SylusiaSW
Kochająca:)
Kochana nie śpiesz się.mam pytanie do mam karmiących tylko piersią, myslalyście juz kiedy zaczniecie podawac dzieciom jakies inne jedzonko np soczki
moja mama mi mowi ze ja jak mialam miesiąc to juz mi podawala swiezo wyciskane soki z marchwi i twierdzi ze za miesiac Krzysiu (czyli jak bedzie mial 3 miesiące) juz moze dostawac soczki, nie wiem czy to nie za szybko
Dzidzie karmione tylko cyśkiem powinny mieć rozszerzaną dietę najwcześniej w 5 miesiącu.
Czasy sie zmieniły i mi troszkę inaczej byłyśmy chowane i karmione. Jedzonko było zdrowsze to raz ale i mam wrażenie że troszkę inaczej podchodziło sie do wszelkich dolegliwości a poza tym dzieciaczki są teraz słabsze!
Są pewnw normy stworzone poprzez wnikliwe analizy i wydaje mi się że jednak troszkę bezpieczniej jest się tego trzymać - nie mówie o jakiejś schizie i dawania rzezcy co do dnia ale jakiś umiar by się przydał.
Muszę przyznać że jestem zszokowana niektórymi wypowiedziami na temat jedzenia dla maluszków, bo naprawdę można zaszkodzić a nie pomóc. Układ pokarmowy maluszka nie jest gotowy odrazu na pewne pokarmy i TRZEBA o tym pamiętać Nie tylko nasza wygoda i radocha powinna się liczyć. Bez obrazy!
Blueberry popieram cię w 100 %!