reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

ja po porodzie wygladalam jak ćpunka jakas :-D
w jedna zyle kluli mnie 3 razy, w tym musialam miec wenflon przekladany, bo mi sie jakis zator zrobil. Druga reka tez pokluta od badan. Masakra :-D
do tej pory mam siniaki,. ale na szczescie juz schodza :-)

To podejrzewam, ze bede miala tak samo. Jak weszłam do laboratoriuim to na dzien dobry usłyszałam" o to ta Pani co ma takie cienkie zyły" ;O

Oj jak tak widze, to te dziedziacki marcowe to jakies wielkie uparciuchy :))

reklama
Candy wydaje mi sie, ze troszke za cienko małego ubierasz. Najlepiej jakies body z długim rekawem i spodenki albo bodyz krotki i pajacyk..

Na kolki jeszcze ciepłe okłady pomagaja...zagotowac w garnku wode i na przykrywke polozyc pieluche i potem na brzusio...

Witajcie.
Ja wczoraj przeleżałam cały dzień,bo w sobote miałam cisnienie 160/120, no i wyladowalam na IP. Z maluszkiem wszystko w porzadku, wreszcie cos zaczelo ruszac bo rozwarcie na palec sie zrobilo.Podłączyli mnie pod KTG i wychodzily skurcze nieregularne ale nawet do 130, tylko jakos ich nie czulam zabardzo :baffled: Nie wiem jak to mozliwe. No i jak leze to cisnienie jest ok, ale jak tylko wstane to od razu skacze do 170/130. No wiec zbieram sie do szpitala i pewnie juz tam zostane do porodu :-( jejciu jak ja nie lubie szpitali :-(mam nadzieje ze maly zechce szysbko wyjsc.
Trzymajcie sie dziewczynki.

Trzymam kciukasy...może szybko pójdzie skoro już jest rozwarcie:tak::tak::tak:

Candy z tego co pamiętam temp u Ciebie w domq jest ok 18stopni - taka jak u mnie :) więc twój Miłoszek zdecydowanie za lekko jest ubrany!! i może to jest przyczyna dlaczego Ci płacze:/ Spróbuj go ubrać cieplej np w pajaca lub śpiochy rozpinane w kroku to aż tak się nie namęczysz zmieniając pieluche:)
no i jeszcze na to bluzka na dł. rękaw i dopiero powinno być ok:)

dziewczyny jak dlugo moze schodzic wysypka z buzi?

chyba cos mlodemu niesluzy.. od wczoraj ma wysypke na buzi, takie malutkie krosteczki.
mam to czyms smarowac?

poza tym schodzi nam skorka z raczek, nozek i dzisiaj zaczela z buzi. smaruje kremem na dzien ziajka. bo jest tlusty. mam nadzieje, ze pomoze.

Candy z tego co pamiętam temp u Ciebie w domq jest ok 18stopni - taka jak u mnie :) więc twój Miłoszek zdecydowanie za lekko jest ubrany!! i może to jest przyczyna dlaczego Ci płacze:/ Spróbuj go ubrać cieplej np w pajaca lub śpiochy rozpinane w kroku to aż tak się nie namęczysz zmieniając pieluche:)
u nas jest duzo cieplej, bo az 24 st i jak zmieniam pieluszke to i tak placze.

Witam :) Ja jeszcze w dwupaku, ale z lepszym humorem po wizycie, tzn. nic jeszcze się nie zaczęło dziać, mam wszystko pozamykane, żadnego rozwarcia, ale jestem umówiona na wywoływanie, w czwartek wizyta, a na piątek lekarz załatwia mi miejsce w szpitalu i będą wywoływać, mam nadzieję, że urodzę 19, chciałabym aby była rybką. Mąż ma synka ze swego znaku, ja bym miała córcię :) No ale ważne, że wiem co mnie czeka i że miejsc będę miała tam gdzie chcę rodzić, dodatkowo swojego lekarza przy porodzie.

Po za tym kolejna się rozpakowuje!!! Mag007 napisała mi o północy smsa, myślałam, że już jest rozpakowana, ale niestety nadal się męczy, wklejam smsa na odpowiedni wątek.

Miłego dnia życzę :)

Witam
Ccaroline fajnie, że juz wiesz, kiedy Ci wywołają. Ja się zdenerwowałam, bo dzwoniłam do swego gina i u nich wywołują 12,14 dni po terminie. Nie chcę tyle czekać i będę szukała szpitala, gdzie wywołują znacznie szybciej. Dzisiaj jadę na inflancką zobaczyć, jak to tam wygląda i niech zrobią mi ktg i zobaczą jak z rozwarciem i szyjką...
Oczywiście objawów, prócz bólów brzucha jak na @ zero.

Miłego dzionka

reklama
Do góry