niestety nie mamy od nich wiesciDziewczyny, pisałam na grupie, ale żadna nic nie napisała co dzieje się z rybką i agus?
przepraszam że nie jestem na bieżąca, ale remont naszego własnego m2 i opieka nad moją niedobrota mnie pochłąnia w 100%
jak juz będziemy na swoim postaram się Was niezaniedbywać
reklama
Emiosiempiec
Zaangażowana w BB
zuzia ma 1 iesiac i 4 dni. mam nadzieje ze małej to zejdzie bo tak mi jej żal kiedy widzi się taką twarzyczkę mimo że to nie boli.Oby to nie była alergia bo teraz mleko takie drogie a hipoalergiczne to jeszcze większy wydatek szczególnie że nie jesteśmy zamożni.
P>S. czy wasze małe też tak mało spią w ciągu dnia ( 3-5 h ) bo ja to nawet nie mam czasu się ubrać i jeść, nie mówiąc już o jakiejś drzemce w nocy zuzia przesypia po 2-3 h po kazdym karmieniu ale jej steki podczas snu i tak sprawiaja ze nie spię
P>S. czy wasze małe też tak mało spią w ciągu dnia ( 3-5 h ) bo ja to nawet nie mam czasu się ubrać i jeść, nie mówiąc już o jakiejś drzemce w nocy zuzia przesypia po 2-3 h po kazdym karmieniu ale jej steki podczas snu i tak sprawiaja ze nie spię
Ido Sierpniowa po swoim masakrycznym porodzie moge powiedziec tak: wybierz szpital gdzie jest chociaz dolargan, bo jak zlapia Cie krzyzowe bole, a nie bedzie postepu porodu to bez znieczulenia bedziesz blagac zeby ktos Cie po prostu dobil - ja o to prosilam po 10 godzinach bez postepu:-( znajomosci dobra rzecz na pewno sie przydadza, a jesli piszesz, ze ta lekarka uratowala niejedno dziecko to, to jest najwazniejsze Wiem, bo patrze wlasnie na mojego dwutygodniowego synka, ktory okazal sie madrzejszy od wszystkich lekarzy - nie wszedl w kanal i to mu uratowalo zycie mial petle na pepowinie i gdyby zaczal schodzic to by sie udusil :-(a tak zrobiono w koncu cc i synek jest piekny, zdrowy
ionka
Fanka BB :)
ale mam dziś nastrój :/ normalnie gryźć i drapać :/ moja córka tez jakaś zestresowana, marudzi, nie wiem, o co jej chodzi
teraz zasnęła... moja tez generalnie śpi juz niedużo w dzień, podejrzewam, że teraz pośpi 40 minut, potem na spacerze może pospać 2-3 godziny i jak będę miała szczęście, to jeszcze w domu z godzinkę. i to tyle. ale za to śpi w nocy, oczywiście z przerwami na żarcie.
w ogóle głowa mnie boli, jakos tak dziwnie, prawa skroń pulsuje czytałam, że po porodzie mogą pojawić sie migreny, oby to nie było to
ja tez czasem nie mam kiedy sie umyć- biorę Olę do łazienki na leżaczku, bo za długo sama nie pobedzie, towarzyska jest. z jedzeniem też czasem ciężko... dopiero teraz jem śniadanie...
chyba zmęczona sie robię pomału
teraz zasnęła... moja tez generalnie śpi juz niedużo w dzień, podejrzewam, że teraz pośpi 40 minut, potem na spacerze może pospać 2-3 godziny i jak będę miała szczęście, to jeszcze w domu z godzinkę. i to tyle. ale za to śpi w nocy, oczywiście z przerwami na żarcie.
w ogóle głowa mnie boli, jakos tak dziwnie, prawa skroń pulsuje czytałam, że po porodzie mogą pojawić sie migreny, oby to nie było to
ja tez czasem nie mam kiedy sie umyć- biorę Olę do łazienki na leżaczku, bo za długo sama nie pobedzie, towarzyska jest. z jedzeniem też czasem ciężko... dopiero teraz jem śniadanie...
chyba zmęczona sie robię pomału
marela
Podwójna marcóweczka ;)
dronka- moj ma podobnie juz ponad tydzien ma ta wysypke, ja zauwazyłam ze jak jestesmy na spacerze to prawie nie widac i wydaje mi sie ze to ten tradzik, u nas widziala to polozna i nic nie mowiła .
Tyko moj ma tego troche mniej - tzn. zalezy kiedy teraz np. prawie nie widać ale sa momenty ze jest tych krosteczek dużo.
Tyko moj ma tego troche mniej - tzn. zalezy kiedy teraz np. prawie nie widać ale sa momenty ze jest tych krosteczek dużo.
marela
Podwójna marcóweczka ;)
Ida sierpniowa - ja napisze na swoim przykładzie
1. Szpital 5 min drogi od domu - nie polecany bez znieczulenia nie wiem jak opieka nie wybrałam (małe miasteczko)
2. Nastęny 20 min od domu - duzo lepsza opinia , nie wiem jak ze znieczuleniem - nie wybrałam (małe miasteczko)
3. I ten co wybrałam -1 h od domu , w dużym mieście , różne opinie - spotkałam się z takimi że personel jest strasznie nie miły, ale wiedziałam że w razie czego mają najlepszy sprzęt dla noworodków. Nie wiem jak ze znieczuleniem, nie brałam .
