reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

moj tez wczoraj mial jakis skok ciągle jadł jadł i spać nie chcial.Ale o 20 jak usnął tak spał do 1,potem obudzil sie o 3 na pol godzinki,potem o 5 i do teraz spi:Dwiec jestem cholernie wyspana

reklama
moz-screenshot.png
Karelajna na tą opryszczkę bardzo dobra jest maść cynkowa, chyba nawet w niebieskim pudełku dawali ( taka hippa maść na odparzenia z cynkiem ale może tez być jakaś inna z cynkiem ). U mnie na sali leżała dziewczyna, która dostała opryszczki i kazali jej karmić dzidzie w maseczce, także może w ten sposób się zabezpieczaj, no i oczywiście nie całuj w buźkę swojej dzidzi.
Co do zatkanego noska - my zakrapiamy nosek solą fizjologiczną a później odciągamy fridą, najlepiej to robić kiedy dziecko płacze albo właśnie skończyło ( wtedy glutki są rzadsze). Koleżanka poradziła mi też zakrapianie noska podczas kąpieli, kiedy dziecko mocno płacze - wtedy samo wydmu****e jego zawartość.

Poczytałam o tym katarku :) wybaczcie, nie doczytałam wcześniej.. Fiołkowa, od razu zaczęły pomagać te kropelki? Dziewczyny, a ta maść majerankowa działa? Bezpieczna jest?
Wiesz, tak od pierwszej dawki to nie, ale widać poprawę, bo katar z zielonkawego zmienił się w prawie przezroczysty:-) Dajesz rano i wieczorem po 1 kropelce do każdej dziurki max przez 5 dni.

Dziewczyny, czy możliwe, że mój maluch już się świadomie uśmiecha? Czytam, że dopiero pod koniec 2 miesiąca, a tymczasem mój Kubek już 3 razy patrząc na mnie uśmiechnął się od ucha do ucha, gdy do niego mówiłam. Może sobie trochę wmawiam, ale naprawdę wyglądało, jakby specjalnie do mnie się uśmiechał:-D

Czesc dziewczynki:-)Ale sliczna pogoda u nas.Synek cos spac nie moze,wczoraj na dniu spał niecałe 2godz w nocy mi ładnie spał,jadł i mega duza kupe mi zrobił,a dzis go brzuszek boli i nie moze spac nawet piard go boli szkoda mi go:-(czesto go na brzuszek kłade to ładnie główke podniasza:tak:Dobrej niedzieli Wam zycze;-)

dziekuje kochane ze o mnie pamietalyscie :) czekam na potweirdzenie nausg we wtoprek ide ale jeszcze pewnie nic nie bedzie widac dopiero pewnie za tydzien :) we wtorek... teraz sie tylko boje z epo clo moze dojsc albo do straty wczesnej bo czytalam ze sie zdarzalo albo do ciazy pozamacicznej czego si ebardzo boje no ale moz enie bedzie zle juz duzo sie wycierpialam juz bym chciala normalnie zyc i przezyc narodziny swojego dziecka :0 swojej zimowej gwiazdeczki :D jak bedzie dziewuszka to bedzie TOSIA od Antosia :) bo po co jej zmieniac imie jak to antos tylko ze z pierozkiem wrocil a nie z siuskiem :D:p:)
Ogromnie wam gratuluję!Dbaj o was i bądź dobrej myśli.Na pewno wszystko się uda tym razem.

hej kochane mam pytanie moze glupie ale nie wiem co robic :/
Chcialam malej zrobic odcisk nozki i raczki i mam takie farbki i pomyslalam ze rozmieszam z woda i heja ale teraz sie zastanawiam czy czegos nie narobie przecierz to taka delikatna skorka i w farbkach jest sama chemia :/
Moze sa jakies specjalne rzeczy do tego to sie wstrzymam i kupie :)

z nudow bo nawet na spacer isc nie mozna bo padai zimno uzupelniam jej album ,ktory prowadze od poczatku ciazy :)

kupilam tez taka skrzynke i tam wrzucam jej pamiatki takie jak 1 spiochy ,smoczek jak juz bedzie chciala inny ,kaftanik to co juz za male po jednej sztuce :) opaske z raczki ze szpitala ,pepek :) pozniej grzechota ,ulubiona zabawka pluszowa pierwszy zabek ,kawalek wlosa :) i tak az do 18 :) lat a pozniej jako prezent dostanie :)

Wieczna pamiatka :)

u nas powoli raz lepiej raz gorzej ,pediatra mi mowila ze dzieci przechodza takie fazy ze same nie wiedza czego chca i plaza ,marudza bez powodu ale to podobno przejsciowe :)
Wiec wiezymy ze bedzie dobrze .
Moja dzisiaj w nocy pieknie spala od 1 jak pojadla do 7 rano :) potem o 9 byla glodna ,pojadla i zas do 12 spala i teraz tez od 15 spi bo dzisiaj taki spiacy dzien :)zimno i ciemno za oknem ze tylko spac :)spi i rosnie

reklama
Do góry