reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

ojjj, faktycznie, nieładnie wygląda :(

a to suche jest?? bo sudokrem jeszcze bardziej wysusza przecież... może jakiś dobry emolient na bazie parafiny??
jak pracowałam z malutkimi dziećmi, to zdarzyło się, że kilkoro miało AZS i właśnie trzeba było ich smarować tą parafiną...

reklama
udalo sie zrobic.
zjgzg4.jpg

tak wyglada cala buzia i zauwazylam ze na raczce przy zgieciu lokcia ma, na glowce z tylu. teraz spi i nie jest to tak zaognione, ale jest bardzo czerwone i szorstkie.

Moniska to na pewno jest uczulenie! zwłaszcza ze zauważyłaś to jeszcze w zgięciach łokci. Moja chrześnica takie miała...na buzi w zgięciach łokci i kolan. Pediatra przepisała wtedy specjalne mleko apteczne - niestety drogie :/ :baffled:

Monika, ja bym nie smarowała oliwką. Jak masz otwartą aptekę, to kup ewentualnie jakiś krem dla atopików, a jak nie to lepiej niczym nie smaruj.

Aha, ja miałam w próbkach ze szpitala próbkę kremu Emolium. Możesz tym posmarować jeżeli też to masz :tak:.

Witam Mamuśki:-)Ach co miałam za noc,wkoncu synek spał w łózeczku,ale budził sie co 2godzinki na mleczko,a raz tak mi ulał ze musiałam go przebierac.Ale mam nadzieje ze w łózeczku bedzie mi spał.Przed chwilką moja siostra pojechała do nastepnej siostry na kawke fajnie było.Chciałam isc dzisiaj na spacerek ake wiaterek jest i nie bardzo.Siedze sobie w domku.

kurczę dziewczyny współczuję wam, (odpukać) ale nasz mały nie ma nic, tylko delikatne pleśniawki, i powiedźcie mi jak w tym wszystkim dopatrywać się plusów karmienia piersią: trądzik niemowlęcy od hormonów matki, skaza białkowa, uczulenia, kolki, itp. a matki mają problemy z piersiami, zapalenia, itp.

mcgosia ale widze, że Twój ma raczej większe te krostki. Mój ma pełno takich drobniutkich, nawet na głowie i uszkach. Do tego na jednym zdjęciu widać nosek z którego schodzi skóra. Z czoła zresztą też nam schodzi skóra. A u Ciebie?

yra coś w tym jest co piszesz. Jednak pokarm matki jest najlepszy dla dziecka i każdy Ci to powie. Szczególnie w przypadku, gdy dziecko ma skaze białkową zalecają by karmić piersią. No cóż już taka nasza rola matek, że musimy się troche poświęcać dla tych naszych szkrabów.

reklama
mój też ma na całej głowie i uszkach...tylko gdzie-niegdzie ma te większe krosty...a tak to ma pełno tych malutkich...i skóra też schodzi... może właśnie to są takie pęcherzyki aby skóra się złuszczała???

Przemywacie waszym małym buzię w środku??? ja jakoś nie widzę pleśniawki u mojego i szczerze mówiąc nie przemywam mu gębulki :sorry2:

Do góry