reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

yra - to u mnie identycznie , tez M wyciska ;) , do tej pory zawsze darł buzię jak je dostawał tylko ze dawalismy po kapieli a wczoraj przed i byl grzeczniutki.
Moj chyba lubi juz wodę ale robimy mu ok 2 stopnie cieplejsza bo tak to placze :tak: kocha gorace kapiele po mamusi :-D taki rozalnielony w wodzie :-D a ryk zaczyna sie jak go wyjmujemy i recznikiem owijamy :tak:
A dzis w koncu spi mi z rana bo do tej pory to od 6 do 12 bywalo nieciekawie :-( ale to chyba przez ta pogode , chyba niskie cisnienie na niego zadzialalo - zreszta na wsyzstkich bo dzisledwo wstalismy.

reklama
witam
u nas sie uspokoilo, nie daje modyfikowanego, za to infacol

Córcie zaczyna męczyć brzuszek :( miewa napady kolki podaję jej infacol, ale nie wiem czy tak jak jest napisane, przed każdym karmieniem, zakraplacz, czy to nie jest za dużo?

mi polozna powiedziala ze 4 razy dziennie dawac i tak podaje:tak:

chlopczyk nie ma kolek ale ma lekkie gazy jak je to placze czasem i puszcza cycka wtedy wiem ze to to, biore go do odbicia odbije i dalej szczesliwy zajada, tylko je naprawde czesto, dzis w nocy np od 1 do 3 jadl:szok: masakra, nie wiem mam nadzieje ze to skok i ze przejdzie bo nie wiem czy dam rade...:no: jak tak dlaej pojdzie...

Witam :)

My witaminę D wkraplamy od razu do buźki :) Dzisiaj mija miesiąc :) Z dnia na dzień więcej uśmieszków, super jest patrzeć jak Natalka próbuje wydobywać dźwięki, a jak jej się uda jest przeszczęśliwa.

Czy macie również strasznie suche dłonie?? Do tego mi swędzą, nie wiem co się dzieję :/

ja mam non stop suche, ale nie wiem czy to od czestego mycia, czy np od czestego mycia butelek i wyciagania z wrzatku golymi rekami ;)

chyba juz o tym bylo, ale moze przypomnicie - na lewym ramieniu taka czerwona gula jak sie pojawila to po szczepieniu tym pierwszym?

musze przyznac ze ciesze sie ze nie karmie piersia, jak tak poczytam ile potrafia wasze dzieci na cycku wisiec to chyba bym sie zalamala..

a moze macie jakis pomysl na twarde kupy? strasznie sie maly meczy jak ma zrobic, no i takie malutkie mu wychodza. musimy mu pomagac co kilka dni zeby dobrze sie wyproznil.. cos o pro(pre)biotykach pisalyscie chyba?

my poczytaliśmy w necie opinie o Hipotecznej i o tym Arabie i od razu poszliśmy prywatnie...
A co piszą??? Bo ja jakoś nie mogłam nic w necie znaleźć. My idziemy jutro do lixmedu prywatnie do dr latalskiego (czytałam w necie ze jest dobry)

Już znalazłam w necie co o nim piszą... Czyli dobrze, że zapisałam Aleksandra do luxmedu :tak: może wcale niepotrzebnie kupiliśmy małemu te majtki ortopedyczne i go w nie wsadzaliśmy. Ale mogę się założyć, że to jest też dla nich interes z tymi majtkami i m. in. dlatego ten arab wszystkim jak leci je przepisuje. Wkońcu kosztują 46zł :confused:

ojj, Tabasia, wspólczuję :( zastanów się nad ta maścią na sterydach, bo może faktycznie niezbędna? czytałam, że mozna taka maść stosować do 5 dni raz dziennie.

peperka- ja swojej daję herbatkę raz dziennie (przwważnie rumianek, ale czasem koperek) i kupy robi normalne. ale zanim dopajałam- ojj bywało ciężko :(

moja Ola dzis wstała o 8ej, pospała potem 10 minut i tyle... zaraz znowu jemy i idziemy na spacer i mam nadzieję, ze trochę pośpi :) musze sie też umówic na szczepienia pierwsze...
a ślad na raczce po szczepieniu od gruźlicy może pojawiac sie i znikać i nawet ropą podchodzić, ale to normalne podobno...

Widzę że nie jestem sama z problemami skórnymi na buźce:-( Troszkę poznikały małej potówki- ma jeszcze na główce i z tyłu na szyjce a tu wysypało ją mocno na policzkach:-(

Myślę ze to od jedzenia jakiegoś mojego. Jutro zapisałam się do lekarza ale prywatnie bo mam wrażenie że w mojej przychodni nawet dzieci traktowane są na odwal się:szok:
No i to charczenie w gardełku. Nieraz mi się wydaje że jej trudno przez to oddychać.:-( Zobaczymy. Może ten lekarz coś poradzi.

Tabasia współczuję:-( Myślę że to alergia pokarmowa. Jeśli chodzi o maści sterydowe to na pewno trzeba je pod kontrolą lekarza stosować. Są też takie co działają jak sterydowe ale ich nie zawierają- u nas to Elidel i protopic czy jakoś tak. Moja siostra stosuje je u dzieciaków z AZS.

Moniska daj znać co powiedziała lekarz. Moja mała ma podobne ale nie sączące. Takie drobne krosteczki w dużej ilości i kilka większych bardziej czerwonych.

no... okazalo sie ze mamy skaze. ale na co to mi nie powiedziala.
kazala odstawic produkty mleczne, jajka, ryby. dostalismy masc do smarowania na dzien i jakas sterydowa na noc, ale tylko do momentu az nastapi poprawa, potem ja odstawic.
aa.. no i jeszcze parafina do kapieli.

po tygodniu diety mam wprowadzic jogurt i obserwowac.

a tak w ogole to dzisiaj juz jest o niebo lepiej. w sobote bylo strasznie. i chyba go to swedzialo bo sie podrapal az do krwi.

Witam Kochani.Chyba jednak przyzwyczaiłam małego smyka do łózeczka spi mi ładnie,ale na dniu we wózku.Ładnie mi je ciekawe ile wazy ja mam wage łazienkowa i doktor mi kazała kłasc na nią bez niczego golusienkiego i tylko tetrówka.Jutro idziemy do lekarza,a badanie oczków ma 18maja na Żabiance w Gdansku.Synek spi ja ogarnełam mieszkanko i mam czas dla siebie.Pogoda ładna słoneczna ale wiaterek jest i ze spacerku nici.Dobrego dnia zycze;-)

reklama
no... okazalo sie ze mamy skaze. ale na co to mi nie powiedziala.
kazala odstawic produkty mleczne, jajka, ryby. dostalismy masc do smarowania na dzien i jakas sterydowa na noc, ale tylko do momentu az nastapi poprawa, potem ja odstawic.
aa.. no i jeszcze parafina do kapieli.

po tygodniu diety mam wprowadzic jogurt i obserwowac.

a tak w ogole to dzisiaj juz jest o niebo lepiej. w sobote bylo strasznie. i chyba go to swedzialo bo sie podrapal az do krwi.

Mam nadzieję że po tych maściach się poprawi.
Ciekawe co u nas powie lekarz.

Do góry