moniSkaBe
Fanka BB :)
na czkawke ja poprostu podaje jeszcze raz piers.
a jak nie chce, no to juz dupa.. musim minac.
sprobuje z ta pieluszka. :-)
a jak nie chce, no to juz dupa.. musim minac.
sprobuje z ta pieluszka. :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mojej też odpadł okolo 2 tygodnia! Nie ma zasady, oby się tylko nie paprało!hmmm.. tak dlugo ma kikutka jeszcze?
ja tak samo skurcze ledwo co 20 % a ja rodziłam wiec nie ma reguły.dziewczyny naprawdę nie sugerujcie się do końca tym ktg, ja po odejściu wód przy bólach któe wydawały mi się zajeb...... na ktg nie było żadnych skurczy, a akcja porodowa mi się rozkręcała.
moj tez ma czkawke bardzo czesto. Ale daje mu cyca jeszcze raz i mija jak zrobi dwa łyki. Dziecku po piersi nie musi sie koniecznie odbić. Tak mi powiedziała polożnaJa mam pampersy te białe i są jak na razie super. Nic nie wycieka luźna kupka fajnie wsiąka. W szpitalu miałam Huggisy i wydaje mi się że troszkę bardziej pupa się w nich męczyła. Nic nie wyskakiwało, skórka ładna ale Pampersy chyba są fajniejsze.
Miałam wczoraj trudniejszy dzień. Kingę chyba bolał brzuszek. Prawie nie spała przez dzień i miała taki wzdęty brzuszek. Pewnie gazy ją męczyły.:-(
Czy wasze maluchy często mają czkawkę? Kinga ma nieraz po kąpieli- pewnie przez to że troszkę chłodniej. Często ma też po jedzeniu. Mimo że ją trzymam w pionie ( choć nie zawsze się jej odbije) to jak odłożę do łóżeczka to ją łapie czkawka i wtedy też ulewa się jej. :-( Jak jest z waszymi maluchami?
oooo daj znac jak dzidzia zareagowala bo ja chce robic jutro.ja dziś na obiad pomidorówka zobaczymy jak zaareaguje. co do pampersó używam pampers i nie narzekam jak narazie.
Yra ma rację
ja się może nie wiłam z bólu, ale próbowałam połamać ramę łóżka przy skurczach, a na ktg ledwo ledwo 20% i też byłam przerażona, że jeśli te 20% tak boli, to co jest przy 80%??
ale sie okazało, że przy tych 20 zrobiło mi się rozwarcie na 7cm
także różnie być może
trzymam kciuki za wszystkie oczekujące
Witam sie i ja
troszke poźno ale caly dzien prawie na dworze. Rano poszlismy na zakupki no i zeszlo 2 godzinki bo daleko do sklepu, potem wrocilismy na obiad i po obiedzie znowu godzinny spacerek. Troszke sprzątnelam i terach jest chwilka. Krystianek spi a sebus sie bawi.
Jest taka cudna pogoda ze caly dzien bym mogla łazić, no i trzeba robic jakies intensywniejsze spacerki zeby troszke brzuchol wrocil do formy bo flak jest i to wcale nie mały... Ale kupiłam sobie Czarną Ziaje na rozstępy i bede próbować Kobiety karmiące mogą.
Zaraz dzieciaki do kąpieli. I spac , Sebek nie spał znowu dzisiaj nic i wczoraj tez ale za to rano wstał po 8 wiec jutro moze tez dluzej pospimy niz do 7 :/
ja tak samo skurcze ledwo co 20 % a ja rodziłam wiec nie ma reguły.
hmmm.. tak dlugo ma kikutka jeszcze?
Kurcze troche dziwny patent, ale może warty spróbowania bo moja często ma czkawę, szczególnie jak po amciu się nie odbije! Tylko miała bym stresa czy ma tlenu wystarczająco!
Dla mnie to dziwna teoria . Że niby przy piersi nie łyka powietrza? Mój łyka, bo beka jak staryDziecku po piersi nie musi sie koniecznie odbić. Tak mi powiedziała polożna
Podobno malutkie dzieci nie mają dokońca wytworzonej bariery sytości...mi kiedys powiedziano że jak piersią nie można przekarmić tak butlą i owszem...Częste ulewanie może byc tez spowodowane refluksem co częste u takich maluszów. Moja strasza miała refluks ( i często nawraca) od 1 do 6 miesiąca..tak długo lekarze diagnozowali...Ale musisz zawierzyć swojej intuicji, bo tylko ty dobrze możesz zaobserwować jej zachowanie po jedzonku!hej fajny patent z ta pielucha Dziewczyny czy waszym dziecia tez sie tak duzo ulewa ?ja juz nie wiem kogo sluchc :/ poloznej ,tescowej ,samej siebie Karmie ja cycem kazda strona po 10min i potem butla ,na poczatku wypijala 30ml potem 40 ,50 a ostatnio nawet 75 :/ teraz od wczoraj zas 40 ml i jej sie na maxa ulewa i sie meczy bo ma za duzo w brzuszku i jest nie spokojna Tesciowa mowi ze jak ciagnie cyca to powinnam jej dac gora 30 ml i styka bo nikt nie wie ile ml wyciaga przez cycka .Po co ma sie tak meczyc i ulewac ?Co mam robic noooooooooo?ona by jadla i jadla dalabym jej 100 ml to i wszystko by wypila :/A potem placze i sie wierci i dopiero jak uleje jest spokojna i zasypia .W nocy robila po raz ostatni kupe ,bolal ja brzuch i ja sprawdzalam jej tem i termomert z kremem w tyleki to jej pomoglo ze sie wykupila .Do teraz nie zrobila jeszcze kupy :/ czy to normalne ?Zawsze robila 2-3 ?