moniSkaBe
Fanka BB :)
ja na poczatku bede sie chyba bala.
najwyzej bede zakladac niedrapki.
najwyzej bede zakladac niedrapki.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Obetnij koniecznie! Uchroni to malutka przed podrapaniem sobie buziaczka gdy np. zdejmie niedrapkę, a po wtóre obcięte pznokietki nie są tak ostre jak ułamane, no i nie ma obawy ze z nadłamanym paznokciem będzie sobie gmerac przy oczku i kawalątek wpadanie do oczka...O właśnie dziewczyny ja mam pytanko jedno.... Jak to jest z tymi pierwszymi paznokietkami??? One mają same się skruszyć, czy wziąć je obciąć? Bo zapomniałam się zapytać tej położnej.... Niby jej się same odłamują, ale w pierwszym tygodniu życia jej się poodłamywały, a teraz znowu ma za opuszek... no i sama nie wiem
moj tez ma chyba pupcie po lewej, bo wypycha mi sie taka wielka gula czasami
a najfajniej wyglada jak wypchnie tyleczek po lewej, zaprze sie nozkami po drugiej stronie brzucha i na wysokosci pepka mam plaskie , tak jakby mi brzuch zelazkiem przeprasowali
Dziewczyny musze sie Wam wyżalić wlasnie sie dowiedzialam ze najprawdopodobniej bede miala cesarkę wskazaniem jest moja krótkowzroczność, jestem załamana bo wogole nie brałam cesarki pod uwage i bardzo chcialam rodzic naturalnie:-( okulistka zbadała mi oczy i mówi ze z siatkówką wszystko jest w porzadku tylko ze mam za wysoka krótkowzroczność (-5,5) i podczas parcia MOŻE mi sie odkleic. Od reki wypisala mi wskazanie do cesarki a mi poprostu opadły ręce. Odrazu umowilam sie jeszcze do jednej okulistki i ide do niej w czwartek, chce sprawdzić czy powie mi to samo. A moja gin mowi ze jak mam takie zaswiadczenie to napewno zrobia mi cesarke bo dzisiaj nikt nie bedzie ryzykowal biegania po sadach jakby coś sie stalo!!!
Jestem poprostu przybita ta wiadomościa i boje sie cesarskiego ciecia - przeciez to normalna operacja
kamikaa a jak Cię znowu wezmą bóle i skurcze to do tego samego szpitala jedziesz??? Bo może jak tam ten doktorek znowu będzie chciał Cie zatrzymać do 40tyg...to może lepiej zmienić szpital??? a odnośnie ciąży latem - to się ciesz że Cie ominęła...wtedy dopiero miałabys dość...Moja siostra w lecie brzucha miała...szybko się męczyła w upały, przysznic to chyba z 5razy dziennie, puchła itd.
ja tam się cieszę że mnie ominęły upały
uuuuu niezły kolosek...to ja już się nie martwię o mojego mój to może z 3500już waży
justy83 współczuję cesarki ... ja mam wadę -2 i zapytałam gina czy robić takie badanie wzroku...powiedział ze nie koniecznie ale przejść się mogę...no i się zastanawiam...bo i tak boję się sama z mieszkania wychodzić
O tak z Igorkiem chodziłam latem i to było okropne, puchnięcie, gorąc.
O nie cieszę się ,że teraz jestem w ciąży zimą, przynajmniej mogę ukryć swoje grube nogi i ręce przed ludźmi
MoniSkaBe - te nerwy zwiazane ze sprzedawca ci zdecydowanie nie sluza... No ale jak jzu masz rozwarcie i nie masz czopa to w sumie duzo czasu ci nie zostalo...
Dziwna jakaś ta okulistka jak dla mnie. Ja mam co prawda mniejszą wadę (-3,75), ale za to mam astygmatyzm i zarówno przed pierwszym porodem, jak i teraz dostałam zgodę na poród sn. Po pierwszym porodzie nie tylko mi się wada nie pogłębiła, ale wręcz zaczęła się cofać - to raczej zasługa wieku, a nie porodu, ale poród na pewno nie zaszkodziłDziewczyny musze sie Wam wyżalić wlasnie sie dowiedzialam ze najprawdopodobniej bede miala cesarkę wskazaniem jest moja krótkowzroczność, jestem załamana bo wogole nie brałam cesarki pod uwage i bardzo chcialam rodzic naturalnie:-( okulistka zbadała mi oczy i mówi ze z siatkówką wszystko jest w porzadku tylko ze mam za wysoka krótkowzroczność (-5,5) i podczas parcia MOŻE mi sie odkleic. Od reki wypisala mi wskazanie do cesarki a mi poprostu opadły ręce. Odrazu umowilam sie jeszcze do jednej okulistki i ide do niej w czwartek, chce sprawdzić czy powie mi to samo. A moja gin mowi ze jak mam takie zaswiadczenie to napewno zrobia mi cesarke bo dzisiaj nikt nie bedzie ryzykowal biegania po sadach jakby coś sie stalo!!!
Jestem poprostu przybita ta wiadomościa i boje sie cesarskiego ciecia - przeciez to normalna operacja