sylviontko
Fanka BB :)
Ja to bym sobie chyba darowała
Też sobie daruję.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja to bym sobie chyba darowała
Troche rozśmieszył mnie opis tych granulek, a może jego brak
"Pojedynczy lek homeopatyczny może być stosowany w różnych schorzeniach, dlatego nie jest możliwe określenie wskazań i precyzyjnego dawkowania dla konkretnego preparatu."
Bądź tu mądrym i pisz tu wiersze
- Dobrze zaraz napisze na privOk. Ja mam na imię Ania ( a nie króliczątko)
ja mialam przy porodzie i mnie baaaardzo bolalono ponoć ten masaż szyjki boli
Mycha trzmam kciukasy :-) Pewnie Marcyysie niedlugo bedzieMyslalam ze pospie a tu cos sie dzieje :/ lapia mniejakies sciski brzuch boli i twardy jakos mala malo aktywana nie wiem co to ale cos mi sie tam dzieje czuje to jesli nie ustopi a sie nasili lecimy do szpitala myslicie zeby brac tobre.
Ta co chciala do marca wytrzymacLASKI!!!!! Jak nic czop mi odchodzi
+ hahahahhaahhahahaaahahaha ale sie usmialam!!!!dobry tekstNo nie! Stop, czekaj do marca z tym rozladunkiem! bo tu w marcu bedzie jak u Agathy Christie - "I nie było już nikogo..."
Noo to ladnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja tez tak chce!!!!!a jak Amelka. opowiedz nam cos wiecej my tu takie niecierpliweOo dzięki już lookam ;-):-) Ja od porodu nie licząc dziecka i tego co ze mnie wypłynęło, to schudłam już 4kg, a to tydzień dopiero! Łącznie ze wszystkim spadło mi 9kg
mmmmmmmmmmmmmm ja tez lubieeee.....ale pije sobie Karmi uwielbiammA ja bym se wypiła Redsa zimnego :-) Ale na to będzie trzeba troszkę poczekać
ja sie stesknilam;-)Rozumiem, tymbardziej, że tak rzadko się udzielam, że nikt nie zdąży za mną zatęsknić
Naprawdę myślałam, że może mi się wydaje, że ja piszę, a tutaj mnie nie widać ;-)
A na poważnie, założyłam przed chwilą nowy temat i go nie ma. Od razu na stronie pojawiąją się nowe wątki, czy trzeba jakiejś akceptacji ze strony moderatorów, pozwolenia ?
Mi przy 1 porodzie powiedziala ze urodze do 14 godziny i o 14.15 bzl juz mlody z nami a ja co chwila na zegarek kiedz bedzie ta 14 hehehehk_aralajna potwierdzam ze nikt nie przewidzi kiedy będzie poród. I położna i mój lekarz mówią mi ze to moze być jutro lub za 2 tyg. (szyjka 2 cm i rozwarcie 2 cm.) no ale napewno nie np. 4 tyg. Jednak doświadczona połozna po badaniu może przypuszczać kiedy to będzie ale wiadomo ze moze sie mylić.
Dziewczyny piszcie jakie macie szyjki długie i z jakim rozwarciem i może jak progozuja poród wasi lekarze, czy położne to zrobimy średni wykres Piszę serio
W moim przypadku gin dał mi max 2 tyg
(wróżby mojej mamy dają więcej bo ona twierdzi że urodzę 5 marca i śmieję się że to dzieńmojej wypłaty więc mamy prognoza optymistyczna finansowo)
A mi właśnie wydaje się to bardzo interesujące i myślę, że wbrew pozorom lekarka wie co robi, bo ten preparat może tylko pomóc. Trzeba było trochę poszukać i oto wyniki:
Działanie: korzeń ma działanie rozkurczowe i przeciwzapalne. Działa również na kobiecy układ rozrodczy, aktywizując działanie żeńskich hormonów płciowych. Jednocześnie ma działanie estrogenne – łagodzące objawy menopauzy, co wykorzystuje się w preparacie "Menofem","Soja A+E". Indianki korzeniami tej rośliny leczyły zaburzenia menstruacji (Wikipedia)
Actaea racemosa
15 CH, pięć granulek raz dziennie przez 15 ostatnich dni ciąży. Działanie rozluźniające na szyjkę macicy. (przygotowanie do porodu)
juuuuuupiiiiii....
dzięki za wskazówki do mlecznej
nienawidzę gorącego mleka, zwłaszcza, jak znajduje się na nim ohydny kożuch, bleeeeeeeeeee
a jak tam Amelcia?
wstawiaj fotki
Mloda_mamusia, a Amelka ma jakąś alergię czy kolki, czy tak na wszelki wypadek ta dietka?
BTW - najczęstszym alergenem jest niestety mleko
No ciesze się ze u Ciebie wszystko fajnie sie układa!! Z zupki mlecznej bardzo się ciesze i mam nadzieje ze nie bedzie u nas alergii
Wiecie, no miesiąc się w szpitalu leżało, to się obeznałam co można jeśćWitajcie!!
Noo to ladnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja tez tak chce!!!!!a jak Amelka. opowiedz nam cos wiecej my tu takie niecierpliwe