reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Własnie sie zastanawiałam czemu slad po szczepieniu została taka kulka i jest w srodku ropa czy to jest dobrze?

Jeśli chodzi o szczepienie na gruźlicę na rączce to właśnie tak ma się dziać. Może ropieć, potem jakby skórka schodzi, może się robić strupek. Trzeba uważać żeby tego nie namaczać, nie wyciskać , nie drapać. Samo się zagoi ale może to trochę trwać.

A i czy możecie mi podpowiedzieć- wiem że już o tym było ale nie mogę znzleźć. Ile można trzymać odciągniete mleko w lodówce? W necie jest rozbieżność od 18 godzin do 5 dni i nie wiem sama.

Tabasia współczuję:-( Myślę że to alergia pokarmowa. Jeśli chodzi o maści sterydowe to na pewno trzeba je pod kontrolą lekarza stosować. Są też takie co działają jak sterydowe ale ich nie zawierają- u nas to Elidel i protopic czy jakoś tak. Moja siostra stosuje je u dzieciaków z AZS.
Kasia Elidel ponoc po 2 roku zycia... Ja tez sadze, ze to alergia pokarmowa... Echhh za niedlugo osiwieje jak tak dalej pojdzie :-(

ojj, Tabasia, wspólczuję :( zastanów się nad ta maścią na sterydach, bo może faktycznie niezbędna? czytałam, że mozna taka maść stosować do 5 dni raz dziennie.

Tabasia, a czemu tak się boisz sterydów?

Po pierwsze wkurzyl mnie fakt, ze ten babsztyl wypisujac recepte nie poinformowal mnie, ze to sa masci sterydowe! :wściekła/y: Po prostu nie chce ich stosowac na tak malym dziecku. Do tego kazala go smarowac 3 razy dziennie przez tydzien :angry:
A teraz najlepsze - smaruje go oilatum i wysypka schodzi! Wiec? Dobrze, ze nie kupilam tych masci.
W tej Irlandii to same konowaly siedza :crazy:

A co piszą??? Bo ja jakoś nie mogłam nic w necie znaleźć. My idziemy jutro do lixmedu prywatnie do dr latalskiego (czytałam w necie ze jest dobry)

Już znalazłam w necie co o nim piszą... Czyli dobrze, że zapisałam Aleksandra do luxmedu :tak: może wcale niepotrzebnie kupiliśmy małemu te majtki ortopedyczne i go w nie wsadzaliśmy. Ale mogę się założyć, że to jest też dla nich interes z tymi majtkami i m. in. dlatego ten arab wszystkim jak leci je przepisuje. Wkońcu kosztują 46zł :confused:

Moze tak byc.
Ja jak bylam malutka tez mialam nosic poduszke ortopedyczna. Na szczescie zakladano mi ja tylko na wizyty u lekarza, a konowal sie zachwycal "jaka poprawa"!!! a mama wychodzila z gabinetu i od razu sciagala. Bioderka mam zdrowe ;-)

A co piszą??? Bo ja jakoś nie mogłam nic w necie znaleźć. My idziemy jutro do lixmedu prywatnie do dr latalskiego (czytałam w necie ze jest dobry)

Już znalazłam w necie co o nim piszą... Czyli dobrze, że zapisałam Aleksandra do luxmedu :tak: może wcale niepotrzebnie kupiliśmy małemu te majtki ortopedyczne i go w nie wsadzaliśmy. Ale mogę się założyć, że to jest też dla nich interes z tymi majtkami i m. in. dlatego ten arab wszystkim jak leci je przepisuje. Wkońcu kosztują 46zł :confused:

Jak zdążyłaś znaleźć to już nie piszę;-);-);-):-p:-p:-pspodziewałam się, że mała będzie miała wadę, bo to dziedziczne i częste u dziewczynek, ale wolałam pójść do lekarza, który nie przepisze tylko pro forma majtek;-)no właśnie, jeszcze koszt samych majtek dochodzi:baffled:my za to w czwartek umówieni jesteśmy z okulistą...zastanawiam się jeszcze nad szybszą wizytą u pediatry, bo mała ma katar i zaczyna pokasływać :-:)-:)-:)-(

moj tez ma krostki ale mam nadzieje ze to tradzik bo po spacerze prawie nie widac ;-)
a wczoraj dałam pierwszy raz butle - zjadł 25 ml a dziś wszamał juz 60 ml oczywiscie po oproznieniu obu moich cyckow i teraz spi :szok: tzn prawie cały dzien spi wiec nocka chyba bedzie wesoła - bo do tej pory to noce mi super przesypiał :tak:, no i chyba bede go jednak dokarmiac bo widac ze dziecko glodne bylo.

reklama
Jak zdążyłaś znaleźć to już nie piszę;-);-);-):-p:-p:-pspodziewałam się, że mała będzie miała wadę, bo to dziedziczne i częste u dziewczynek, ale wolałam pójść do lekarza, który nie przepisze tylko pro forma majtek;-)no właśnie, jeszcze koszt samych majtek dochodzi:baffled:my za to w czwartek umówieni jesteśmy z okulistą...zastanawiam się jeszcze nad szybszą wizytą u pediatry, bo mała ma katar i zaczyna pokasływać :-:)-:)-:)-(

a czemu idziecie do okulisty?? coś nie tak ma z oczkami??

Do góry