przybierac ...ale zastanwaim czy pokaze nam coś wiecej niz w tym poradniku:confused: bo szczerze nie chce mi sie wydawac stówy za to że ktośmi pokarze jak zmienić pieluszke czy podnosić mała...juz opanowałam wiekosc tych podnoszeń bo wczesniej jakos nie nosilam małej zwlaszcza w tej 3 i 6 pozycji a teraz to ulubione pozycje i małej i moje:-D

Moja też wierzga nogami ... czasem tak mie skopie że szok:-D
A my lecimy na pampersach 2kach ale tylko sie skoncza i przechodzimy na 3kę bo czuje ze sa przyciasne:eek:

A czy wasze dzieci puszczają bąbelki ze śliny :confused: Qrcze moja to toczy hektolitry śliny z bąbelkami:sorry2:

no ladnie, dla mojego pampersy 3 sa juz ciasnawe troche, wiec huggisy kupilam bo troche wieksze sa :)
wanienka 80 cm robi sie juz ciasna! na przewijaku tez sie ledwo juz maly miesci.
wczoraj zalozylam mu pajaca na 6 miesiecy i na dlugosc calkiem ladnie lezal, wcale nie jakis za duzy..
ale moj to pewnie ma z 6800 juz..

a slina leci w duzej ilosci ;) i jak sobie raczki wsadza do buzi to cale umazane potem ma

U nas pobierali z rączki, a jak był problem ze znalezieniem żył, to z główki.

z główki? ałaaaaaaaaaaa :szok:

Dziewczyny a mozecie napisac o co chodzi z ta asymetria?
najłatwiej rozpoznać asymetrię po tym jak dziecko układa się w łuk tzw. "C"... pokażę na przykładzie mojego niuńka:
po tym zdjęciu (wysłałam je po rodzinie) siostra stwierdziła że Mikołaj ma asymetrię... 2tyg później potwierdził to neurolog:sorry:

Moja Mloda to sie we mnie wdala chyba bo ona by mogla przespac cala dobe ;-)
Ja wlasnie tak mysle ze Magda duzo spi, ona je , troche sie pobawi , porozglada i znowu spi. W sumie to ja nie placze z tego powodu specjalnie ;-)

U nas ok. Magda rosnie jak na drozdzach. Niedawno na szczepieniu wazyla 6800. Duza i sliczna z niej panna :)
Ale moj Bartek majac 3 miesiace wazyl 7200 :szok: no a teraz jest raczej taki normalny, sredniak bym powiedziala.

Madzia poza tym jest bardzo usmiechnieta, taka spokojna, wyluzowana z niej panna , oby w pieluszce bylo sucho i w brzuszku pelno i jej wszystko gra :) Czasami az mam wyrzuty sumienia bo jak Bartus byl maly to ja zajmowalam sie nim non stop a Magda potrafi godzine sama lezec i gapic sie w karuzele i jej tam pasuje . To tez pewnie we mnie bo ja tez lubie swoje wlasne towarzystwo ;-)
Za to nie mozna jej nawet na chwile zostawic na chwile samej na przewijaku bo nauczyla sie odpychac nogami i slizga sie tak do tylu jak taka glizda mala :)

moniSkaBeTo normalne, moze tak byc jeszcze. Oby zez nie byl "staly". Pytalam juz o to dwoch pediatrow bo moja tez tak robi i kazali sie nie martwic.

reklama
Kasaii no to super, bo ja w stresie ciagle bylam :-)
mialam w srode pytac pediatre.

Mam jeszcze problem z ulewaniem, a nawet wymiotowaniem. Dzisiak zdarzylo sie to tylko raz, ale wczoraj zwymiotowal kilka badz kilkanascie razy. Musze sie zapytac pediatry czym to moze byc spowodowane.

Do góry