reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Teraz mi się przypomniało że śniło mi się że rodze ;D i że poród był w domu, i dobierał go mój tata ;D nieźle, co? He he. Ale w końcu nie wiem czy urodziłam bo jak było widac główke, to się obudziłam..

co do rozpakowywań, to ok, niech będzie, jak juz tak bardzo osaczamy ten luty, to ja moge dziś lub jutro urodzić ;) Chociaz szczerze mówiąc wolałabym zdążyć jechać sobie jeszcze na zakupki do Bielska ;) Bo jak zaczne rodzić, to rodzice sami będą musieli jechac, a ja to bym chciała sama sobie reszte rzeczy dla maluszka powybierać :)

Trzymam kciuki za babeczki w szpitalu i te rozpakowane już, ażeby miały dużo sił :) Dla ich maluszków dużo dużo zdrówka :) A dla ciężarówek które wybierają się na porodówkę w najbliższym czasie, dużo wytrwałości, cierpliwości, bezbolesnego i szybkiego porodu :) i zdrowych dzieciątek :)

reklama
z tego wszystkiego to chyba dzis włosy zafarbuję...bo jak pojadę do Praskiego z takimi odrostami to mnie za żulice wezmą albo co... i jeszcze oleją ;-)

Zadzwoniłam do mojej gin i powiedziała, że mam jutro wpaść to mnie poogląda:tak: i dobrze bede spokojniejsza bo jak patrze na tempo marcówek to można się przerazić:szok:

Nie nakrecajcie sie, porod chyba nie jest zarazliwy.... chociaz :sorry:

Ale naprawde sie rozkrecilo :) Co tutaj zagladam to kolejne newsy :)
a u mnie cisza , ide sprzatac :)
milego dnia

no weeeeeeeeeee ...mój J mówi do Mikusia aby ten się nie spieszył....to jak ja zaczne mówić aby już wychodził to Mikołaj zgłupieje :-D:-D:-D:-D

wiecie...mój J ma już jedno dziecko (12letni chłopak)...ale ja czuję że on się boi tego wszystkiego... jak idę się kąpać - o on zawsze mi mówi żebym gorącej wody nie puszczała itp, albo jak ide do wc na kupkę to mówi, żebym nie stękała za mocno bo jeszcze dziecko urodzę i utopi sie w kibelku :szok:

No jakbymo moim czytała:eek::eek::eek: Jedno moje stęknięcie w nocy albo skrzywienie to mój M odrazu seria pytań:sorry:
Mamy już jedno dzieco a ten cały w panice:laugh2:
I każe leżeć i nie wstawać to mówię mu, ze do wielkanocy nie urodzę:angry:
Słuchajcie moja mała ma OSPĘ:szok: i teraz lepiej żeby dzidzia przez 10 dni się nie urodziła.Więc ja już założyłam psychiczna blokadę na poród w terminie:sorry:

Hej dziewczynki u nas nocka spokojna tylko raz na siusiu tak około 3 ale to nasza stała pora :tak: z rana juz zaliczyłam spacerek na rynek oj było ciężko :zawstydzona/y: przyszłam zsapana i umęczona. Teraz troszku odpoczywam a po 13 jedziemy wózeczek zamówić :tak:, no a po obiedzie zamierzam dalej robić pranko baby ubraniontek :-) bo holerka cos wolno schnie i jeszcze lekko wilgotnawe.

Madzia twój syneczek jest przecudowny :tak: słodkośći. Buziaczki dla Bartusia :tak:

O kurcze Ionka :szok: też już rozpakowana nio nie naprawde strach wchodzić :szok:. Ionka gratuluje córeczki i trzymam kciuki za szybki powrót do sił :tak:

Rybka super że z małym wszystko oki :tak:

No jakbymo moim czytała:eek::eek::eek: Jedno moje stęknięcie w nocy albo skrzywienie to mój M odrazu seria pytań:sorry:
Mamy już jedno dzieco a ten cały w panice:laugh2:
I każe leżeć i nie wstawać to mówię mu, ze do wielkanocy nie urodzę:angry:
Słuchajcie moja mała ma OSPĘ:szok: i teraz lepiej żeby dzidzia przez 10 dni się nie urodziła.Więc ja już założyłam psychiczna blokadę na poród w terminie:sorry:

Mój jest spokojny bo jeszcze nie wie co to poród:-D
Pewnie przy drugim będzie podobnie:-p

Hello!!!

No nie mogę was za cholerę nadrobić, powariowały normalnie z tą ilością postów:szok: Jeszcze mi 35 stron zostało, a ja muszę się do obrony przygotować!!!! A tu tyle się dzieje, że chyba spokojnie się nie wezmę za naukę dopóki nie doczytam wszystkiego:happy:

reklama
No widze ze dziewczyny narzucily tempo..... Ja scigac sie nie bede:-) i mam nadzieje ze malutka urodzi sie w terminie, jak juz bedzie troszke cieplej bo za oknem wiosny jeszcze nie widac:no: i mebelki przyjda dopiero za 10 dni. Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mamusiek:happy:

Do góry