reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

dzięki blueberry:) bo juz nie wiedziałam jak z tym smoczkiem zrobić. Ale nie pocieszyłas mnie z tym Nutritionem.

Pytanie może nie z tej beczki ale: jecie rzodkiewki? w ogle jakie warzywa jecie? Bo ja juz mam slinotok na widok sałaty, pomidorów, rzodkiewek itd. No i wczoraj wszamałam parę a dzisiaj brzuch twardy jak skała i wrzask, ale zjadłam tez pare innych podejrzanych produktów ( kawa z mlekiem, jogurt, kawałek ciasta, banan) więc nie wiem

ja bym podejrzewała raczej kawę
to wy z ionką macie jeszcze luzik ten mój to i w dzień nie chce spać i wieczorami , mówie to jest MASAKRA dopiero

reklama
Owrlene-podziwiam cie na maksa! I Allachy na twoja cześc biję! ty to jestes zorgaznizowana babeczka< wow!

Missis-mega gratulacje!!!!Dbaj o siebie kochana i od razu lecna zwonienie. nie oglądaj sie na nic, teraz liczysz sie tylko ty i twoje dzieciątko!Trzymam kciukasy!

Czarnuszka-świetny pomył z tym solarium!Też sie zstanawiam czy nie pójśc z parę razy zeby sobie humor poprawić i leciuchno zbrązowic skórę bo jak smierc wyglądam. Nie wiem tylko jak to sie ma do karmienia cycem. chyba zeby w staniku leżec...

Wiecie co-mam straszne parcie na wymianę garderobytj. zakup fajnych wiosennych ciuszków ale kurcze, teraz jestem dośc duża i boje się ze to co teraz kupię, wydam kasę, za miesiąc bedzie na mnie wisieć ( daj Boże hehehe) No ale z drugiej strony czekac az schudnę to tez trochę czasu upłynie.Echhh.... chyba i tak trzeba bedzie się w cos zaopatrzyć bo przecież naga latac nie będe.
Carna- a gdzie dietetyka dorwałaś? Może ja tez sie z jakims skontaktuję.....Bo te cholerne kilogramy wciąż na mnie leżą.

To widze ze ten katar daje popalic wielu marcoweczkom.
Moja pediatra kazala zeby maly ciagle byl w pionie z glowka wysoko,zeby spac klasc go w foteliku lub podniesionym wozku irzeczywiscie pomoglo.Maly przez katar kaszlal bo zbieralo mu sie to wszystko w gardle a od kiedy tak go klade to juz nie kaszla.
Do tego daje mu wode morska do noska i nawet nic odciagac nie musze bo kicha i sam nos sie oczyszcza.Ale dalyscie mi do myslenia z tym trzytygodniowym katarem.

Moj maly tez ostatnio jakis marudny,a najchetniej spi w foteliku.Moze zwiazane to jest z tym katarem.
Do tego wieczorami dostaje kolki i niewiele mu pomaga.ani esputikon,ani suszarka,pomaga mu tylko piers.Jak sie wtuli to uspokaja sie.Tylko ze ja o 19 wychodze i moja mama sie meczy.Nawet myslalysmy ze moze te kolki z nerwow i tesknoty za mna.

Maksiu spokjnie spi na spacerku a i po nim jest bardziej spokojny i lepiej spi i je chyba powietrze dobrze na niego wplywa.

Dziewczyny czy wasze dzieci jak nie jedzą i nie śpią to leżą sobie same grzecznie , bo moj polezy max 5 min i chce jesc i wiecznie na cycku i nie wiem jak tu z nim wyjsc na spacer ;( , wasze maluchy spią na spacerach czy obserwują ? O matko jak tak dalej pojdzie to ja się z nim nigdzie nie ruszę ;( . Próbowałam jak uśnie go ubrać i na balkon wystawić ale ten szkrab mi się budzi i znowu płacz i ruszanie bużką. Ma ogromny odruch ssania a smoka nie chce ;(. Myślałam że uda mi sięgo wychować bez smoka ale to chyba nierealne i muszę go jakoś nauczyć.
wiesz, że z moją córcią było podobnie. Wlaśnie ok. 3 tyg zaczęły się takie cyrki jak u Ciebie. Podałam smoka po 3 tyg. w momencie jak wieczory tj. 18-21 były bardzo płaczące. mała jadła pierś po czym już pod koniec ssania szrpała się, zalewała mlekiem, prężyła, brzuszek twardy jak kamień. Po czym utulając małą dałam smoczek i zassała bez problemu, co wcześniej było niemożliwe. Teraz ssie smoka przed zaśnięciem lub jak jest niespokojna. jak zaśnie to go wypluwa. Uważam ze podanie smoka to nic złego, bo przecież do tego zostały stworzone żeby pomagać.

Pytanie może nie z tej beczki ale: jecie rzodkiewki? w ogle jakie warzywa jecie? Bo ja juz mam slinotok na widok sałaty, pomidorów, rzodkiewek itd. No i wczoraj wszamałam parę a dzisiaj brzuch twardy jak skała i wrzask, ale zjadłam tez pare innych podejrzanych produktów ( kawa z mlekiem, jogurt, kawałek ciasta, banan) więc nie wiem
Ja jem raczej wszystko, ale rzodkiewki odpuściłam, bo w tych wczesnych warzywach jest pełno pestycydów.

Do tego wieczorami dostaje kolki i niewiele mu pomaga.ani esputikon,ani suszarka,pomaga mu tylko piers.Jak sie wtuli to uspokaja sie.Tylko ze ja o 19 wychodze i moja mama sie meczy.Nawet myslalysmy ze moze te kolki z nerwow i tesknoty za mna.
A może to nie kolki, tylko zmęczenie tak jak u nas? Widzę, że dużo maluchów tak ma...

Mały zasnął pół gdziny temu więc mam 2 godzinki na doprowadzenie siebie do porządku.Lecę umyc głowe, ubrac się, zaraz pranko wstawię i zupę nastawię. No i góra prasowania mnie czeka:( Czy wasze dzieici tez juz powyrastały z częśći ubranek? Po remamencie w szufladach Wiktora zostało pół garderoby, reszta za mała. w szoku jestem. Niektóre pajacyki założyłam tylko raz. Najlepsze jest to, że rozm. 62 jest już przyciasny ale 68 jeszcze za duży przynajmniej z Cocodrillo. Pójde moze dzisiaj z małym do Pepco i kupie parę rzeczy w rozm.68, może maja ciut mniejsza rozmiarówkę. No i kurtki cieniutkij, typowo wiosennej mi brakuje. Na razie mały jeźzi w kombinezonie ale chyba juz za cipeło mu będzie. Jakie kurtki lub kombinezonki na wiosne macie?

reklama
Witam mamuśki :) U nas śliczna pogoda, córeczka nadal grzeczniutka, wczoraj praktycznie cały dzień przespała natomiast w nocy nie chciała spać :p
Co do jedzenia zjadłam pomidora, zobaczymy czy coś się będzie działo, na razie obserwuję :)

Do góry