reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Dziewczyny, pisałam na grupie, ale żadna nic nie napisała:( co dzieje się z rybką i agus?
przepraszam że nie jestem na bieżąca, ale remont naszego własnego m2 i opieka nad moją niedobrota mnie pochłąnia w 100%
jak juz będziemy na swoim postaram się Was niezaniedbywać:)
niestety nie mamy od nich wiesci:(

reklama
zuzia ma 1 iesiac i 4 dni. mam nadzieje ze małej to zejdzie bo tak mi jej żal kiedy widzi się taką twarzyczkę mimo że to nie boli.Oby to nie była alergia bo teraz mleko takie drogie a hipoalergiczne to jeszcze większy wydatek szczególnie że nie jesteśmy zamożni.
P>S. czy wasze małe też tak mało spią w ciągu dnia ( 3-5 h ) bo ja to nawet nie mam czasu się ubrać i jeść, nie mówiąc już o jakiejś drzemce :( w nocy zuzia przesypia po 2-3 h po kazdym karmieniu ale jej steki podczas snu i tak sprawiaja ze nie spię :(

Ido Sierpniowa po swoim masakrycznym porodzie moge powiedziec tak: wybierz szpital gdzie jest chociaz dolargan, bo jak zlapia Cie krzyzowe bole, a nie bedzie postepu porodu to bez znieczulenia bedziesz blagac zeby ktos Cie po prostu dobil - ja o to prosilam po 10 godzinach bez postepu:-( znajomosci dobra rzecz na pewno sie przydadza, a jesli piszesz, ze ta lekarka uratowala niejedno dziecko to, to jest najwazniejsze:tak: Wiem, bo patrze wlasnie na mojego dwutygodniowego synka, ktory okazal sie madrzejszy od wszystkich lekarzy - nie wszedl w kanal i to mu uratowalo zycie :tak:mial petle na pepowinie i gdyby zaczal schodzic to by sie udusil :-(a tak zrobiono w koncu cc i synek jest piekny, zdrowy:-D

ale mam dziś nastrój :/ normalnie gryźć i drapać :/ moja córka tez jakaś zestresowana, marudzi, nie wiem, o co jej chodzi :(
teraz zasnęła... moja tez generalnie śpi juz niedużo w dzień, podejrzewam, że teraz pośpi 40 minut, potem na spacerze może pospać 2-3 godziny i jak będę miała szczęście, to jeszcze w domu z godzinkę. i to tyle. ale za to śpi w nocy, oczywiście z przerwami na żarcie.
w ogóle głowa mnie boli, jakos tak dziwnie, prawa skroń pulsuje :( czytałam, że po porodzie mogą pojawić sie migreny, oby to nie było to :(
ja tez czasem nie mam kiedy sie umyć- biorę Olę do łazienki na leżaczku, bo za długo sama nie pobedzie, towarzyska jest. z jedzeniem też czasem ciężko... dopiero teraz jem śniadanie...

chyba zmęczona sie robię pomału :(

Heh to mój dwutygodniowy łobuz spi po 3-4 godzin w dzien za jednym zamachem i tyle ze snu, a tak to caly czas przy cycu wisi, w nocy jest troche lepiej, chociaz dzis dal nam popalic:/

dronka- moj ma podobnie juz ponad tydzien ma ta wysypke, ja zauwazyłam ze jak jestesmy na spacerze to prawie nie widac i wydaje mi sie ze to ten tradzik, u nas widziala to polozna i nic nie mowiła .
Tyko moj ma tego troche mniej - tzn. zalezy kiedy teraz np. prawie nie widać;) ale sa momenty ze jest tych krosteczek dużo.

Ida sierpniowa - ja napisze na swoim przykładzie
1. Szpital 5 min drogi od domu - nie polecany bez znieczulenia nie wiem jak opieka nie wybrałam :tak:(małe miasteczko)
2. Nastęny 20 min od domu - duzo lepsza opinia , nie wiem jak ze znieczuleniem - nie wybrałam (małe miasteczko)
3. I ten co wybrałam -1 h od domu , w dużym mieście , różne opinie - spotkałam się z takimi że personel jest strasznie nie miły, ale wiedziałam że w razie czego mają najlepszy sprzęt dla noworodków. Nie wiem jak ze znieczuleniem, nie brałam .
Jeśli to Twoje pierwsze dziecko to o fakt że nie dojedziesz nie martw się. Ja np wiedząc że zaczeło się siedziałam w domu jeszcze 5 h + 1 h jazdy.
A i u mnie ogromne zaskoczenie - zero znajomości, ogromny szpital -pacjentek tysiące a wszyscy bardzo mili. :tak:.
Ja osobiście wybrałabym szpital ze znieczuleniem bo nie zawsze jest tak pięknie, nie patrz na personel. Masz jeszcze dużo czasu - napewno podejmiesz w odpowiednim momencie właściwą decyzję. Myśl o sobie i o dziecku - gdzie zajmą się Wami najlepiej:tak:

Byliśmy dzisiaj u ortopedy prywatnie i okazuje się, że wszystko jest ok. z bioderkami Olka i żadnych majtek ortopedycznych nie musi nosić!!!! Tylko wyrzuciliśmy prawie 50zł na te majty i męczyliśmy dziecko, a i ja się też przy tym męczyłam.
Kupiłam dzisiaj małemu nosidło babybjork, bo naprawde nie moge nic zrobic w ciagu dnia. niby jest od 3,5kg i podobno dobre to nosidło, ale ortopeda powiedzial ze za jakies 2 m-ce o tym porozmawiamy://// a tak sie cieszylam ze wkoncu bede mogla przynajmniej zjesc o normalnych porach :(

super ze wszysto ok tak myslalam ze jak pojdziesz do innego to wszystko sie wyjasni i ze bedzie ok.Ja tez mam to nosidlo niebieskie babybjörk i ono jest do ustawiania i mozna od 3 kg ustawic i dziecko nosic co ten twoj pediatra zas wydziwia ,ja marcyske tam nosilam jak miala 2 tg i jej sie podobalo i ja moge wszystko porobic w domu

sory że jeden pod drugim - ale pisze hurtowo jak mały śpi ;)
a moj w tamtym tygodniu spał po 40 min dziennie i ciągle tylko cycek i cycek a w tym tygodniu juz po 5- 6 h ;)- nie wiecie jaka ulga , przynajmniej nie przebieram się o 1 po poludniu ;) z piżamy. A jak miał 2 tyg to zdażały sę dni że nie spał ani minuty ;)
Cycki mnie bolą od tego dyndania - ma ogromny odruch ssania - wszystko wkłada do buzi, piąstki, ciuszki, kocyk oczywiście smoka nie chce. Nakarmilam go butlą- bo wyssał juz obie i co - poleżał 10 min i ryk . Nic nie pomaga - nawet ręce - a przestał plakać jak go poloże i rozpinam stanik - normalnie uśmiech na japce odrazu ;) . No i wezmie tego cycka w ktorym nic juz nie ma podynda od 2- 10 min i śpi ;).

reklama
za tydzien w srode ide do szpitala bede miec zabieg pod narkoza moja cytologia wyszla jeszcze gorsza niz w ciazy i znalezli dalej te komorki rakowe jest teraz 4 A to juz nie przelewki trzeba wyciac i wyczyszcic mam tylko nadzieje ze wszystko dobrze sie skonczy i bede mogla miec jeszcze dzieci .I musze isc sama rano o 7.30 juz tam byc i wieczorem mnie wypuszcza i mysza musi byc z tesciowa i m pewnie dadza rade ale mi na sama mysl juz smutno ze bede caly dzien bez myszy

Do góry