reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Koza to jak twoja Hania tylko na cyśku a już przesypiała całą noc, to dla mnie szok. Moja starsza ma 4 lata i teraz budzi się około 2-3 i maszeruje do nas. Jak starcza mi lub mężowi sił to odprowadzamy ale czasem zalega z nami! \A gdzie tej małej do całej nocki - je o 23-24 potem około 3 a potem około 6 rano.

reklama
A u nas "spanie nocne" przewaznie 22-10 z przerwami na karmienia, przewijania i pogaduszki z rybkami na karuzeli :-D, pozniej jedzonko i aktywnosc i kolo 11 kladzie sie znowu na godzinke, czasem dwie bo marudny, okolo 13 karmienie i spacer, wtedy mi spi okolo 2h i popoludniami jest juz aktywny, czasem utnie drzemke. Od dzis zaczynam klasc go jeszcze popoludniu, bo wieczorem jest bardzo zmeczony i ma problem z zasnieciem...
Wiec mamy juz swoj rytm :-)

Bylam dzis z Ola na szczepieniu i podczas badania pedjatra powiedzial, ze niunia moze miec naczyniaka.Dostalysmy skierowanie do poradni chirurgi dzieciecej. Ja myslalam, ze to zwykly siniaczek od ssania smoczka. Czy ktoras z Was spotkala sie z czyms takim?

Ja po cc krwawilam jakies 2-3tyg. ale malutko.
A tydzien temu dostalam okres. Wiec luzk.
Na drugie urodziny Alka planujemy drugie dzieciatko :-) Chcielismy wczesniej, ale niestety musi sie wszystko tam zagoic...
Mi bylo tak wspaniale w ciazy, ze moglabym byc w niej czescej i dluzej :-D Ale mysle, ze na dwojce sie skonczy... No moze na trojce :-p

naczyniaki są dośc powszechne u dzieci, dobrze je obserwować i mieć pod kontrolą ale większość się wchłania w pierwszych 2 latach życia, a o siniaku od smoczka to nie słyszałam.

dziewczyny jak to jest z gorączką u takich dzieci?
właśnie mierzyłam Mikiemu (w odbycie) i ma 37,3... czy to już gorączka ?

PS. co dajecie na gorączkę?:sorry2:

z tego co wiem to przy mierzeniu temperatury w odbycie należy odjąć 5 stopni gdyż tam jest zawsze wyższa temperatura, także mcgosia spokojnie :) chyba że ktoś ma inne opinie :)

podpisuje sie pod tym co AsiaKC napisala :-) Naczyniaki zwykle znikaja same - moj synek mial taki czerwony placek na karku i sama nawet nie wiem kiedy mu zniknal - na pewno wlasnie rzed 2 urodzinami to bylo :-)

ja slyszalam,ze odejmuje sie 3 kreski tzn tak mi połozna mówiła..mcgosia malenstwa maja tak ok 37 stopni wiec spoko nic mu nie jest:)
moj statnio mial 37.9 ale okazalo sie ze za goraco mu bylo i zleciala tmp do 36.8 ale sie stracha najadlam
my po lekarz maly 4520 wazy :) wiec norma wszystko ok teraz tylko na bioderka isc
dzis spokojny jak aniołek ciekawe co bedzie wieczorem...juz sie boje

reklama
podawac cos na zbicie goraczki powinno sie zwykle od 38 stopni mniej wiecej - tak mi dzis powiedziala pielegniarka po szczpeieniu i tak tez robilam przy starszym synku. Aha - powiedziala ze moge dac w razie czego juz normalnie Panadol bo Adas juz wazy dosyc sporo (prawie 6kg). Pewnie mniejszemu maluskzowi tylk oczopek by zlecila.
No ale poki co to goraczki nie ma po ty mszczepieniu - mam nadzieje ze jzu sie nie pojawi

Do góry