Jeśli to Twoje pierwsze dziecko to o fakt że nie dojedziesz nie martw się. Ja np wiedząc że zaczeło się siedziałam w domu jeszcze 5 h + 1 h jazdy.
A i u mnie ogromne zaskoczenie - zero znajomości, ogromny szpital -pacjentek tysiące a wszyscy bardzo mili. .
Ja osobiście wybrałabym szpital ze znieczuleniem bo nie zawsze jest tak pięknie, nie patrz na personel. Masz jeszcze dużo czasu - napewno podejmiesz w odpowiednim momencie właściwą decyzję. Myśl o sobie i o dziecku - gdzie zajmą się Wami najlepiej
1. Szpital 5 min drogi od domu - nie polecany bez znieczulenia nie wiem jak opieka nie wybrałam (małe miasteczko)
2. Nastęny 20 min od domu - duzo lepsza opinia , nie wiem jak ze znieczuleniem - nie wybrałam (małe miasteczko)
3. I ten co wybrałam -1 h od domu , w dużym mieście , różne opinie - spotkałam się z takimi że personel jest strasznie nie miły, ale wiedziałam że w razie czego mają najlepszy sprzęt dla noworodków. Nie wiem jak ze znieczuleniem, nie brałam .
Jeśli to Twoje pierwsze dziecko to o fakt że nie dojedziesz nie martw się. Ja np wiedząc że zaczeło się siedziałam w domu jeszcze 5 h + 1 h jazdy.
A i u mnie ogromne zaskoczenie - zero znajomości, ogromny szpital -pacjentek tysiące a wszyscy bardzo mili. .
Ja osobiście wybrałabym szpital ze znieczuleniem bo nie zawsze jest tak pięknie, nie patrz na personel. Masz jeszcze dużo czasu - napewno podejmiesz w odpowiednim momencie właściwą decyzję. Myśl o sobie i o dziecku - gdzie zajmą się Wami najlepiej
Byliśmy dzisiaj u ortopedy prywatnie i okazuje się, że wszystko jest ok. z bioderkami Olka i żadnych majtek ortopedycznych nie musi nosić!!!! Tylko wyrzuciliśmy prawie 50zł na te majty i męczyliśmy dziecko, a i ja się też przy tym męczyłam.
Kupiłam dzisiaj małemu nosidło babybjork, bo naprawde nie moge nic zrobic w ciagu dnia. niby jest od 3,5kg i podobno dobre to nosidło, ale ortopeda powiedzial ze za jakies 2 m-ce o tym porozmawiamy://// a tak sie cieszylam ze wkoncu bede mogla przynajmniej zjesc o normalnych porach
super ze wszysto ok tak myslalam ze jak pojdziesz do innego to wszystko sie wyjasni i ze bedzie ok.Ja tez mam to nosidlo niebieskie babybjörk i ono jest do ustawiania i mozna od 3 kg ustawic i dziecko nosic co ten twoj pediatra zas wydziwia ,ja marcyske tam nosilam jak miala 2 tg i jej sie podobalo i ja moge wszystko porobic w domu
marela
Podwójna marcóweczka ;)
sory że jeden pod drugim - ale pisze hurtowo jak mały śpi
a moj w tamtym tygodniu spał po 40 min dziennie i ciągle tylko cycek i cycek a w tym tygodniu juz po 5- 6 h - nie wiecie jaka ulga , przynajmniej nie przebieram się o 1 po poludniu z piżamy. A jak miał 2 tyg to zdażały sę dni że nie spał ani minuty
Cycki mnie bolą od tego dyndania - ma ogromny odruch ssania - wszystko wkłada do buzi, piąstki, ciuszki, kocyk oczywiście smoka nie chce. Nakarmilam go butlą- bo wyssał juz obie i co - poleżał 10 min i ryk . Nic nie pomaga - nawet ręce - a przestał plakać jak go poloże i rozpinam stanik - normalnie uśmiech na japce odrazu . No i wezmie tego cycka w ktorym nic juz nie ma podynda od 2- 10 min i śpi .
a moj w tamtym tygodniu spał po 40 min dziennie i ciągle tylko cycek i cycek a w tym tygodniu juz po 5- 6 h - nie wiecie jaka ulga , przynajmniej nie przebieram się o 1 po poludniu z piżamy. A jak miał 2 tyg to zdażały sę dni że nie spał ani minuty
Cycki mnie bolą od tego dyndania - ma ogromny odruch ssania - wszystko wkłada do buzi, piąstki, ciuszki, kocyk oczywiście smoka nie chce. Nakarmilam go butlą- bo wyssał juz obie i co - poleżał 10 min i ryk . Nic nie pomaga - nawet ręce - a przestał plakać jak go poloże i rozpinam stanik - normalnie uśmiech na japce odrazu . No i wezmie tego cycka w ktorym nic juz nie ma podynda od 2- 10 min i śpi .
reklama
za tydzien w srode ide do szpitala bede miec zabieg pod narkoza moja cytologia wyszla jeszcze gorsza niz w ciazy i znalezli dalej te komorki rakowe jest teraz 4 A to juz nie przelewki trzeba wyciac i wyczyszcic mam tylko nadzieje ze wszystko dobrze sie skonczy i bede mogla miec jeszcze dzieci .I musze isc sama rano o 7.30 juz tam byc i wieczorem mnie wypuszcza i mysza musi byc z tesciowa i m pewnie dadza rade ale mi na sama mysl juz smutno ze bede caly dzien bez myszy