reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

ja wogole nie prasowalam, staram sie odrazu wyjmowac z suszarki to wtedy nawet nie sa pogniecione.

Marciaa masz jakis stan podgoraczkowy, moze z przemeczenia? mam nadzieje ze nic sie z tego nie wykluje, odpoczywaj duzo, bo po porodzie organizm jest jednak bardzo wymeczony i slaby. Duzo zdrowka.

reklama
Witajcie!

Jakie duże te wasze dzieci. My dzisiaj byłyśmy u lekarza i maleńka waży 4310g. Przez miesiąc przybyło jej 800g. A co do tych rota, to nas też lekarka naciskała, że mała drobna i wogóle.. ale się nie daliśmy;-)

Ja prasuję ubranka, bo nie lubie jak s wygniecione i takie sztywne. Swoje i męża to nawet majtki i skarpetki:tak:

Qrcze, padam już na pyszczek, bo mała po szczepieniu strasznie marudna dzisiaj. Aha, czy po tym skojarzonym szczepieniu (dostała Infanrix) też wasze maluchy miały takie zgrubienie i jakby siniaczek?

Witajcie!

Jakie duże te wasze dzieci. My dzisiaj byłyśmy u lekarza i maleńka waży 4310g. Przez miesiąc przybyło jej 800g. A co do tych rota, to nas też lekarka naciskała, że mała drobna i wogóle.. ale się nie daliśmy;-)

Ja prasuję ubranka, bo nie lubie jak s wygniecione i takie sztywne. Swoje i męża to nawet majtki i skarpetki:tak:

Qrcze, padam już na pyszczek, bo mała po szczepieniu strasznie marudna dzisiaj. Aha, czy po tym skojarzonym szczepieniu (dostała Infanrix) też wasze maluchy miały takie zgrubienie i jakby siniaczek?

mam nadzieje, ze z tymi majtkami i skarpetkami to zart? :-D

My nie mamy siniaczka o Infanrixie.

Dziewczyny Pawel spi juz 2,5 h :szok:

Paweł śpi, a Ty pewnie myślisz, że zaraz sie obudzi i sama spać nie idziesz? ;) echhhh mam tak samo ;) juz padnięta jestem, ale teoretycznie zaraz Ola bedzie jadła, wiec nie ma sensu sie kłaść ;)

Witam się słonecznie. Nasza Lilusia po wczorajszym szczepieniu spała jak suseł zasnęła o 20.30 a pobudka o 0.25 na karmienie! Dla mnie to szok tyle godzin bez jedzenia, aż jedna pierś myślałam, ze trzaśnie, ale potem jadła praktycznie co 2h czyli norma.
U nas dzisiaj ma być 22 stopnie, wiec szykują się miłe spacerki.
Miłego dnia życzę:)

a pediatra nie dal Ci zadnej masci?
my dostalismy jedna sterydowa i jakas robiona, ktora mozna stosowac tez teraz, jak juz nie ma wysypki.

moniska ta robiona masc to może taka z witamina E???

nam przepisala 2 - z wit A i z wit E... powiedziała że sterydową przepisze jak te nie pomogą :baffled:

Witam się słonecznie. Nasza Lilusia po wczorajszym szczepieniu spała jak suseł zasnęła o 20.30 a pobudka o 0.25 na karmienie! Dla mnie to szok tyle godzin bez jedzenia, aż jedna pierś myślałam, ze trzaśnie, ale potem jadła praktycznie co 2h czyli norma.
U nas dzisiaj ma być 22 stopnie, wiec szykują się miłe spacerki.
Miłego dnia życzę:)

e_kord a nie odczekujesz jeszcze jednego dnia po szczepieniu z tym spacerem? :sorry:

mam nadzieje ze ta tmp nie od piersi bo mnie wczoraj bardzo rwała jedna.
mały jest aniołem. spi cały dzien w nocy go wybudzam raz na karmienie.
lezy w koszyczku troche pokwili i idzie spac dalej.
a ja padam. ciagle cyc i latator. juz mi krew leci jest wykonczona. mam nadzieje ze sie to niedługo wyklaruje. nawet czasu na sniadanie nie ma eh
mały ale fajne mini robi i sie tyle usmiecha...cudo :)

moj dzis w nocy sie budzil co 3 godziny:baffled: ale to dlaTEGO ze wieczorem malutko wypil po kapieli bo zasnal, wiec pierwsza pobudka juz po polnocy, potem 3:00, 6:00 no i teraz wypil.
Normalnie to w nocy jest nieco lepszy - budzi sie okolo 2:00 i potem 6:00 :-)
Wspolczuje tym z Was, ktrych dzieci budza sie co 2 godizny - to gehenna po prostu jak dla mnie :-D
Teraz tez nie bede miala rozowo bo M wyjezdza i bede musiala sama wstawac od malego, a potem od rana juz dwojke bede miala do opieki - jak sie jest z nim isamemu to naprawde czasem trzebaby sie rozdwoic...:eek:

milego dnia zycze :-)

reklama
Cześć dziewczyny.
Ja jestem w szoku moje dzieciątko spało od 23 do 7.30 to była piękna noc ciekawe jaki będzie dzień pewnie oka nie zmruży.Ładna pogoda się zapowiada pewnie wybierzemy się na spacer.

Do góry