reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Kurcze, nie wiem co jest, Kuba ulał chyba z 7-8 razy, więc niewiele z tego, co zjadł zostało mu w brzuszku... Cholerny Bebilon:no:
Położyłam go do łóżeczka i zasnął. Ciekawe, do której wytrzyma, bo wątpię, żeby po tym ulewaniu spał jak zwykle do 5-6 rano:dry:

reklama
marti spróbuj dać mu smoczek na spacerze

co do mleka mój po wszystkich tak :/ ale po tym kupki sie poprawily lecz samo poczucie niestety nie

candy dziewczyno ja ci współczuje, ja wiem ze chyba psychicznie bym nie wytrzymała takiego czegos ja czasem nerwa łapie jak moj placze, rzadko mu sie to zdarza a najczęsciej wtedy jak jest zmęczony i nie moze sam usnąc musze go wtedy utulic dac smoka i głaskac po główce

Yo! :-)
My juz po wycieczce, Mlody zdrowy, a katar moze miec od tego, ze duzo ulewa i ciagle mu sie tam wszystko w srodku przytyka :eek: Mamy zageszczacz do mleka stosowac.
Wazy 6680g, czyli przez tydzien przybral niecale 200g, idealnie! :-) Dlugi na 60cm.
Jedyne co wyszlo, to lekka asymetria.
Mcgosia - ogromna prosba do Ciebie, napisz mi jakie macie zalecone cwiczenia... :blink: Tutaj nie mam sie kogo zapytac... Niby jest rehabilitantka, ale znow bym musiala tluc sie z Malym 100km w jedna strone :dry:
Ionka - bardzo fajny ten lekarz, myslalam, ze bedzie starszy :-D i w ogole przystojniacha :-p Zbadal Alka od stop do glow :tak:

No, ale jak przyjechalismy, to dziecie zrobilo nam cyrk, zachowywal sie jakby mial kolke :no: Ale wygladalo na to, ze byl baaardzo zmeczony nadmiarem dzisiejszych wrazen i nie mogl sie wyciszyc :sorry: Teraz M go karmi i za chwile idzie do spania.

No to i ja sie pochwale, a co! :-p
Wlasnie kupilam na Allegro lozeczko turystyczne Graco, bedziemy miec na wakacje nad morzem, no i jak polecimy do PL :-) Powiedzmy, ze to na Dzien Dziecka :-D

Właśnie mój Michaś jak go na rekach w ionie trzymam to twardo głowe trzyma, rozgląda sie. jak na rekach na brzuchu to tez unosi glowe twardo i potrafi minute trzymać tak! Lubi leżeć na brzuchu, tzn po 20 minut lezy mi i potem krzyk. A jak jest najedzony to mi usypia na brzuchu. A jak go poloze na brzuchu to pięść sobie tak wpycha do buzi że szok! A ślini sie niesamowicie! pcha tak rece do buzi jak nie wiem, albo wskazującym palcem masuje sobie dziasła sam ;P
A co do lezenia na brzuchu jak go poloze to glowe mu na bok biore a on sie przesuwa i nosem i ustami w lozko aż sie dusi tak dociska ! zamiast głowe podniesc i sie troche ruszyc to on buzia dociska do łóżka!

Ale dzis 2 razy zlapal grzechotke na 3 sekundy ale to raczej bylo nie celowe ;P

ja mojmu zakupilam dresiki i skarpetki, to moje dziecko ma tak wielkie stopy ze skarpetki to kupilam na rozmiar 6-9 miesięcy :)
w za dwa tygodnie wybieram sie do mojej firmy musze zglosic ze chce dodatkowy urlop macierzynski te 2 tygodnie i powypisuje wnioski urlopowe, a dzisiaj tak sobie myslalam ze ja to juz chetnie wrocilabym do pracy juz mnie troche nudzi to siedzenie w domu

dziewczyny a jaki rozmiar pieluch kupujecie swoim maluszkom?? bo ja w tym tygodniu musialam juz zakupic rozmiar 4, bo 3 nam przeciekała - bokiem siuski wylatywały, najlepsze ze rozm 4 jest od 7 kg, a moj wazy 6 z kawałkiem ale 7 na pewno jeszcze nie wazy :)

My jedziemy jeszcze na 3, papmers active fit do 9kg. Kupilam tez juz 4, od 7-18kg, ale wydaja sie jeszcze taaakie wielkie...

reklama
Kurcze u nas ze skarpetkami problem, bo kazde go cisna i zostawiaja takie brzydkie slady :dry: a mamy juz rozne rodzaje i zadne nie odpowiadaja.
Ja jak na poczatku chcialam wrocic po miesiacu, to teraz modle sie, zeby mne zwolnili, wtedy posiedze na zasilku kilka dobrych miesiecy :-p W polowie czerwca sie przejade do firmy i zobacze co mi proponuja, najchetniej wzielabym weekendy... Nie wyobrazam sobie Niunka zostawiac...

Do góry