reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Co do witamin. Ja podaję raz w tygodniu wit D w kapsułce ( tylko tyle bo małej zbyt szybko zarastało ciemiączko - ale u starszej tez tak było) i codziennie po wit K kapsułkę. Poza tym ja codziennie łykam Prenatal . Ale wiecie jak wyglądam? Jestem blada jak ściana i mam szarą cerę. Myśle że wpływ może mieć na to że dieta uboga i połóg trwał 9 tygodni a teraz mam okres już 8 dni ( jak potrwa dłużej to w poniedziałek do gina idę na Usg!

reklama
Nam lekarka kazała wycofać wit D i K(najpierw D, a K zostawiła bo mała miała duzo wybroczyn). Po odstawieniu obu przestała mi płakać po kąpieli. A tak to zawsze przed kąpielą dawałam witaminki, po kąpielu cyc - i przy nim sie cyrki zaczynały. Po jakimś czasie jak odstawiliśmy brzuszek przestał boleć

My podajemy kropelkę witaminy D i dodatkowo 3 razy dziennie po 3 kropelki witaminę C, zleciła pediatra, ponieważ Natalka ma katarek, a u nas w domu wszyscy przeziębieni.

my tez po szczepieniu :-) Bezposrednio po nim ladnie spal i nie obudzil sie nawet jak z nim na rekach poszlam do przedskzola starszego synka no ale ledwo wrocilam do domu i wysiedlismy z windy to sie obudzil i tyle...

Wazy ladnie - 5700g :-) Podczas szczepienia dosyc dzielny :-) Tak jak i podczas tego USG co bylo rano. Jutro bioderka sprawdzamy :-)

reklama
kurcze wiecie co pomimo przystawiania odciągnęłam tylko 10ml mleka!!! nic dziwnego że mały się nie najadał i krzywił na widok piersi, ale dlaczego ? .... dziwne :((

Do góry