reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

mirosia co do tego badania bioder ja mialam wczoraj i moj lekarz mi to pokazywal na monitorze i w ksiarzeczke dziecka wpisal 66 mowil cos ze liczba 60 jest idealna chodzi o ....ja piernicze nie moge sobie przypomniec jak sie moei po polsku nie odleglosc jejku no nie przypomne sobie a w kompie nie mam slownika ,moze sie dogadamy jaka tobie wpisali liczbe

Kamika mi żadnej liczby nie wpisał... Powiedział mi tylko, że lewe bioderko jest słabe, a na kartce napisał mi że jest dysplazja lewego stawu biodrowego. W książeczce też mi nie napisał.

reklama
mirosia moze sie myli ja bym poszla jeszcze do innego ,co dokladnie robil ,jak przebiegalo to badanie u ciebie u mnie polozyl mala raz na lwym boku i usg jej robil bioderka potem to samo z prawej i mi pokazywal na monitorze co jest co a potem gadal o tej liczbie ze 60 jest idealne a my mamy 66 i ze wszystko w porzadku ,wszedzie robia inaczej zglupiec idzie noooooooo

w niemieckiej ksiarzeczce jest taka specjalna strona na to badanie i pelno okienek i tam wlasnie powpisywal to wszystko a nawet nie wiedzialam ze malej juz te bioderka kontrolowali w szpitalu i ze nic sie nie zmienilo ,niby to przeswiwtlenie nie jest obowiazkowe ale tutaj pediatrzy polecaja .

mirosia moze sie myli ja bym poszla jeszcze do innego ,co dokladnie robil ,jak przebiegalo to badanie u ciebie u mnie polozyl mala raz na lwym boku i usg jej robil bioderka potem to samo z prawej i mi pokazywal na monitorze co jest co a potem gadal o tej liczbie ze 60 jest idealne a my mamy 66 i ze wszystko w porzadku ,wszedzie robia inaczej zglupiec idzie noooooooo

to u mnie tak samo badał, tylko jeszcze recznie badal na pleckach i brzuszku tam cos patrzył. w ksazeczce napisał tylko ze wizyta byla, kontrola za 6-7 tygodni i tyle :confused: tylko jeszcze taka kartke dal i tam jest napisane ze ma dysplazje lewego stawu biodrowego i tyle.. bez zadnego numeru.

to u mnie tak samo badał, tylko jeszcze recznie badal na pleckach i brzuszku tam cos patrzył. w ksazeczce napisał tylko ze wizyta byla, kontrola za 6-7 tygodni i tyle :confused: tylko jeszcze taka kartke dal i tam jest napisane ze ma dysplazje lewego stawu biodrowego i tyle.. bez zadnego numeru.
dokladnie moj tez badal reka po pleckachi brzuszku ,ja bym na twoim miejscu poszla jeszcze do innego wiadomo ze lekarze tez dosc czesto sie myla i falszywe diagnozy stawiaja a my przezywamy stres

Dziewczyny pomozcie! Co zrobic z tym katarem????? Ja juz nie daje rady :-:)-:)-( Karmienie to koszmar, a pozniej ulewa straszliwie :-:)-:)-(
Ciagle psikam woda morska i odciagam frida, pod materacykiem jest kocyk, w dzien prawie caly czas na brzuszku lezy i nic lepiej, ja juz mam dosc :-:)-:)-( To juz prawie drugi tydzien!
Mój Kubek też ma katar, wprawdzie "dopiero" od poniedziałku, ale też się męczy. Lekarka zleciła Nasivin 0,01% i dość zadziałał, bo już o wiele mniejszy. Powiedziała, że można też rozgnieść czosnek i zawiesić tak, żeby dziecko tym oddychało, ale szczerze to tego nie próbowałam. No i niestety powiedziała, że katar u takiego malucha może trwać nawet do 3 tygodni...

dziewczyny - a na katar nie mozecie masci majerankowej stosowac??? smaruje sie nia odrobine pod noskiem zeby sie lepiej oddychalo. Nie wiem czy u takich maluszkow mozna, ale moze spytajcie???

mirosia - wspolczuje problemow bo wyobrazam sobei jakie to uciazliwe dla Olka moze byc... No ale dobrze ze wczesnie t owylapane zostalo i leczenie bedzie w miare krotkie - trzymam kciuki!!!
My na USG bioderek idziemy 6 maja - Adas akurat bedzie mial 6,5 tygodnia.
Mamy tez USG glowki zlecone i sie boje - dzis bylismy u neurologa i wzystko jest ok, no ale i tak sie boje...
Wiem ,ze tak juz sie bac bede o dzieci (i ich zdrowie) do konca zycia... straszna jest taka swiadomosc...:eek:

reklama
Do góry